Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNHB ontstemd, volleybalbond bezorgd, zwembond teleurgesteld

KNHB ontstemd, volleybalbond bezorgd, zwembond teleurgesteld

UTRECHT (ANP) - Drie grote Nederlandse sportbonden nemen stelling tegen de nieuwe maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus. Hockeybond KNHB is teleurgesteld en ontstemd, volleybalbond Nevobo is bezorgd en zwembond KNZB betreurt de laatste ontwikkelingen ten zeerste.

Door de nieuwe maatregelen moet onder meer iedereen vanaf 18 jaar een coronabewijs tonen wanneer hij of zij een wedstrijd wil spelen, wil trainen of een sportcomplex wil bezoeken. "Dit maakt het laagdrempelig sporten voor iedereen onmogelijk", betoogt de KNHB. "Ook is de controle voor verenigingen rond trainingen en wedstrijden zeer moeilijk te handhaven. De maatregel kan bovendien in potentie een groot risico vormen voor een eerlijk verloop van de competitie: kunnen alle spelers mee blijven doen"?

Ook de volleybalbond maakt zich grote zorgen. "De impact van de nieuwe maatregelen is zorgwekkend voor onze verenigingen, vrijwilligers en teams, die juist door te sporten gezond en fit willen blijven. We komen langzaam maar zeker ook op de grens van wat we van onze vrijwilligers kunnen en mogen vragen om de maatregelen te organiseren en te handhaven, al helemaal op deze zeer korte termijn richting komend weekend."

Gematigder

De zwembond stelt zich iets gematigder op. "Wij vinden het erg jammer dat we een stap terug moeten doen, maar we zijn blij dat zwemmen nog steeds mogelijk is en wij volgen dan ook de maatregelen van de overheid."

De hockeybond wil zich nog niet neerleggen bij het nieuwe coronabeleid, dat volgens de planning komende zaterdag ingaat. "De Tweede Kamer moet deze maatregelen nog definitief goedkeuren en de KNHB blijft al het mogelijke doen om sporten voor iedereen en zonder coronabewijs mogelijk te maken."

Meer uit Sport

Pieterse vijfde bij eerste optreden in wereldbeker mountainbike

NOVE MESTO (ANP) - Puck Pieterse is bij haar eerste optreden in de wereldbeker mountainbike van dit seizoen als vijfde geëindigd. In het Tsjechische Nove Mesto was de winst in de shorttrackrace voor de Zwitserse Alessandra Keller. Zondag komen de vrouwen opnieuw in actie, dan op de olympische crosscountry.

41 minuten geleden
Tennisser De Jong treft Draper in openingsronde op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong speelt tegen de Brit Jack Draper in de eerste ronde van Roland Garros. Dat heeft de loting vrijdag uitgewezen. De Nederlandse tennisser sloeg zich via de kwalificaties voor het eerst naar het hoofdtoernooi in Parijs. Draper is de mondiale nummer 35, De Jong staat op plek 177. Mocht de Haarlemmer de eerste ronde doorkomen, dan wacht mogelijk een treffen met wereldtopper Carlos Alcaraz.

17 uur geleden
Laurance neemt leiderstrui over van Nys in Ronde van Noorwegen

GULLINGEN (ANP) - Wielrenner Axel Laurance is de nieuwe leider in de Ronde van Noorwegen. De Fransman won de tweede etappe en neemt de leiderstrui over van de Belg Thibau Nys. Hij finishte op 25 seconden achter Laurance.

17 uur geleden
Djokovic kwakkelt en verliest in aanloop naar Roland Garros

GENÈVE (ANP) - Novak Djokovic heeft de finale van het tennistoernooi in Genève niet bereikt. De Serviër, die allesbehalve fit oogde, verloor in drie sets van de 23-jarige Tsjech Tomas Machac: 6-4 0-6 6-1. Een domper voor de nummer 1 van de wereld, die opgaat voor zijn vierde titel op Roland Garros. De tweede grand slam van het jaar begint zondag.

19 uur geleden
Tennisser De Jong voor het eerst in hoofdtoernooi Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong heeft zich voor het eerst in zijn carrière gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De 23-jarige tennisser versloeg in de derde en laatste ronde van de kwalificaties in Parijs in twee sets de Amerikaan Jeffrey John Wolf: 6-1 6-2.

23 uur geleden
Gemengd judoteam op WK uitgeschakeld door Pollings Italië

ABU DHABI (ANP) - De Nederlandse judoka's zijn op het WK voor gemengde landenteams in de achtste finales uitgeschakeld. Nederland verloor met 4-3 van Italië, waar Kim Polling een van de judoka's was.

1 dag geleden
Tennisser Sinner ook in 2025 op ABN AMRO Open

ROTTERDAM (ANP) - Tennisser Jannik Sinner verdedigt in 2025 zijn titel op het ATP-toernooi van Rotterdam. Toernooidirecteur Richard Krajicek van het ABN AMRO Open maakte de komst van de 22-jarige Italiaan bekend voor het toernooi in februari volgend jaar.

1 dag geleden