Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB-baas Gudde: geen winnaars in deze zaak

KNVB-baas Gudde: geen winnaars in deze zaak

UTRECHT (ANP) - Ook al heeft de KNVB het kort geding van SC Cambuur en De Graafschap gewonnen en blijft het besluit overeind dat die clubs niet promoveren naar de eredivisie, directeur Eric Gudde voelde zich geen winnaar. "Ik wil de woorden winnaars of verliezers niet gebruiken. Dat we naar de rechter moesten vond ik al erg genoeg, want ik snap ook dat deze uitspraak een bittere pil is voor beide voetbalclubs", zei Gudde nadat de voorzieningenrechter in Utrecht zijn uitspraak had gedaan.

De KNVB kreeg op alle punten gelijk van de rechter, maar de raadpleging van de clubs verdiende niet de schoonheidsprijs. Gudde erkende dat hij "onhandig" is geweest. "We hebben steken laten vallen in de uitvoering en hadden duidelijker moeten zeggen dat het om een peiling ging en niet om een stemming. We hadden ook beter moeten verklaren hoe we zouden beslissen bij een onduidelijke uitkomst van de raadpleging", zei de directeur schuldbewust.

Gudde sprak wel van de bijzondere omstandigheid waarin het Nederlands topvoetbal verzeild is geraakt door het coronavirus. "We hebben hier in 70 jaar geen last van gehad, maar ik denk wel dat we er nu een streep onder kunnen zetten. De bevoegdheid voor dit soort besluiten ligt bij het bestuur betaald voetbal, dat staat duidelijk in de reglementen. Ik hoop dat we alle energie nu kunnen gebruiken om met alle partijen samen een oplossing te vinden voor de branche en dat wordt een zware klus."

Meer uit Voetbal

Feyenoord wint in oefenduel ruim van FC Dordrecht

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft in een besloten oefenduel met 5-0 gewonnen van FC Dordrecht. Coach Arne Slot liet in de wedstrijd in De Kuip tegen de eerstedivisionist reserves en jeugdspelers in actie komen.

16 minuten geleden
Verdediger Bijen (27) beëindigt voetballoopbaan

EMMEN (ANP) - Peet Bijen heeft zijn voetballoopbaan vroegtijdig beëindigd. De 27-jarige verdediger heeft dat besloten vanwege een slepende voetblessure.

2 uur geleden
FC Utrecht weken zonder Van der Hoorn door knieblessure

UTRECHT (ANP) - Mike van der Hoorn kan de komende weken niet in actie komen voor FC Utrecht. De 29-jarige verdediger heeft een knieblessure opgelopen.

2 uur geleden
Eintracht Frankfurt zonder Kostic in Europese Supercup

HELSINKI (ANP) - Eintracht Frankfurt treedt woensdag in het duel met Real Madrid om de Europese Supercup aan zonder Filip Kostic. Volgens de winnaar van de Europa League is de Servische buitenspeler in gesprek met een andere club, naar verluidt gaat het om Juventus.

4 uur geleden
PEC Zwolle haalt Medunjanin (37) terug naar Nederland

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heeft Haris Medunjanin teruggehaald naar Nederland. De inmiddels 37 jaar oude middenvelder komt over van FC Cincinnati uit de Verenigde Staten en heeft voor een seizoen getekend in Zwolle.

4 uur geleden
Teruggekeerde Cillessen kan zondag keepen voor NEC

NIJMEGEN (ANP) - Doelman Jasper Cillessen kan zondag in de uitwedstrijd tegen FC Volendam zijn officiële rentree maken voor NEC. "Als de trainer het goed vindt, speel ik", zei de 33-jarige Oranje-international bij zijn presentatie. Cillessen is nu officieel gepresenteerd in Nijmegen, nadat dat enkele keren was uitgesteld doordat het afronden van de laatste details met zijn oude club Valencia wat langer duurde.

4 uur geleden
RB Leipzig komende weken zonder international Klostermann

LEIPZIG (ANP) - RB Leipzig kan de komende weken geen beroep doen op de Duitse international Lukas Klostermann. De 26-jarige verdediger moet een enkeloperatie ondergaan.

4 uur geleden