Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNSB wijst schaatsers Nuis en Verbij aan voor wereldbeker Calgary

KNSB wijst schaatsers Nuis en Verbij aan voor wereldbeker Calgary

UTRECHT (ANP) - De Selectiecommissie Langebaan (SCL) van schaatsbond KNSB heeft Kjeld Nuis en Kai Verbij geselecteerd voor de derde wereldbekerwedstrijd in het Canadese Calgary. Nuis ontbrak wegens een blessure op het kwalificatietoernooi in oktober. Verbij liep op dat toernooi bij de 500 meter een blessure op en kon daarna niet meer in actie komen.

"Op basis van hun prestaties in het recente verleden" hebben beide schaatsers een startplek gekregen, meldt de schaatsbond. Nuis, die al in actie kwam bij de tweede wereldbeker in Heerenveen, rijdt in Canada de 1500 meter. Daarop eindigde hij in Thialf als tweede. Verbij rijdt de 1000 meter. Als gevolg hiervan raken Wesly Dijs (1000 meter) en Louis Hollaar (1500 meter) hun startplekken voor de eerste wereldbekerwedstrijd in Calgary kwijt.

De wedstrijden in Canada worden verreden van 9 tot en met 11 december. Een week later volgt de vierde wereldbeker ook op het ijs van de Olympic Oval in Calgary.

Meer uit Sport

Voormalig grandslamkampioene Muguruza stopt met tennis

MADRID (ANP) - Garbiñe Muguruza beëindigt haar tennisloopbaan. Dat meldde de 30-jarige Spaanse voormalige nummer 1 van de wereld op een persmoment in aanloop naar de Laureus World Sports Awards, die maandag in Madrid worden uitgereikt.

32 minuten geleden
Tennisser Ruud naar finale graveltoernooi Barcelona

BARCELONA (ANP) - Tennisser Casper Ruud heeft de finale bereikt van het ATP-toernooi van Barcelona. De 25-jarige Noor versloeg in de halve finale op het Spaanse gravel in twee sets de Argentijn Tomás Etcheverry: 7-6 (6) 6-4.

34 minuten geleden
Turnster Geurts wint tweede kwalificatiewedstrijd voor EK

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Elze Geurts heeft in Rotterdam de tweede kwalificatiewedstrijd voor de EK turnen in mei gewonnen. Geurts kwam na vier sterke oefeningen tot een meerkamptotaal van 53,350 punten. Daarmee bleef ze Vera van Pol (52,167) voor. Lieke Wevers en Tisha Volleman (beiden 50,250) eindigden als derde.

1 uur geleden
Tennisster Lamens bereikt finale van graveltoernooi in Oeiras

OEIRAS (ANP) - Tennisster Suzan Lamens heeft de finale bereikt van het challengertoernooi in het Portugese Oeiras. De 24-jarige tennisster versloeg in de halve finale van het graveltoernooi de Franse Kristina Mladenovic in drie sets: 4-6 6-0 6-0.

3 uur geleden
Ongenaakbare Verstappen heeft de Red Bull nog sneller gemaakt

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen heeft alles op orde voor de Grote Prijs van China op zondag. De drievoudig wereldkampioen had zijn Red Bull volledig onder controle in de kwalificatierace en greep ook in de vijfde race van dit jaar de poleposition. "De auto voelde in de kwalificatie nog beter aan, het was heel fijn rijden. Die laatste geklokte ronde was heel netjes. Het was ook lekker om in droog weer te rijden", zei de coureur van Red Bull in het flashinterview na afloop.

6 uur geleden
Verstappen pakt in China voor de vijfde keer dit jaar de pole

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen heeft voor de vijfde keer dit jaar poleposition veroverd in de Formule 1. De drievoudig wereldkampioen van Red Bull was evenals in de vier voorgaande grands prix de snelste in de kwalificatie voor de Grote Prijs van China.

7 uur geleden
Alonso opnieuw bestraft voor gevaarlijk rijden in Formule 1

SHANGHAI (ANP) - Fernando Alonso is voor de tweede keer dit seizoen in de Formule 1 bestraft voor een roekeloze actie. De Spanjaard van Aston Martin kreeg na de sprintrace bij de Grote Prijs van China tien seconden tijdstraf voor het veroorzaken van een aanrijding met zijn landgenoot Carlos Sainz van Ferrari.

8 uur geleden