Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB en Amsterdam praten over mogelijke huldiging op dinsdag

KNVB en Amsterdam praten over mogelijke huldiging op dinsdag

WOLFSBURG (ANP) - Als het Nederlands elftal de Europese titel verovert, is er een plan om bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers dinsdag in Amsterdam te huldigen. De KNVB en de gemeente Amsterdam overleggen al dagen over een groot voetbalfeest in de hoofdstad.

"Het is allemaal heel voorbarig", zei Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB, tijdens de laatste training van Oranje in Wolfsburg voor de halve finale van woensdag tegen Engeland. "Maar het is ook niet zo dat je zo'n huldiging snel even regelt. Laten we alles stap voor stap doen en woensdag eerst proberen van Engeland te winnen."

De winnaar van het duel tussen Nederland en Engeland strijdt zondag in de finale vanaf 21.00 uur tegen Spanje of Frankrijk om de Europese titel. Die eindstrijd vindt plaats in het Olympiastadion van Berlijn, waar Oranje eerder op deze Europese eindronde al tegen Oostenrijk en Turkije speelde. De halve finale tussen Frankrijk en Spanje begint dinsdag om 21.00 uur in München.

Bert van Marwijk

Het Nederlands elftal werd eenmaal eerder Europees kampioen, na een zege in de finale van 1988 op de Sovjet-Unie in München. Na aankomst op het vliegveld van Eindhoven gingen bondscoach Rinus Michels en zijn spelers in een lange optocht naar Amsterdam. De Europees kampioen kreeg een drukbezochte rondvaart door de Amsterdamse grachten en een huldiging op het Museumplein.

Oranje werd in 2010 ook in Amsterdam gehuldigd na de nederlaag tegen Spanje in de finale van het WK in Zuid-Afrika. Bondscoach Bert van Marwijk en de spelers hadden aanvankelijk weinig zin in een feest voor de tweede plaats, maar genoten wel van een voetbalfeest dat naar schatting door zo'n 700.000 fans werd bezocht.

De KNVB laat weten dat het Nederlands elftal alleen wordt gehuldigd als de ploeg het EK in Duitsland wint.

Meer uit Binnenland

Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

4 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

5 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

6 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

6 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

9 uur geleden
Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

12 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

16 uur geleden