Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB denkt aan finale Champions League in nieuwe Kuip

KNVB denkt aan finale Champions League in nieuwe Kuip

ZEIST (ANP) - De KNVB hoopt de finale van de Champions League in 2026 naar Nederland te halen. De eindstrijd moet dan plaatsvinden in de nieuwe Kuip, waarvan nog altijd onzeker is of die er komt. "We willen heel graag die finale naar Rotterdam halen. Maar dat zal dan een heel sterke lobby vragen", zei secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB in een toelichting op de ambities van de voetbalbond om meer internationale toernooien en evenementen naar Nederland te halen.

In de loop van dit jaar moet blijken of alle lichten op groen gaan voor een nieuw stadion op de oever van de Maas. Als de bouw doorgaat, is het de bedoeling dat Feyenoord in 2025 verhuist van De Kuip naar het nieuwe stadion waarin 63.000 toeschouwers kunnen. De Jong weet dat die capaciteit aan de krappe kant is om de finale van de Champions League te mogen huisvesten.

De Europese bond UEFA heeft als eis dat er 63.000 mensen het stadion in kunnen. "Dat is netto. Maar je zit ook met onder meer veiligheidsblokkades, waardoor niet alle stoelen gebruikt kunnen worden", aldus De Jong. "Eigenlijk moet je dus zo'n 10 procent meer capaciteit hebben, rond de 70.000 plaatsen. Dat maakt het wat makkelijker. Ik zeg niet dat het niet lukt. Maar het is wel heel ambitieus."

Ziggo Dome

Komende zomer worden vier wedstrijden van het EK 2020 in Amsterdam gespeeld en de KNVB heeft ook het EK zaalvoetbal binnengehaald. Dat toernooi wordt over twee jaar in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen) afgewerkt. De KNVB probeert ook de finale van de Champions League voor vrouwen naar Eindhoven te halen (in 2023) en wil tevens het WK voor spelers onder 17 jaar (2025) binnenhalen.

Daarnaast is de ambitie om het WK voor vrouwen in 2027 te organiseren, mogelijk in combinatie met andere landen. Het deelnemersveld van het WK gaat met ingang van het komende toernooi in 2023 van 24 naar 32 landen. "Dat wordt wel een uitdaging", aldus De Jong, die daarom over de grens kijkt naar mogelijke mede-organisatoren.

Meer uit Voetbal

KNVB besteedt met online-talkshow aandacht aan Coming Out Day

ZEIST (ANP) - Voetbalbond KNVB staat op woensdag 11 oktober stil bij Coming Out Day, een dag waarop jaarlijks aandacht wordt besteed aan het moment dat mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele voorkeur of genderidentiteit. "Voetbal brengt miljoenen mensen met uiteenlopende achtergronden samen. Talent en passie voor voetbal kennen geen onderscheid, maar helaas komt discriminatie in het voetbal nog steeds voor, waaronder richting lhbtiq+'s", stelt de KNVB.

54 minuten geleden
Wereldvoetbalbond FIFA denkt aan terugkeer Russische jeugdteams

ZÜRICH (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA overweegt Russische teams weer toe te laten in het internationale voetbal. Volgens Sky News volgt daarover mogelijk later op woensdag al een besluit. Rusland is sinds de inval in Oekraïne van februari 2022 uitgesloten van deelname aan internationale voetbaltoernooien.

1 uur geleden
Verenigd Koninkrijk en Ierland enige kandidaat EK voetbal 2028

LONDEN (ANP) - Turkije heeft zich teruggetrokken voor de organisatie van het EK voetbal van 2028. Dat meldt de BBC. Daarmee is er geen concurrent meer voor het gezamenlijke bid van het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

3 uur geleden
PEC Zwolle straft supporters na misdragingen

ZWOLLE (ANP) - Eredivisieclub PEC Zwolle heeft zeventien supporters een voorlopig stadionverbod opgelegd na ongeregeldheden kort na de verloren uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) afgelopen weekend. PEC-supporters braken na de nederlaag door hekken en zochten de confrontatie met fans van Heracles.

3 uur geleden
Restant RKC Waalwijk - Ajax op 6 december

ZEIST (ANP) - Het restant van het zaterdag gestaakte Eredivisieduel tussen RKC Waalwijk en Ajax wordt uitgespeeld op woensdag 6 december. Het competitiebestuur betaald voetbal meldt dat daarbij publiek welkom is. De wedstrijd werd zaterdag in de 85e minuut gestaakt nadat RKC-doelman Etienne Vaessen met op het eerste oog ernstig letsel was uitgevallen na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey.

4 uur geleden
Arsenal vreest afwezigheid aanvaller Saka tegen Manchester City

LENS (ANP) - Arsenal-coach Mikel Arteta maakt zich zorgen over de beschikbaarheid van zijn aanvaller Bukayo Saka voor de topper in de Premier League van zondag tegen Manchester City. Saka verliet dinsdag in het met 2-1-verloren groepsduel met Lens in de Champions League al voor rust het veld met een blessure.

6 uur geleden
Ten Hag houdt geloof in kansen ManUnited in Champions League

MANCHESTER (ANP) - Manchester United-coach Erik ten Hag gelooft ook na de tweede nederlaag in evenzoveel duels in de groepsfase dat de knock-outfase van de Champions League voor zijn ploeg haalbaar is. "Alles is nog open, er komen nog vier duels en we spelen nu twee keer tegen FC Kopenhagen", zei Ten Hag bij tv-zender TNT Sports na de nederlaag (2-3) op eigen veld tegen Galatasaray. Eerder verloor zijn ploeg met 4-3 bij Bayern München.

7 uur geleden