Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB-directeur Gudde: dit vergt lenigheid van iedereen

KNVB-directeur Gudde: dit vergt lenigheid van iedereen

ZEIST (ANP) - Algemeen directeur Eric Gudde van de KNVB was dinsdagavond amper klaar met een serie videovergaderingen van alle 'stakeholders' in het betaalde voetbal of een nieuw probleem diende zich alweer aan. Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma liet bij Omroep Brabant weten dat hij een hervatting van de competitie, evenals PSV, absoluut niet ziet zitten.

"Ja, dat heb ik ook gehoord. Nou, dat kan er nog wel bij. We hebben al een reeks van problemen die we nog moeten oplossen", gaf Gudde toe in een telefonisch interview met het ANP.

Volgens Jorritsma kunnen supporters bij thuisduels van PSV achter gesloten deuren zomaar gaan samenscholen in de binnenstad. "En dan bereik je precies wat je niet wilt. Ik denk dat al mijn collega's van de veiligheidsregio's daar unaniem achter staan."

Trainen

Gudde erkende dat hij voor het uitspelen van de competitie in de komende zomer de bereidheid en de medewerking van veel partijen nodig heeft en dus zeker ook van de lokale overheden. "Er moet tenslotte ook nog een speelprogramma worden gemaakt. Het liefst met publiek, maar desnoods zonder publiek. Dat vergt flexibiliteit en lenigheid van iedereen. Twee weken geleden wilden ze ook geen mensen in de natuurparken en op de stranden hebben, maar die waren er toen wel. Dat is uiteindelijk ook op een heel goede wijze opgelost."

Gudde hoorde daarnaast via andere kanalen dat premier Mark Rutte in zijn persconferentie nog zijn twijfel had uitgesproken of de profclubs in mei weer in training mogen gaan. "Volgens mij komt daar op 21 april wel meer duidelijkheid over. We zullen ergens in mei toch een keer moeten gaan trainen. Je mag niet verwachten dat spelers vanaf het nulpunt ineens wedstrijden kunnen gaan spelen."

Solidair

Volgens Gudde was de houding van Ajax, dat vorige week nog krachtig opriep om de competitie te beëindigen, niet onwelwillend. "De club gaf nog wel aan het advies om te stoppen bewust te hebben gegeven. Maar, zo stelde Ajax, als we nu een keuze maken dat er gespeeld gaat worden, dan zijn we daarmee solidair, mits het veilig is. En dat vinden we natuurlijk allemaal. Andere clubs die het advies van Ajax eerst volgden, toonden die bereidheid ook."

Gudde: "Gezondheid blijft op 1 staan. We gaan nooit gekke dingen doen. We gaan echt niemand in gevaar brengen. Maar we hebben met 34 directeuren ook een andere zorg en dat is de zorg voor de bedrijfstak. We willen de schade zoveel mogelijk beperken. Als we van het RIVM en de overheid toestemming krijgen om te trainen en te spelen en alle informatie van de UEFA en FIFA klopt, dat gaan we proberen om toch de competitie uit te spelen."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Keeper Ramsdale is besmette speler van Bournemouth

BOURNEMOUTH (ANP) - Keeper Aaron Ramsdale is de speler van Bournemouth die bij de tweede testronde in de Premier League positief is getest op het coronavirus. De doelman bevestigde het in tabloid The Sun. Bij de eerste ronde had hij het besmettelijke longvirus nog niet bij zich.

4 uur geleden
Topper in strijd om Duitse voetbaltitel

DORTMUND (ANP) - Maakt Borussia Dortmund de titelstrijd in de Duitse voetbalcompetitie weer spannend of zet Bayern München een grote stap richting het achtste kampioenschap op rij? Dat is dinsdagavond de vraag als de nummer 1 en 2 van de Bundesliga het tegen elkaar opnemen. Bayern verdedigt in Dortmund, waar het stadion leeg moet blijven vanwege het coronavirus, een voorsprong van vier punten.

6 uur geleden
Cantalapiedra houdt FC Twente voor gezien

ENSCHEDE (ANP) - De Spaanse aanvaller Aitor Cantalapiedra (24) houdt het voor gezien bij FC Twente. Hij kondigde op social media zijn afscheid aan. Zijn contract liep af in Enschede. Hij kan dus transfervrij overstappen naar een andere club. Zijn nieuwe werkgever is nog niet bekend.

12 uur geleden
Voetballen op zomerse middagen in Italië stuit op weerstand

ROME (ANP/RTR) - Indien later deze week wordt besloten om de voetbalcompetitie in de Italiaanse Serie A rond half juni te hervatten, zal het spelen van middagwedstrijden in de zomerse hitte op weerstand stuiten. De beoogde planning staat nu al ter discussie. "Dat is niet haalbaar, je riskeert daarmee de veiligheid van de spelers", betoogt aanvoerder Daniele Gastaldello van Brescia. "Voetballen om 16.30 uur zou schandalig zijn."

13 uur geleden
KNVB wijst Alkmaarse claim af, AZ blijft tweede in eindstand

ZEIST (ANP) - AZ heeft van de KNVB te horen gekregen dat er niets verandert aan de verdeling van de Europese tickets. De club uit Alkmaar blijft tweede in de competitie en zal uitkomen in de tweede voorronde van de Champions League. AZ heeft daarmee geen succes gehad in een poging om door de UEFA alsnog als kampioen te worden aangewezen.

15 uur geleden
Vitesse en eigenaar Gelredome komen er niet uit bij rechter

ARNHEM (ANP) - De kantonrechter in Arnhem doet begin volgende week uitspraak in het kort geding dat Vitesse heeft aangespannen tegen de eigenaar van stadion Gelredome. De Arnhemse eredivisieclub wil voor de periode waarin door de coronacrisis geen gebruik kan worden gemaakt van het stadion een lagere huursom, maar kan daar met vastgoedondernemer Michael van de Kuit geen akkoord over bereiken.

15 uur geleden
FOX Sports komt amateurclubs financieel tegemoet

ZEIST (ANP) - Amateurclubs in het voetbal met een licentie om wedstrijden van FOX Sports uit te zenden in hun kantine, hoeven over de periode van 15 maart tot en met 31 augustus niets te betalen. De zakelijke tak van de betaalzender heeft besloten over deze periode niet te incasseren om een deel van de financiële zorgen weg te nemen bij de verenigingen. Dat meldde de KNVB.

18 uur geleden