Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNGU praat met turnsters over aanpassen tegemoetkomingsregeling

KNGU praat met turnsters over aanpassen tegemoetkomingsregeling

BEEKBERGEN (ANP) - De Nederlandse gymnastiekunie KNGU praat met oud-turnsters en de betrokken externe partijen over de tegemoetkomingsregeling, die is opgesteld voor turnsters die gedurende hun carrière slachtoffer zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag. De turnsters hebben veel kritiek op de opzet van de regeling.

"Het is erg belangrijk om iedereen te spreken vanwege de onvrede, het is niet zo dat 1000 euro bij het bedrag iets oplost", aldus de woordvoerder van de KNGU. Alle gesprekken worden eerst afgerond voordat er mogelijk iets verandert aan de regeling. "Het is een lang proces waar meerdere externe partijen bij betrokken zijn."

Sportkoepel NOC*NSF en de KNGU hebben het opstellen en uitvoeren van de tegemoetkomingsregeling uitbesteed aan het Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg (CBKZ). Alle partijen waren het erover eens dat de tegemoetkomingsregeling voor de slachtoffers ruimhartig, coulant en laagdrempelig moest zijn.

Het is sinds 1 maart voor de turnsters mogelijk om een financiële tegemoetkoming van 5000 euro aan te vragen. Volgens de turnsters zijn de eisen om in aanmerking te komen voor het bedrag echter veel te hoog. Zo moeten ze wekelijks minstens dertig uur getraind hebben, zijn uitgekomen op het hoogste niveau en "door langdurig grensoverschrijdend gedrag op jonge leeftijd zoveel last hebben van fysieke, psychische en/of morele klachten dat hun maatschappelijke ontwikkeling hierdoor is belemmerd". Om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming, moeten ze een omvangrijk formulier invullen en bewijzen aandragen. Als de aanvraag daadwerkelijk in behandeling wordt genomen, moeten de turnsters ook nog voor een commissie verschijnen om hun verhaal te vertellen.

Meer uit Sport

Tennisser Zverev naar halve finale op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich op het toernooi van Roland Garros geschaard bij de laatste vier. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Argentijn Tomás Martín Etcheverry. Daarvoor had hij vier sets nodig, 6-4 3-6 6-3 6-4.

33 minuten geleden
Hockeysters verslaan ook China in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben ook de vijfde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Eindhoven te sterk voor China (4-0).

1 uur geleden
Bestuurder Van der Vorst blij met actie IOC tegen boksfederatie

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse boksofficial Boris van der Vorst juicht de maatregel van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken toe. "Dit geeft duidelijkheid en is de eerste stap in het proces", aldus Van der Vorst, die inmiddels al een andere boksbond (World Boxing) heeft opgezet. "We hebben hard gewerkt aan een levensvatbaar alternatief. We zijn klaar om het gesprek met het IOC aan te gaan."

2 uur geleden
Haddad Maia verrast Jabeur en staat in halve finale Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Beatriz Haddad Maia heeft voor een verrassing gezorgd door de Tunesische Ons Jabeur uit te schakelen op Roland Garros. De mondiale nummer 14 was al de eerste kwartfinaliste uit Brazilië op een grand slam sinds 1968 en maakt dat verhaal met haar halvefinaleplek nog mooier. Haddad Maia verloor de eerste set nog, maar oogde vervolgens fitter dan de nummer 7 van de wereld: 3-6 7-6 (5) 6-1.

6 uur geleden
Geen melatonine meer voor Tsitsipas vooraf aan het tennis

PARIJS (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas stopt met het gebruik van melatoninepillen en doet geen dutje meer voorafgaand aan wedstrijden, zei hij na de uitschakeling in de kwartfinales van Roland Garros tegen de als eerste geplaatste Spanjaard Carlos Alcaraz. De als vijfde geplaatste Griek was teleurgesteld na zijn kansloze nederlaag in Parijs in drie sets (6-2 6-1 7-6 (5)).

11 uur geleden
Alcaraz laat Tsitsipas kansloos op Roland Garros, treft Djokovic

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz heeft Stefanos Tsitsipas kansloos gelaten in de kwartfinales van Roland Garros. De nummer 1 van de wereld won met 6-2 6-1 7-6 (5) van de Griek, die vijfde staat op de wereldranglijst. De avondwedstrijd duurde 2 uur en 12 minuten.

21 uur geleden
Rolstoeltennisster De Groot boekt honderdste zege op rij

PARIJS (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft haar honderdste zege op rij geboekt in het enkelspel. De nummer 1 van de wereld was op Roland Garros in de eerste ronde met 6-2 6-2 te sterk voor de Française Emmanuelle Mörch.

23 uur geleden