Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB: coronabeleid van juni leidend voor bezoekers EK-wedstrijden

KNVB: coronabeleid van juni leidend voor bezoekers EK-wedstrijden

ZEIST (ANP) - De quarantaineplicht die vermoedelijk vanaf 15 mei voor reizigers wordt ingevoerd, heeft niet direct gevolgen voor het Europees kampioenschap voetbal. Supporters zullen er vanwege de strengere regels nog wel wat meer voor over moeten hebben om een wedstrijd in een ander land te bezoeken.

"Alle nationale en internationale bezoekers van EURO 2020 in Amsterdam moeten zich houden aan het landelijke coronabeleid dat in juni van toepassing is. Dat betreft ook eventuele beperkingen met betrekking tot internationaal reizen, zoals bijvoorbeeld een reisverbod of quarantaine", meldt de KNVB als reactie op het besluit dat waarschijnlijk vrijdag wordt genomen.

Nederlandse fans zitten in eerste instantie goed. Oranje speelt de drie groepswedstrijden tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië in de Johan Cruijff ArenA. Als het elftal van bondscoach Frank de Boer verder in het toernooi komt, volgen wel bezoeken aan andere landen. Het is vooralsnog de bedoeling minstens 12.000 fans toe te laten bij de groepsduels van Oranje.

De UEFA heeft supporters die EK-kaartjes hebben gekocht afgelopen week ook ingelicht. "We zijn ons ervan bewust dat veel Europese regeringen momenteel alleen essentiële reizen toestaan. Daarom is het van vitaal belang dat alle ticketkopers de regels en aanbevelingen volgen die zijn opgesteld door hun lokale overheidsinstanties en door de gastlanden waarnaar ze mogelijk van plan zijn te reizen", aldus de Europese voetbalbond. "Ticketkopers zijn verantwoordelijk voor het controleren en verifiëren van de laatste stand van zaken over deze informatie door regelmatig nationale en internationale overheidswebsites te controleren op de meest recente informatie."

Meer uit Sport

Radeloze Alcaraz voelde zich weer even 13 jaar oud tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz voelde zich bij vlagen radeloos in zijn partij in de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami tegen Grigor Dimitrov. De nummer 2 van de wereld verloor met 6-2 6-4 van de Bulgaar, die indruk maakte met agressief tennis en de Spanjaard zijn wil oplegde.

49 minuten geleden
Djokovic heeft nog geen idee wie coach Ivanisevic moet vervangen

BELGRADO (ANP/AFP) - Novak Djokovic heeft nog geen idee wie coach Goran Ivanisevic moet vervangen in zijn begeleidingsteam. De nummer 1 van de wereld maakte eerder deze week bekend niet langer samen te werken met de Kroaat.

1 uur geleden
Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

6 uur geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

10 uur geleden
Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

12 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

13 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

15 uur geleden