Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klus- en meubelwinkels zien extreme drukte uitblijven

Klus- en meubelwinkels zien extreme drukte uitblijven

DEN HAAG (ANP) - In vestigingen van grote klus- en meubelketens is zaterdag goed te merken dat een harde lockdown nadert. Op locaties van bouwmarkten Karwei en Gamma is het sinds het eind van de ochtend drukker dan normaal, maar extreme drukte blijft volgens een woordvoerster van de overkoepelende organisatie Intergamma uit. Ook naar woonwinkelketen IKEA gingen meer mensen dan op andere zaterdagen. "Maar dat kan ook komen door de aanstaande kerstdagen", aldus een zegsman.

Tot rijen bij de vestigingen leidde het niet, laten de woordvoerders weten. "Het was niet chaotisch, zoals vlak voor vorige lockdowns", aldus Intergamma. "Wel zijn al onze kerstbomen nu uitverkocht." Ook bij vestigingen van bouwmarktketen Hornbach is te zien dat het drukker is dan normaal. Daar nam de hoeveelheid mensen in de loop van de dag toe, en bereikte aan het eind van de middag een hoogtepunt.

In het grote winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam werd het halverwege de middag drukker, zo liet een aanwezige weten. Een rondgang onder verschillende filialen van tuincentrumketen Intratuin leerde eerder op de dag dat daar van grote drukte nog geen sprake was.

Beperkingen

Niet-essentiƫle winkels zijn nu al gebonden aan beperkingen. Zo moeten de deuren al om 17.00 uur dicht. Ook moeten de winkels ervoor zorgen dat het mogelijk is om afstand te houden.

Het lijkt erop dat zaterdag voorlopig de laatste dag is waarop mensen nog snel even fysiek de laatste kerstversiering, andere sfeeraankopen of bouw- en klusmaterialen kunnen inslaan. Het kabinet zal later op zaterdag een harde lockdown aankondigen, zo melden ingewijden. Dan moeten ook alle niet-essentiƫle winkels dicht.

Meer uit Financieel

Schiphol wordt opgeknapt met 'inhaalslag' van 3 miljard euro

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol wil de komende jaren 3 miljard euro investeren in onderhoud en vernieuwing van de luchthaven. Dat geld gaat onder meer naar de bagagekelder, looppaden, klimaatsystemen en vliegtuigopstelplaatsen. De luchthaven acht de investeringen "noodzakelijk om de kwaliteit te waarborgen die Schiphol wil bieden aan medewerkers, reizigers en luchtvaartmaatschappijen".

1 uur geleden
Ajax verliest op hoger geopend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Ajax verloor maandag in de openingsminuten van de beurzen op het Damrak 0,5 procent. Beleggers verwerkten de jaarcijfers van voetbalclub Ajax die vlak voor het weekend werden gepubliceerd. Het is erg onrustig bij de beursgenoteerde club uit Amsterdam, vooral vanwege de in opspraak geraakte en recent ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

1 uur geleden
Ondernemers met sjoemeldiesels eisen schadevergoeding

ZOETERMEER (ANP) - Bedrijven die jarenlang in bestelbusjes rondgereden hebben met sjoemelsoftware eisen een schadevergoeding van autofabrikanten. Transport en Logistiek Nederland (TLN) is een samenwerking aangegaan met Dieselgate.com om de claims van ondernemers te verzamelen. Dat platform heeft uitgezocht dat er bij de achterban van TLN waarschijnlijk tienduizenden van deze vervuilende auto's met gemanipuleerde systemen zijn of zijn geweest.

2 uur geleden
Onderzoek: salariskloof tussen mannen en vrouwen is gegroeid

BREUKELEN (ANP) - Het verschil tussen wat mannen en vrouwen gemiddeld verdienen, is de afgelopen twee jaar groter geworden. Dat melden platform Intermediair en de Nyenrode Business Universiteit op basis van tweejaarlijks onderzoek. Was het verschil in salaris in 2021 nog 5 procent, de loonkloof is dit jaar gestegen naar 7,4 procent.

2 uur geleden
Beleggers op Damrak verwerken jaarcijfers van onrustig Ajax

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat op de eerste dag van een nieuwe beursweek onder meer uit naar Ajax. De beursgenoteerde Amsterdamse voetbalclub kwam na het sluiten van de beurs voor het weekend met zijn jaarcijfers. Daaruit kwam naar voren dat Ajax, ondanks tegenvallende sportieve resultaten, 39 miljoen euro winst heeft gemaakt. Daarnaast maakte de club bekend dat accountants- en advieskantoor KPMG onderzoek gaat doen naar de rol en belangen van de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

2 uur geleden
Nevi: grootste achteruitgang Nederlandse industrie sinds mei 2020

ZEIST (ANP) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie laat de grootste achteruitgang zien sinds mei 2020, meldt de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi). Volgens de maandelijkse peiling van de organisatie zijn zowel de productieomvang als het aantal nieuwe orders afgelopen maand flink gedaald. Veel ondernemingen verlengen tijdelijke contracten nu ook niet meer.

3 uur geleden
Jongeren kopen massaal caravans en campers

UTRECHT (ANP) - Het caravan- en camperbezit onder jongeren is de afgelopen jaren fors gestegen. Tussen 1 januari 2020 en 1 september 2023 steeg het bezit onder Nederlanders tot en met 25 jaar met liefst 53 procent, in de categorie 26 tot en met 35 jaar gaat het om een toename van 35,5 procent. Het totale aantal van dit soort kampeermiddelen in Nederland groeide in deze periode met 7 procent, meldt de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

9 uur geleden