Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNGU praat met turnsters over aanpassen tegemoetkomingsregeling

KNGU praat met turnsters over aanpassen tegemoetkomingsregeling

BEEKBERGEN (ANP) - De Nederlandse gymnastiekunie KNGU praat met oud-turnsters en de betrokken externe partijen over de tegemoetkomingsregeling, die is opgesteld voor turnsters die gedurende hun carrière slachtoffer zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag. De turnsters hebben veel kritiek op de opzet van de regeling.

"Het is erg belangrijk om iedereen te spreken vanwege de onvrede, het is niet zo dat 1000 euro bij het bedrag iets oplost", aldus de woordvoerder van de KNGU. Alle gesprekken worden eerst afgerond voordat er mogelijk iets verandert aan de regeling. "Het is een lang proces waar meerdere externe partijen bij betrokken zijn."

Sportkoepel NOC*NSF en de KNGU hebben het opstellen en uitvoeren van de tegemoetkomingsregeling uitbesteed aan het Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg (CBKZ). Alle partijen waren het erover eens dat de tegemoetkomingsregeling voor de slachtoffers ruimhartig, coulant en laagdrempelig moest zijn.

Het is sinds 1 maart voor de turnsters mogelijk om een financiële tegemoetkoming van 5000 euro aan te vragen. Volgens de turnsters zijn de eisen om in aanmerking te komen voor het bedrag echter veel te hoog. Zo moeten ze wekelijks minstens dertig uur getraind hebben, zijn uitgekomen op het hoogste niveau en "door langdurig grensoverschrijdend gedrag op jonge leeftijd zoveel last hebben van fysieke, psychische en/of morele klachten dat hun maatschappelijke ontwikkeling hierdoor is belemmerd". Om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming, moeten ze een omvangrijk formulier invullen en bewijzen aandragen. Als de aanvraag daadwerkelijk in behandeling wordt genomen, moeten de turnsters ook nog voor een commissie verschijnen om hun verhaal te vertellen.

Meer uit Sport

Uitgeputte Vingegaard doet niet mee aan Vuelta

NICE (ANP) - Jonas Vingegaard doet dit jaar niet mee aan de Vuelta. De 27-jarige Deen van Visma - Lease a Bike was naar eigen zeggen uitgeput toen hij zondag in de Tour de France over de finish kwam in Nice.

56 minuten geleden
Golfer Dunlap (20) schrijft historie op PGA-tour

RENO (ANP) - Golfer Nick Dunlap heeft geschiedenis geschreven door in hetzelfde jaar zowel als amateur als professional een toernooi op de PGA-tour te winnen. Dat is nooit eerder iemand gelukt. De jonge Amerikaan schreef zondag in eigen land het Barracuda Championship op zijn naam.

1 uur geleden
Turner Schmidt gaat na OS-debuut mee op tour met superster Biles

ARNHEM (ANP) - Turner Casimir Schmidt (28) heeft de komende periode genoeg om naar uit te kijken. In Parijs maakt hij zaterdag na twee gemiste Spelen zijn olympisch debuut en doet hij een gooi naar een finaleplek. Van 17 september tot 3 november maakt hij vervolgens deel uit van de Gold Over America Tour (GOAT), een showtour van wereldster en zevenvoudig olympisch medaillewinnares Simone Biles uit Amerika.

1 uur geleden
Chinese Zheng opnieuw de beste bij tennistoernooi Palermo

PALERMO (ANP) - Tennisster Zheng Qinwen heeft opnieuw het WTA-toernooi van Palermo op haar naam geschreven. De Chinese nummer 7 van de wereld versloeg in de finale de Tsjechische Karolina Muchova met 6-4 4-6 6-2.

9 uur geleden
Amerikaanse tennisser Giron pakt in Newport eerste ATP-titel

NEWPORT (ANP) - Marcos Giron heeft zijn eerste titel op de ATP Tour binnen. De 30-jarige Amerikaan was in het Amerikaanse Newport te sterk voor zijn 19-jarige landgenoot Alex Michelsen: 6-7 (4) 6-3 7-5.

9 uur geleden
Van Gerwen grijpt bij World Matchplay naast vierde titel

BLACKPOOL (ANP) - Darter Michael van Gerwen is het niet gelukt om het World Matchplay voor de vierde keer te winnen. De 35-jarige Brabander verloor in de finale in Blackpool met klein verschil van de Engelse wereldkampioen Luke Humphries: 18-15.

10 uur geleden
Emotionele Evenepoel wil terugkomen naar Tour om te winnen

NICE (ANP/Belga) - Remco Evenepoel was na afloop van de slotetappe van de Tour de France geëmotioneerd. De Belg van Soudal Quick-Step eindigde als derde in de tijdrit van Monaco naar Nice en dat was ook zijn plek in het eindklassement. "Wat ik heb geleerd? Dat er nog veel marge is", zei hij tegen de Belgische omroep VRT. "En dat ik zeker ga terugkomen om proberen te winnen."

10 uur geleden