Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Knops hoopt akkoord te bereiken over compensatie marinierskazerne

Knops hoopt akkoord te bereiken over compensatie marinierskazerne

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet hoopt vrijdag na nieuw overleg een akkoord te hebben met Zeeland over een compensatiepakket voor het annuleren van de vestiging van de marinierskazerne. Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) en speciaal gezant Bernard Wientjes hopen met Zeeuwse bestuurders de laatste hobbels uit de weg te kunnen ruimen.

Eerder kwam al naar buiten dat er gesproken wordt over een extra beveiligde gevangenis, rechtbank en een expertisecentrum op het gebied van georganiseerde criminaliteit. Verder gaat het om betere treinverbindingen met Zeeland en een kennisinstituut voor voedsel, energie en water. Ook over een waterstoffabriek wordt gesproken, net als de overdracht van kerncentrale Borssele aan het Rijk.

In 2012 besloot het toenmalige kabinet de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen te verhuizen. De laatste jaren groeide het verzet hiertegen van de mariniers. Die onvrede leidde tot een leegloop van het korps. Dat vindt het kabinet zo zorgelijk dat de verhuizing wordt afgeblazen. De mariniers verhuizen nu naar een basis nabij Apeldoorn.

De Provinciale Staten, de gemeenteraad van Vlissingen en het waterschap Scheldestromen moeten nog wel hun goedkeuring geven als er vrijdag overeenstemming wordt bereikt. Pas daarna zal het ministerie van Defensie officieel verklaren dat de verhuizing van de baan is.

Meer uit Politiek

Bliksembezoek Wilders aan Kijkduin voor steun tegen 'asielstroom'

KIJKDUIN (ANP) - PVV-leider Geert Wilders bracht dinsdagavond een kort bezoek aan bewoners van de badplaats Kijkduin, in het zuiden van Den Haag, om hen "een hart onder de riem te steken". Volgens hem worden plaatsen zoals Kijkduin "overspoeld met asielzoekers" zonder dat zij daarmee hebben ingestemd. In een hotel aan de boulevard van Kijkduin worden sinds dit weekend ruim 100 asielzoekers opgevangen, tot grote onvrede van omwonenden.

1 uur geleden
Rutte vooralsnog enige serieuze aspirant-NAVO-chef

BRUSSEL (ANP) - NAVO-landen beschouwen demissionair premier Mark Rutte op dit moment als de enige serieuze kandidaat om secretaris-generaal van het bondgenootschap te worden. Zelfs de Letse minister van Buitenlandse Zaken Krisjanis Karins, die zelf heeft aangegeven belangstelling te hebben voor de topbaan, ziet het zo. "Ik denk dat Mark Rutte op dit moment de enige officiële kandidaat is", heeft hij tegen het ANP gezegd in de marge van een bijeenkomst met zijn collega's van de NAVO in Brussel.

2 uur geleden
Verkenner Plasterk praat woensdag met vier grootste partijen

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk begint zijn opdracht woensdag met een gesprek met Geert Wilders. Hij ontvangt de PVV-leider in de ochtend, en zal aansluitend spreken met Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA), Dilan Yeşilgöz (VVD) en Pieter Omtzigt (NSC).

2 uur geleden
D66 lijkt tiende Kamerzetel te krijgen na laatste uitslagen

DEN HAAG (ANP) - D66 komt waarschijnlijk niet met negen, maar met tien mensen in de nieuwe Tweede Kamer. De partij lijkt de 150e en laatste Kamerzetel te krijgen in de definitieve prognose van de Verkiezingsdienst van het ANP, nu de laatste uitslagen zijn doorgegeven.

3 uur geleden
Laatste verkiezingsuitslag binnen: GL-PvdA grootste in buitenland

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks-PvdA heeft de meeste stemmen gekregen van Nederlanders die in het buitenland wonen. Onder de briefstemmers eindigde de partij met 28,6 procent, gevolgd door de VVD (17,4 procent) en Nieuw Sociaal Contract (NSC; 12,1 procent).

4 uur geleden
Ook Friesland breidt regeling uit voor rasters tegen wolf

LEEUWARDEN (ANP) - Ook de provincie Friesland wil dat meer veehouders beschermende rasters plaatsen tegen de wolf. Van de subsidieregeling wordt nu nog weinig gebruikgemaakt, laat de provincie weten en daarom wordt deze uitgebreid. Waar eerder alleen schapen- en geitenhouders geld konden krijgen voor de aanschaf van speciale rasters, komen nu ook eigenaren van runderen, paarden en pony's in aanmerking. Gelderland kondigde vorige week eveneens een uitbreiding van de regeling aan.

4 uur geleden
Plasterk zelf ook verrast door verzoek om verkenner te worden

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk weet ook niet precies waarom PVV-leider Geert Wilders hem gevraagd heeft als verkenner op te treden. "Ik had het helemaal niet zien aankomen", zei hij tijdens zijn eerste persconferentie in zijn nieuwe rol. Wilders liet hem wel weten het "een interessante gedachte" te vinden als Plasterk het zou gaan doen, en dat hij niet verwachtte dat die "hem een loer zou draaien".

4 uur geleden