Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB-directeur Gudde: dit vergt lenigheid van iedereen

KNVB-directeur Gudde: dit vergt lenigheid van iedereen

ZEIST (ANP) - Algemeen directeur Eric Gudde van de KNVB was dinsdagavond amper klaar met een serie videovergaderingen van alle 'stakeholders' in het betaalde voetbal of een nieuw probleem diende zich alweer aan. Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma liet bij Omroep Brabant weten dat hij een hervatting van de competitie, evenals PSV, absoluut niet ziet zitten.

"Ja, dat heb ik ook gehoord. Nou, dat kan er nog wel bij. We hebben al een reeks van problemen die we nog moeten oplossen", gaf Gudde toe in een telefonisch interview met het ANP.

Volgens Jorritsma kunnen supporters bij thuisduels van PSV achter gesloten deuren zomaar gaan samenscholen in de binnenstad. "En dan bereik je precies wat je niet wilt. Ik denk dat al mijn collega's van de veiligheidsregio's daar unaniem achter staan."

Trainen

Gudde erkende dat hij voor het uitspelen van de competitie in de komende zomer de bereidheid en de medewerking van veel partijen nodig heeft en dus zeker ook van de lokale overheden. "Er moet tenslotte ook nog een speelprogramma worden gemaakt. Het liefst met publiek, maar desnoods zonder publiek. Dat vergt flexibiliteit en lenigheid van iedereen. Twee weken geleden wilden ze ook geen mensen in de natuurparken en op de stranden hebben, maar die waren er toen wel. Dat is uiteindelijk ook op een heel goede wijze opgelost."

Gudde hoorde daarnaast via andere kanalen dat premier Mark Rutte in zijn persconferentie nog zijn twijfel had uitgesproken of de profclubs in mei weer in training mogen gaan. "Volgens mij komt daar op 21 april wel meer duidelijkheid over. We zullen ergens in mei toch een keer moeten gaan trainen. Je mag niet verwachten dat spelers vanaf het nulpunt ineens wedstrijden kunnen gaan spelen."

Solidair

Volgens Gudde was de houding van Ajax, dat vorige week nog krachtig opriep om de competitie te beëindigen, niet onwelwillend. "De club gaf nog wel aan het advies om te stoppen bewust te hebben gegeven. Maar, zo stelde Ajax, als we nu een keuze maken dat er gespeeld gaat worden, dan zijn we daarmee solidair, mits het veilig is. En dat vinden we natuurlijk allemaal. Andere clubs die het advies van Ajax eerst volgden, toonden die bereidheid ook."

Gudde: "Gezondheid blijft op 1 staan. We gaan nooit gekke dingen doen. We gaan echt niemand in gevaar brengen. Maar we hebben met 34 directeuren ook een andere zorg en dat is de zorg voor de bedrijfstak. We willen de schade zoveel mogelijk beperken. Als we van het RIVM en de overheid toestemming krijgen om te trainen en te spelen en alle informatie van de UEFA en FIFA klopt, dat gaan we proberen om toch de competitie uit te spelen."

Meer uit Voetbal

Vitesse volgt wettelijke procedure voor kwijtschelding schulden

ARNHEM (ANP) - Vitesse kan een betalingsregeling treffen met zijn schuldeisers. De noodlijdende club mag van de rechtbank een wettelijke procedure (WHOA) volgen voor kwijtschelding van de schulden. De club uit Arnhem kampt momenteel met een schuld van vele miljoenen euro's.

2 uur geleden
Media Israël: massale vlucht uit Rafah uit angst voor aanval

TEL AVIV (ANP/DPA) - Palestijnen ontvluchten de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief in het zuiden van de Gazastrook. Zo'n 150.000 tot 200.000 burgers zijn de afgelopen weken vertrokken, meldden Israëlische media.

2 uur geleden
PSV'er Mauro Júnior vervangt geblesseerde Dest in Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - PSV begint de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met Mauro Júnior in het basiselftal. De Braziliaan vervangt linkervleugelverdediger Sergiño Dest, die zaterdag op de training een zware knieblessure opliep en dit jaar niet meer in actie komt. Trainer Peter Bosz had ook kunnen kiezen voor Patrick van Aanholt op de positie van Dest.

2 uur geleden
Bondscoach Nagelsmann zet in op Europese titel voor Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse voetbalteam gaat deze zomer op het EK in eigen land voor niets minder dan de titel. Dat zei bondscoach Julian Nagelsmann in een interview met Magenta TV. "Als je aan een toernooi deelneemt, dan is het basisidee dat je wilt winnen. Dat benadrukken we als technische staf ook naar de spelers toe. Het is gezond om als staf het goede voorbeeld te geven en als team te willen strijden om de titel."

3 uur geleden
Supporters van Ajax juichen terugkeer Kroes toe

AMSTERDAM (ANP) - De officiële supportersvereniging van Ajax juicht toe dat Alex Kroes in de functie van technisch directeur terugkeert bij Ajax. "Blijkbaar heeft men de afgelopen weken gebruikt om tot elkaar te komen, iets waar wij alleen maar blij mee kunnen zijn", reageert directeur bestuurder Fabian Nagtzaam van de fanclub.

4 uur geleden
KNVB-directeur De Jong rekent op 26 in plaats van 23 EK-spelers

ZEIST (ANP) - De KNVB verwacht snel van de UEFA te horen dat de selectie bij het komende Europees kampioenschap in Duitsland uit 26 in plaats van 23 spelers mag bestaan. "In de wandelgangen horen we geluiden dat het er doorheen gedrukt wordt. Daar zijn we blij mee", vertelde Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB, tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

4 uur geleden
Oranje reist op EK met trein en bus naar groepswedstrijden

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal reist komende zomer tijdens het EK met de trein en bus naar de drie groepswedstrijden. Vanuit Wolfsburg zijn de speelsteden op die manier goed te bereiken en daarmee voldoet Oranje aan de wens van de organisatie om een zo'n 'groen' mogelijk EK te houden.

4 uur geleden