Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB baalt van externe stemming scheidsrechters over Van Egmond

KNVB baalt van externe stemming scheidsrechters over Van Egmond

ZEIST (ANP) - Voetbalbond KNVB baalt van een anonieme stemming onder de scheidsrechters over het functioneren van scheidsrechterscoördinator Dick van Egmond. Op een recente bijeenkomst van belangenvereniging BSBV gaf een meerderheid van de aanwezige (assistent-)scheidsrechters aan niet verder te willen met Van Egmond.

"Dat een deel van onze medewerkers op een externe bijeenkomst bij belangenorganisatie BSVB stemt over het functioneren van een andere KNVB-medewerker vinden we vooral oncollegiaal", aldus de KNVB in een reactie. "Als werkgever hebben wij een verantwoordelijkheid naar zowel alle scheidsrechters als hun leidinggevende, Dick van Egmond."

Volgens De Telegraaf stemden 28 van de 39 aanwezige arbiters en assistenten tegen het aanblijven van de 60-jarige Van Egmond. De oud-scheidsrechter is al jaren de scheidsrechtersbaas van de KNVB en bepaalt onder meer welke wedstrijden de arbiters fluiten. De keuzes van Van Egmond zorgen nog weleens voor onvrede onder het scheidsrechterskorps.

De KNVB heeft een extern bureau een zogeheten belevingsonderzoek laten uitvoeren onder alle medewerkers van de bond. Volgens De Telegraaf durfden niet alle scheidsrechters de vragenlijst in te vullen, omdat anonimiteit niet gewaarborgd zou zijn en ze daarom bang waren om eerlijk hun mening te geven.

Meer uit Voetbal

Minister Helder: dit is precies zoals het in voetbal moet zijn

EINDHOVEN (ANP) - Sportminister Conny Helder verliet het Philips-stadion in Eindhoven na de vrouwenfinale tussen FC Barcelona en VfL Wolfsburg in de Champions League (3-2) zaterdag met een voldaan gevoel. "Dit was een hele mooie dag. Niet alleen voor het vrouwenvoetbal, maar voor voetbal in zijn algemeenheid. Dit is precies zoals het voetbal moet zijn", zei ze.

15 minuten geleden
Gündogan wil het seizoen volgende week perfect maken voor City

LONDEN (ANP) - Ilkay Gündogan was met twee treffers de grote man in de finale van de FA Cup tussen Manchester City en Manchester United (2-1). "Maar we zijn er nog niet dit seizoen", zei de middenvelder. "We willen onze supporters volgende week in de finale van de Champions League tegen Internazionale nog iets geven."

1 uur geleden
Oranje-internationals grijpen met Wolfsburg naast Champions League

EINDHOVEN (ANP) - Voetbalsters Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms zijn er niet in geslaagd voor het eerst in hun loopbaan de Champions League te winnen. Het drietal Nederlandse internationals verspeelde zaterdag, in een nagenoeg uitverkocht Philips-stadion in Eindhoven, met hun club VfL Wolfsburg in de finale een voorsprong van 2-0 bij rust tegen FC Barcelona: 2-3.

2 uur geleden
Gündogan schiet Manchester City ook naar winst van FA Cup

LONDEN (ANP) - lkay Gündogan heeft Manchester City aan de tweede hoofdprijs van dit seizoen geholpen. De Duitser scoorde tweemaal tegen Manchester United in de finale van de FA Cup (2-1).

2 uur geleden
'Oude' aanvaller Ibrahimovic (41) vertrekt bij AC Milan

MILAAN (ANP) - Zlatan Ibrahimovic (41) vertrekt bij AC Milan, na de laatste wedstrijd van dit seizoen in de Serie A tegen Verona. "Zondag nemen we afscheid van hem met een korte huldiging", zo liet de Italiaanse topclub in een verklaring weten.

2 uur geleden
De Guzman blijft nog een seizoen bij Sparta Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Jonathan de Guzman voetbalt ook volgend seizoen voor Sparta Rotterdam. De 35-jarige middenvelder kwam vorig jaar over van OFI uit Kreta. Hij speelde 21 duels in de Eredivisie voor Sparta, dat zich via de play-offs nog kan kwalificeren voor de voorronden van de Conference League.

3 uur geleden
Roord, Janssen en Wilms starten bij Wolfsburg in CL-finale

EINDHOVEN (ANP) - Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms beginnen zaterdag tijdens de finale van de Champions League in het basiselftal van VfL Wolfsburg. De drie Oranje-internationals zijn dit seizoen vaste waarden in het elftal van trainer Tommy Stroot.

5 uur geleden