Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB: burgemeester Utrecht heeft onze regels 'overruled'

KNVB: burgemeester Utrecht heeft onze regels 'overruled'

N i e u w bericht, meer informatie in 4e alinea

ZEIST (ANP) - De KNVB benadrukt dat de wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk eigenlijk definitief gestaakt had moeten worden. Scheidsrechter Ingmar Oostrom stuurde de spelers van beide clubs in de blessuretijd richting de kleedkamers, nadat voor de tweede keer vanaf de tribune een plastic beker op het veld was gegooid. De regels schrijven voor dat een wedstrijd dan gestaakt moet worden, maar volgens een woordvoerder van de KNVB heeft burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht besloten dat de resterende 2 minuten van de blessuretijd uitgespeeld moesten worden.

"Onze regels zijn helder: dit had definitief gestaakt moeten worden, ondanks dat er nog maar 2 minuten te spelen waren", aldus de bond. "Maar de burgemeester kan dit overrulen met voor haar moverende redenen en dat heeft zij gedaan."

Na beide doelpunten van FC Utrecht werd vanaf de tribune wat richting het veld gegooid. De tweede keer belandde één beker in de buurt van doelpuntenmaker Zakaria Labyad. De wedstrijd leek daarmee ten einde, maar na enkele minuten oponthoud werden de laatste minuten van de blessuretijd toch uitgespeeld. De bal lag daarbij na de aftrap van RKC wel de hele tijd stil. De spelers van beide clubs hadden onderling afgesproken niet meer te voetballen.

Een woordvoerder van burgemeester Dijksma meldt dat de beslissing vooral door veiligheidsoverwegingen is ingegeven. Verwacht werd dat een vroegtijdige beëindiging van de wedstrijd mogelijke spanningen zou hebben veroorzaakt in en rond het stadion. Doorslaggevend voor Dijksma was dat er slechts twee minuten speeltijd resteerden. De twee toeschouwers die plastic bekers op het veld gooiden zijn bekend en krijgen een stadionverbod, voegt de woordvoerder er nog aan toe.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

1 dag geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

1 dag geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

1 dag geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

1 dag geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

1 dag geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

1 dag geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

1 dag geleden