Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNGU moet coach Kooistra toelaten tot delegatie World Cup Varna

KNGU moet coach Kooistra toelaten tot delegatie World Cup Varna

ZUTPHEN (ANP) - Turncoach Wolther Kooistra mag toch mee naar de World Challenge Cup in het Bulgaarse Varna. De coach won het kort geding dat hij had aangespannen tegen gymnastiekunie KNGU, waarin hij eiste dat de bond hem als coach van pupil Sanna Veerman meeneemt naar het toernooi dat van 26 tot en met 29 mei plaatsvindt.

De KNGU besloot in eerste instantie om Kooistra thuis te laten ten behoeve van "rust en de continuïteit binnen de begeleidingsstaf." Dolf Segaar, de advocaat van Kooistra, liet daarop weten via het kort geding te willen bekijken of de bond de juiste beslissing had genomen. Het kort geding diende maandag in de rechtbank van Zutphen.

Op basis van de uitspraak van de kortgedingrechter moet de turnbond nu terugkomen op haar eerdere besluit. "De KNGU verbindt zich aan het Nederlands recht en dat betekent dat we Wolther zullen toevoegen aan de delegatie. Er zal nog moeten worden bekeken of hij meegaat in 'plaats van' of in 'aanvulling op', maar dat hij meegaat staat wat ons betreft vast", laat Ton Leeggangers, de interim-directeur van de KNGU, weten.

Grensoverschrijdend gedrag

De afgelopen twee jaar stond Kooistra vanwege een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) buiten de lijnen. Tijdens die procedure werd Kooistra door de bond uitgesloten van deelname aan delegaties.

In april werden Kooistra en zijn vrouw Claudia Werkhoven vrijgesproken van grensoverschrijdend gedrag. Volgens de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) was onvoldoende vast komen te staan dat de trainers van turnclub Turnz Amsterdam zich schuldig zouden hebben gemaakt aan overtredingen van het tuchtreglement. Tegen Kooistra en Werkhoven werden in ieder geval vier aangiften gedaan wegens grensoverschrijdend gedrag.

Meer uit Sport

Hamilton noemt gat met Verstappen 'krankzinnig groot'

SUZUKA (ANP) - Formule 1-coureur Lewis Hamilton noemt het grote verschil in snelheid met Max Verstappen 'zorgwekkend'. De zevenvoudig wereldkampioen van Mercedes, die vorige week nog hoopvol was na zijn derde plaats in de Grote Prijs van Singapore, klonk na de kwalificatie voor de Grote Prijs van Japan bijna wanhopig. Hamilton eindigde als zevende, maar was in zijn snelste ronde meer dan een seconde langzamer dan Verstappen, die poleposition pakte met een nagenoeg perfect rondje op het circuit van Suzuka. "Dat verschil is krankzinnig groot", zei de Brit.

10 uur geleden
Wereldkampioen Van der Poel houdt wegseizoen voor gezien

PARIJS (ANP) - Mathieu van der Poel zal dit jaar niet meer in actie komen in wegwedstrijden. De wereldkampioen op de weg rijdt zondag nog wel een mountainbikewedstrijd op het parcours van de Olympische Spelen van Parijs.

10 uur geleden
Campenaerts wint tijdrit Luxemburg, Hirschi nieuwe leider

PÉTANGE (ANP) - De Belg Victor Campenaerts heeft de vierde etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. Het was een individuele tijdrit over een kleine 24 kilometer. De Zwitser Marc Hirschi nam met nog een etappe te gaan de leiderstrui over van de Ier Ben Healy.

11 uur geleden
Wielrenster Bredewold vol ongeloof na behalen Europese titel

WIJSTER (ANP) - Mischa Bredewold was stomverbaasd toen ze in de laatste 10 kilometer van de strijd om de Europese wielertitel opeens alleen voorop reed. "Ik dacht: dit is niet het plan. Maar ik dacht ook: als ik maar lang genoeg voorop rijd is dat goed voor Demi en Lorena", doelde ze op haar ploeggenotes Demi Vollering en Lorena Wiebes, de titelverdedigster. Maar niet de twee veel bekendere rensters maar de 23-jarige Amersfoortse passeerde als eerste de finish op de Drentse VAM-berg.

12 uur geleden
Wielrenster Bredewold wint wegwedstrijd op EK in Drenthe

WIJSTER (ANP) - Mischa Bredewold heeft bij de Europese kampioenschappen wielrennen op en rond de VAM-berg in Drenthe de wegwedstrijd gewonnen. De 23-jarige Amersfoortse reed in de slotfase weg uit een selecte groep en behield tot de finish een kleine voorsprong. Haar landgenote Lorena Wiebes, de titelverdedigster, sprintte naar de tweede plaats, net voor wereldkampioene Lotte Kopecky uit België.

13 uur geleden
Twee titels voor Boer op NK shorttrack

LEEUWARDEN (ANP) - Teun Boer heeft op de eerste dag van de Nederlandse kampioenschappen shorttrack in Leeuwarden de titels veroverd op de 1500 en de 500 meter. Op die eerste afstand passeerde Jens van 't Wout als eerste de finish, maar de deels in Canada opgegroeide shorttracker kreeg een straf vanwege een duw.

13 uur geleden
Marini breekt sleutelbeen en mist MotoGP-race in India

GREATER NOIDA (ANP) - De Italiaanse MotoGP-coureur Luca Marini heeft door zijn crash in de sprintrace bij de Grote Prijs van India zijn linkersleutelbeen gebroken en kan zondag niet starten in de hoofdrace. Marini kwam na de start op het Buddh International Circuit in aanraking met de motor van zijn land- en teamgenoot Marco Bezzecchi en werd van zijn Ducati afgeworpen.

13 uur geleden