Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB adviseert ook profclubs om faciliteiten te sluiten

KNVB adviseert ook profclubs om faciliteiten te sluiten

ZEIST (ANP) - Voetbalbond KNVB roept alle profclubs op om hun trainingsfaciliteiten en stadions te sluiten. De bond volgt het advies van de overheid om alle sportaccommodaties te sluiten, om zo de verspreiding van het coronavirus in Nederland in te dammen. De maatregel is in ieder geval van kracht tot 6 april.

De KNVB besloot donderdag om alle wedstrijden in het betaalde voetbal tot en met 31 maart uit te stellen. De bond gaf daarmee toen ook gehoor aan de maatregel van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd mensen deze maand te schrappen. Het amateurvoetbal kwam volledig tot stilstand, maar vrijwel alle betaaldvoetbalclubs gingen wel door met trainen.

Nu roept de KNVB ook op om daarmee te stoppen. In enkele andere Europese landen, waaronder Spanje, trainen de profclubs al niet meer. De voetballers zitten thuis, waar ze een individueel trainingsprogramma volgen.

Jeugdopleiding

Sportkoepel NOC*NSF riep zondag ook al op om alle trainingscentra voor topsporters te sluiten. Enkele voetbalclubs, zoals Ajax en AZ, besloten daarop om hun jeugdopleiding tot het einde van deze maand stil te leggen. Het kabinet kondigde aan het einde van de middag extra maatregelen aan. Zo werden sportclubs gevraagd hun deuren te sluiten. De KNVB nam daarop contact op met het Ministerie van VWS en kreeg te horen dat dit voor alle sportaccommodaties geldt, dus ook voor de trainingsfaciliteiten en stadions van de betaaldvoetbalclubs.

"Ons advies is dan ook om hier gehoor aan te geven en als voetbalbranche hetzelfde te doen door niet te trainen en alles te sluiten", staat in een brief die de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie gezamenlijk naar de clubs stuurden. De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden. Het is onduidelijk wanneer er weer gevoetbald kan worden.

Meer uit Voetbal

Sahraoui van Heerenveen niet fit genoeg voor basisplek tegen PSV

HEERENVEEN (ANP) - Aanvaller Osame Sahraoui van sc Heerenveen begint donderdag in het thuisduel met koploper PSV op de bank. De 22-jarige Noor is niet fit genoeg voor een basisplaats.

5 minuten geleden
Noodlijdend Vitesse neemt afscheid van zeker helft van personeel

ARNHEM (ANP) - Vitesse gaat de komende maanden afscheid nemen van zeker de helft van zijn personeel. Dat is een van de gevolgen van de zeldzame degradatie van de club en de financiële malaise, maakte algemeen directeur Edwin Reijntjes bekend op een persconferentie. Daarnaast kan medewerkers worden gevraagd loon in te leveren om te mogen blijven werken.

1 uur geleden
Vitesse wil Van den Brom als coach: iets positiefs voor achterban

ARNHEM (ANP) - Vitesse hoopt John van den Brom snel aan te stellen als trainer voor volgend seizoen. Algemeen directeur Edwin Reijntjes is daarover met de voormalig speler en coach van de club in gesprek. "Het zou mooi zijn als John terugkeert bij de club, ook voor de achterban. Dan gebeurt er weer een keer iets positiefs", zegt Reijntjes op een persconferentie van de gedegradeerde club.

1 uur geleden
Trainer Rangnick bevestigt gesprekken met Bayern München

MÜNCHEN (ANP/DPA/AFP) - Ralf Rangnick is de belangrijkste kandidaat om Thomas Tuchel op te volgen als trainer van Bayern München. De 65-jarige Duitser bevestigt dat hij in gesprek is met de leiding van de Duitse topclub.

1 uur geleden
Nadal doet alleen mee aan Roland Garros als hij volledig fit is

MADRID (ANP/RTR/BELGA) - Rafael Nadal doet over een maand alleen mee aan Roland Garros als hij volledig fit is. De 37-jarige Spanjaard heeft al langere tijd te maken met blessures en wil geen risico nemen, zei hij bij het ATP-toernooi van Madrid, waar hij het donderdag opneemt tegen de 16-jarige Amerikaan Darwin Blanch.

1 uur geleden
Van Ginkel vertrekt waarschijnlijk bij gedegradeerd Vitesse

ARNHEM (ANP) - Middenvelder Marco van Ginkel vertrekt waarschijnlijk na dit seizoen bij het gedegradeerde Vitesse. De 31-jarige oud-international van Oranje heeft een aflopend contract en ziet het niet zitten om in de Keuken Kampioen Divisie vaak op kunstgras te gaan voetballen, laat hij weten op een persconferentie op het trainingscomplex van Vitesse. Hij wil wel blijven voetballen.

1 uur geleden
PSV-trainer Bosz heeft nog geen last van 'kampioenskriebels'

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz heeft in aanloop naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen van donderdag nog geen last van 'kampioenskriebels'. Als de Eindhovenaren winnen en Feyenoord verspeelt later op de avond punten bij Go Ahead Eagles, is de 25e landstitel voor PSV een feit.

1 uur geleden