Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNMI neemt zondagmiddag besluit over code rood

KNMI neemt zondagmiddag besluit over code rood

DE BILT (ANP) - Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) neemt zondag aan het einde van de middag een besluit over het waarschuwingsniveau dat maandag van kracht zal zijn. Zondag geldt voor het hele land code rood.

Kaartjes voor maandag en dinsdag heeft het KNMI voorlopig geel gekleurd, het laagste van de drie waarschuwingsniveaus. Dat is vooral gedaan om alvast een waarschuwing voor aanhoudende gladheid te geven, legt een woordvoerster uit. Wanneer code rood wordt beƫindigd is nog niet besloten, benadrukt ze.

Nadat het KNMI een definitief besluit heeft genomen, zullen de GGD'en beslissen hoe het de komende dagen verder moet met coronatesten en -vaccinaties. Vanwege het weeralarm zijn alle teststraten en vaccinatielocaties zondag gesloten.

Sneeuw neemt af

De GGD Utrecht dacht zondag ten onrechte dat code geel al definitief voor maandag was afgegeven en meldde dat "alle vaccinatie- en teststraten in het gehele land weer open zijn" op maandag. "Dat is voorbarig. We wachten af wat het KNMI aan het einde van de middag beslist", reageert een woordvoerder van GGD-GHOR Nederland, de landelijke organisatie van GGD'en.

Het KNMI zegt wel te verwachten dat de sneeuw vanuit het zuiden gaat afnemen in de loop van de middag. Voor maandag voorziet het instituut nog lichte sneeuw en snijdende kou: het wordt maximaal -5 graden, maar door de noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur rond de -15 graden.

Meer uit Binnenland

Passagiers veerboot terug naar Ameland na problemen in Holwerd

HOLWERD (ANP) - Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, zullen een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen.

39 minuten geleden
Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

4 uur geleden
Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

11 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

11 uur geleden
Voldoende zonneschijn op eerste dag meteorologische zomer

HOUTEN (ANP) - De meteorologische zomer begint dit jaar vrij zonnig, meldt Weeronline. Wel is er op de eerste zomerdag, donderdag 1 juni, sprake van grote temperatuurverschillen in het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15 graden. Wat meer naar het oosten en zuiden toe en in de Randstad staan waarden tussen 19 en 22 graden op het programma.

12 uur geleden
Man Spanbroek vertelt politie inderdaad ontvoerd te zijn geweest

BEVERWIJK (ANP) - De man die vrijdagmiddag in het Noord-Hollandse Spanbroek onder dwang in een auto werd gezet, heeft bij de politie verklaard dat hij inderdaad slachtoffer van ontvoering is geweest. Dit bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf. Het slachtoffer werd eerder op maandag teruggevonden in Beverwijk.

13 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man gezien bij station Beverwijk

BEVERWIJK (ANP) - De politie heeft maandag meerdere meldingen gekregen dat de man die vrijdagmiddag vermoedelijk werd ontvoerd uit het Noord-Hollandse Spanbroek is gezien in de omgeving van station Beverwijk, zo'n 35 kilometer vanaf de mogelijke ontvoerplek. De politie heeft hem echter nog niet gevonden en roept mensen op naar hem uit te kijken en 112 te bellen als ze hem zien. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man in zijn eentje gezien is in de omgeving van het station.

14 uur geleden