Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB-directeur: gevaarlijk om regels rond staken aan te passen

KNVB-directeur: gevaarlijk om regels rond staken aan te passen

ZEIST (ANP) - Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal, heeft bevestigd dat de regels rond het staken van wedstrijden niet worden aangepast. Er was behoorlijk wat ophef nadat het duel tussen Ajax en Feyenoord was gestaakt. Volgens coach Arne Slot van Feyenoord wordt hiermee competitievervalsing in de hand gewerkt. Maar de voetbalbond wil de situatie niet veranderen.

"Ik vind het heel gevaarlijk om de maatregelen nu aan te passen, omdat ze wel degelijk effect hebben sinds ze zijn ingevoerd", zei Van Leeuwen voor de camera van ESPN tijdens een congres in Zeist. "Ik heb het dan over die specifieke maatregel rond het gooien van voorwerpen op het veld of het veld betreden. Er zijn vijfhonderd wedstrijden geweest sinds die maatregelen gelden en er zijn er uiteindelijk vijf definitief gestaakt."

Van Leeuwen is daarom tevreden over de maatregel. "Eigenlijk krijgen we best wel veel vat op het probleem. Het is gevaarlijk om dat nu los te laten en het is ook heel gevaarlijk om onderscheid proberen te maken tussen het gooien met vreugdebier of iets anders. Hoe ga je dat beoordelen en hoe krijg je daar dan een duidelijke lijn in. Dat heb je wel nodig."

Van Leeuwen ziet daarom geen reden om iets te veranderen. "Vooral omdat we zien dat er veel minder gegooid wordt, daar wilden we van af."

Meer uit Voetbal

Voetballers Canada oefenen met nieuwe coach Marsch tegen Oranje

MONTREAL (ANP) - Jesse Marsch is de nieuwe bondscoach van de nationale voetbalploeg van Canada. De voormalig trainer van Leeds United is de opvolger van Mauro Biello, die even de honneurs waar heeft genomen nadat John Herdman vorig jaar augustus naar Toronto FC was vertrokken.

1 uur geleden
FC Barcelona klimt naar tweede positie na zege op Real Sociedad

BARCELONA (ANP) - Lamine Yamal heeft FC Barcelona naar de tweede plaats van La Liga geleid. De 16-jarige aanvaller opende vlak voor rust de score in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Raphinha stelde in blessuretijd met een benutte strafschop de zege voor de thuisploeg veilig (2-0).

2 uur geleden
Villa knokt zich in slotfase naar gelijkspel tegen Liverpool

BIRMINGHAM (ANP) - Aston Villa heeft zich naar een gelijkspel tegen Liverpool geknokt. De club uit Birmingham maakte in de slotfase een achterstand van 1-3 ongedaan (3-3).

2 uur geleden
Club Brugge heeft niet genoeg aan twee treffers van Skov Olsen

BRUGGE (ANP) - Andreas Skov Olsen scoorde twee keer voor Club Brugge, maar het was niet genoeg om de ploeg aan een thuiszege te helpen tegen Union in de play-offs om de Belgische landstitel. Beide ploegen besloten hun onderlinge duel met een gelijkspel (2-2).

2 uur geleden
NAC Breda neemt afstand van Roda JC in eerste duel play-offs

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft in de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs ruim gewonnen van Roda JC. De Bredanaars waren in eigen huis met 3-1 te sterk. Vrijdag volgt de wedstrijd in Kerkrade.

2 uur geleden
Duitsland met Pavlovic naar EK voetbal in eigen land

FRANKFURT (ANP/DPA) - Bondscoach Julian Nagelsmann van Duitsland heeft Aleksandar Pavlovic opgenomen in zijn selectie voor het EK voetbal. De 20-jarige middenvelder is dit seizoen doorgebroken bij Bayern München. Verdedigers Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund) en Jonathan Tah (Bayer Leverkusen) zijn ook zeker van een plaats in de Duitse selectie.

5 uur geleden
Van Boekel videoscheidsrechter bij finale van Europa League

NYON (ANP) - Pol van Boekel is op 22 mei videoscheidsrechter bij de finale van de Europa League tussen Atalanta en Bayer Leverkusen. Dat heeft de Europese voetbalbond bekendgemaakt.

8 uur geleden