Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB-directeur Gudde: dit vergt lenigheid van iedereen

KNVB-directeur Gudde: dit vergt lenigheid van iedereen

ZEIST (ANP) - Algemeen directeur Eric Gudde van de KNVB was dinsdagavond amper klaar met een serie videovergaderingen van alle 'stakeholders' in het betaalde voetbal of een nieuw probleem diende zich alweer aan. Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma liet bij Omroep Brabant weten dat hij een hervatting van de competitie, evenals PSV, absoluut niet ziet zitten.

"Ja, dat heb ik ook gehoord. Nou, dat kan er nog wel bij. We hebben al een reeks van problemen die we nog moeten oplossen", gaf Gudde toe in een telefonisch interview met het ANP.

Volgens Jorritsma kunnen supporters bij thuisduels van PSV achter gesloten deuren zomaar gaan samenscholen in de binnenstad. "En dan bereik je precies wat je niet wilt. Ik denk dat al mijn collega's van de veiligheidsregio's daar unaniem achter staan."

Trainen

Gudde erkende dat hij voor het uitspelen van de competitie in de komende zomer de bereidheid en de medewerking van veel partijen nodig heeft en dus zeker ook van de lokale overheden. "Er moet tenslotte ook nog een speelprogramma worden gemaakt. Het liefst met publiek, maar desnoods zonder publiek. Dat vergt flexibiliteit en lenigheid van iedereen. Twee weken geleden wilden ze ook geen mensen in de natuurparken en op de stranden hebben, maar die waren er toen wel. Dat is uiteindelijk ook op een heel goede wijze opgelost."

Gudde hoorde daarnaast via andere kanalen dat premier Mark Rutte in zijn persconferentie nog zijn twijfel had uitgesproken of de profclubs in mei weer in training mogen gaan. "Volgens mij komt daar op 21 april wel meer duidelijkheid over. We zullen ergens in mei toch een keer moeten gaan trainen. Je mag niet verwachten dat spelers vanaf het nulpunt ineens wedstrijden kunnen gaan spelen."

Solidair

Volgens Gudde was de houding van Ajax, dat vorige week nog krachtig opriep om de competitie te beƫindigen, niet onwelwillend. "De club gaf nog wel aan het advies om te stoppen bewust te hebben gegeven. Maar, zo stelde Ajax, als we nu een keuze maken dat er gespeeld gaat worden, dan zijn we daarmee solidair, mits het veilig is. En dat vinden we natuurlijk allemaal. Andere clubs die het advies van Ajax eerst volgden, toonden die bereidheid ook."

Gudde: "Gezondheid blijft op 1 staan. We gaan nooit gekke dingen doen. We gaan echt niemand in gevaar brengen. Maar we hebben met 34 directeuren ook een andere zorg en dat is de zorg voor de bedrijfstak. We willen de schade zoveel mogelijk beperken. Als we van het RIVM en de overheid toestemming krijgen om te trainen en te spelen en alle informatie van de UEFA en FIFA klopt, dat gaan we proberen om toch de competitie uit te spelen."

Meer uit Voetbal

Heerenveen houdt met zege op PEC Zwolle uitzicht op play-offs

HEERENVEEN (ANP) - Sc Heerenveen heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-0 gewonnen. De club uit Friesland is met die zege naar de negende plaats van de ranglijst geklommen en houdt zo uitzicht op een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal.

6 minuten geleden
PSV speelt gelijk tegen Feyenoord en behoudt 10 punten voorsprong

EINDHOVEN (ANP) - Feyenoord is er niet in geslaagd het gat met koploper PSV in de Eredivisie te verkleinen. Het onderlinge duel in het Philips-stadion in Eindhoven eindigde onbeslist: 2-2. PSV behoudt zo, met nog tien speelronden te gaan, 10 punten voorsprong op de Rotterdammers.

9 minuten geleden
Scorende Kluivert helpt Bournemouth aan zege op Burnley

BURNLEY (ANP) - Justin Kluivert heeft met een doelpunt bijgedragen aan de uitzege van Bournemouth op Burnley (0-2). De aanvaller maakte de openingstreffer en zag zijn ploeggenoot Antoine Semenyo het duel in de slotfase beslissen.

25 minuten geleden
Uitblinker Brobbey was blij met een dagje extra vrij bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Brian Brobbey is blij met de drie dagen rust die hij afgelopen week van zijn trainer John van 't Schip bij Ajax heeft gekregen. "Ik heb het als positief ervaren", zei de spits na de zege op FC Utrecht (2-0) in de perskamer van de Johan Cruijff ArenA. "Ik was best vermoeid. We hadden zware weken achter rug. Dus ik persoonlijk had het wel nodig. Je ziet ook dat we winnen vandaag. Dus het heeft goed uitgepakt."

1 uur geleden
Aanvaller Dallinga helpt Toulouse aan zege op Nice

TOULOUSE (ANP) - Thijs Dallinga heeft Toulouse aan een thuiszege op OGC Nice geholpen (2-1). De spits tekende voor de gelijkmaker en stond aan de basis van de winnende treffer van Yann Gboho.

1 uur geleden
Trainer Van 't Schip tevreden over gedisciplineerd Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Trainer John van 't Schip is tevreden over het spel van Ajax in het thuisduel met FC Utrecht (2-0). "De jongens hebben zeer gedisciplineerd gespeeld", zei hij. "Ik heb ze de complimenten gegeven over hoe ze het hebben uitgevoerd."

1 uur geleden
Ajax wint van FC Utrecht en blijft eindelijk zonder tegentreffer

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft een einde gemaakt aan een knappe serie van vijftien duels zonder nederlaag van FC Utrecht. De club uit de hoofdstad zegevierde met 2-0 in de Johan Cruijff ArenA. Brian Brobbey was belangrijk met de openingstreffer en een assist op de 2-0 van Kenneth Taylor.

1 uur geleden