Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB biedt onderdak aan voetballers Oekraïne Onder 19 jaar

KNVB biedt onderdak aan voetballers Oekraïne Onder 19 jaar

ZEIST (ANP) - De Nederlandse voetbalbond KNVB biedt op het complex in Zeist onderdak aan de voetballers en stafleden van Oekraïne Onder 19 jaar. Die ploeg bereidde zich afgelopen week op de KNVB Campus voor op het EK-kwalificatietoernooi voor spelers onder 19 jaar, dat in Nederland wordt gehouden. Omdat het voor Oekraïne vanwege de oorlog niet mogelijk was om zich in eigen land voor te bereiden, heeft de KNVB kosteloos alles geregeld, zo laat een woordvoerder desgevraagd weten.

De 21 spelers en tien stafleden van Oekraïne Onder 19 verblijven ook gedurende het toernooi in het hotel op het KNVB-complex. Ze trainen zowel daar als op de velden van de nabijgelegen amateurclub SV Austerlitz. Het EK-kwalificatietoernooi zou eigenlijk in maart worden gehouden, maar omdat het toen voor de Oekraïense voetballers vanwege de oorlog in hun land onmogelijk was om naar Nederland te komen, nam de KNVB het initiatief om de wedstrijden te verplaatsen naar juni.

Oekraïne Onder 19 begon het toernooi woensdag met een overwinning op Noorwegen (3-2). Oranje Onder 19, dat onder leiding staat van coach Bert Konterman, verloor met 2-1 van Servië. Volgende week dinsdag treffen Nederland en Oekraïne elkaar op Varkenoord, het trainingscomplex van Feyenoord in Rotterdam. De winnaar van het vierlandentoernooi plaatst zich voor het EK in Slowakije, dat op 18 juni begint.

Meer uit Voetbal

Feyenoord verlengt contract met verdediger Beelen tot 2028

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft het contract met Thomas Beelen opengebroken en met een jaar verlengd. De 23-jarige verdediger is nu tot de zomer van 2028 aan de Rotterdammers verbonden.

1 uur geleden
Heracles is spits Hornkamp enkele maanden kwijt met knieblessure

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo kan de komende maanden niet beschikken over Jizz Hornkamp. De spits liep vrijdag in de oefenwedstrijd tegen de Duitse club Preussen Münster een knieblessure op en is maanden uitgeschakeld.

1 uur geleden
FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

12 uur geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

13 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

15 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

15 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

15 uur geleden