Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB, Ajax en UEFA helpen mee voetbal aan te passen aan corona

KNVB, Ajax en UEFA helpen mee voetbal aan te passen aan corona

ZEIST (ANP) - De KNVB, Ajax, UEFA, de Johan Cruijff ArenA en clubs van de City Football Group willen gezamenlijk het voetbal zo goed als mogelijk aan de coronapandemie aanpassen. Ze roepen daarom, samen met veel andere Europese voetbalorganisaties, bedrijven op hun favoriete sport opnieuw uit te vinden.

Onder de vlag van het 'Football Innovation Platform' willen al deze organisaties zich richten op innovaties voor fans, spelers, media, clubs, stadions, competities en bonden. De kennis die wordt opgedaan met dit initiatief wordt gedeeld met alle Nederlandse clubs.

Het eerste initiatief wordt woensdag gelanceerd. 'Reimagine Football' omvat een wereldwijde zoektocht naar innovaties die het voetbal kunnen helpen aanpassen aan de impact van corona. Bedrijven kunnen hun oplossingen indienen via een onlineplatform. Leden van het Football Innovation Platform zullen zelfstandig nieuwe oplossingen uit het programma selecteren en implementeren.

Veelbelovende oplossingen snel in praktijk

Het doel is de meest veelbelovende oplossingen zo snel mogelijk in de praktijk van het voetbal te brengen. Het platform kan worden gebruikt door de voetbalgemeenschap en andere organisaties om kennis uit te wisselen en de onderlinge samenwerking te bevorderen.

Het Football Innovation Platform heeft vier thema's gekozen voor de zoektocht naar slimme innovaties: de fans thuis, stadionoperatie, stadionbezoekers en amateurvoetbal. De bedoeling is antwoord te krijgen op vragen als: Hoe kunnen we de fans die niet aanwezig kunnen zijn in het stadion betrekken en de commerciële en mediapartners toegevoegde waarde bieden? Hoe kunnen we onze operationele activiteiten en de bijbehorende beveiligingsprocessen optimaliseren om zo veel mogelijk fans op een veilige en verantwoorde manier in het stadion te kunnen toelaten? Hoe kunnen we de ervaring van onze bezoekers voor, tijdens en na de wedstrijd in het stadion verbeteren ondanks de beperkingen vanwege covid-19? Welke nieuwe manieren zijn er om onze amateurs en recreanten betrokken en gemotiveerd te houden in een veilige, gezonde omgeving?

Meer uit Voetbal

'Geweldig' Spanje speelde Oranjevrouwen 'van kastje naar de muur'

SEVILLA (ANP) - De voetbalsters van Oranje waren vrijdagavond in de halve finale van de Nations League simpelweg niet opgewassen tegen het "geweldige" Spanje (3-0). Bondscoach Andries Jonker zag nog maar eens dat de wereldkampioen op dit moment "met kop en schouders" boven alle andere nationale vrouwenelftallen uitsteekt. "Dat positiespel, dat kan geen enkel ander land zo goed."

11 minuten geleden
Machteloze Martens baalt vooral van manier waarop Oranje verliest

SEVILLA (ANP) - Aanvalster Lieke Martens kon na afloop van de kansloze nederlaag tegen Spanje (3-0) in Sevilla nog niet echt denken aan de positieve kant van de avond. Door de zege van het al geplaatste Frankrijk in de andere halve finale van de Nations League, krijgt Oranje woensdag in de troostfinale tegen Duitsland nog een kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. "Het is nooit leuk om te verliezen, maar zeker op de manier waarop het nu gebeurt doet pijn."

13 minuten geleden
Jonker opgelucht na verlies bij Spanje door herkansing voor Spelen

SEVILLA (ANP) - Bij bondscoach Andries Jonker overheerst na afloop van de kansloze nederlaag tegen wereldkampioen Spanje (3-0) de opluchting omdat er toch nog een kans is op plaatsing voor de Olympische Spelen. De al gekwalificeerde Franse voetbalsters wonnen in de andere halve finale van de Nations League nipt van Duitsland (2-1), waardoor Oranje woensdag in de troostfinale nog met de Duitsers strijdt om het laatste Europese olympische ticket.

52 minuten geleden
Leverkusen boekt nipte zege op degradatiekandidaat Mainz

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft een kleine overwinning geboekt op Mainz 05. De koploper van de Bundesliga won in de eigen BayArena met 2-1 van de degradatiekandidaat. Leverkusen is nu 33 wedstrijden in alle competities op rij ongeslagen, een record voor een Duitse club.

2 uur geleden
Frankrijk klopt Duitsland en biedt Oranje herkansing voor Spelen

LYON (ANP) - Frankrijk heeft de Nederlandse voetbalsters een goede dienst bewezen door in de halve finale van de Nations League te winnen van Duitsland. In Lyon werd het 2-1 voor het gastland van de komende Olympische Spelen.

2 uur geleden
Oranje mist tegen sterker Spanje kans op ticket voor Spelen

SEVILLA (ANP) - De voetbalsters van Oranje hebben een eerste kans op een ticket voor de Olympische Spelen verspeeld. Wereldkampioen Spanje was in het grote, maar lang niet volledig gevulde Olympisch Stadion van Sevilla duidelijk de betere en won de halve finale van de Nations League met 3-0. Met twee doelpunten voor rust legde de thuisploeg de basis voor de zege, die een plek in de finale van het nieuwe landentoernooi én een ticket voor de Spelen oplevert.

2 uur geleden
Roda JC maakt titelstrijd weer spannend met zege bij Willem II

TILBURG (ANP) - Roda JC heeft de titelstrijd in de Keuken Kampioen Divisie weer spannend gemaakt. De nummer 2 van de ranglijst was in Tilburg met 3-2 te sterk voor koploper Willem II. Met de zege bracht Roda de achterstand op Willem II terug tot 4 punten.

3 uur geleden