Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kluivert met assist tegen Real Madrid belangrijk voor Valencia

VALENCIA (ANP) - Valencia heeft een grote stap gezet op weg naar lijfsbehoud in de hoogste Spaanse voetbalcompetitie. Trainer Rubén Baraja zag zijn elftal met 1-0 winnen van Real Madrid, dat de titel dit seizoen aan FC Barcelona moest laten en eerder deze week door Manchester City werd uitgeschakeld in de halve finales van de Champions League. De wedstrijd lag meerdere keren stil vanwege ruzies en opstootjes. Vinícius Júnior van Real Madrid kreeg in de slotfase rood.

Justin Kluivert was belangrijk voor Valencia. De oud-Ajacied legde de bal in de 33e minuut bij de tweede paal neer, waar Diego López vrij stond en binnen kon tikken: 1-0. Kluivert leek zelf in de 84e minuut de tweede treffer te maken, maar dat doelpunt ging wegens buitenspel niet hoor.

Voorwerpen op het veld

Even voor dat moment lag de wedstrijd voor enige tijd stil. De Braziliaan Vinícius Júnior, die dit seizoen al vaker slachtoffer was van racisme, reageerde woedend toen een supporter van Valencia iets naar hem riep. De aanvaller liep naar het vak achter het doel van Valencia toe en wees de scheidsrechter de dader aan. Er waren even daarvoor ook al wat voorwerpen op het veld gegooid.

Trainer Carlo Ancelotti wist Vinícius Júnior voor even weer rustig te krijgen. In het restant, met ruim een kwartier aan blessuretijd, wist Real de gelijkmaker niet meer te forceren. De Madrilenen moeten daardoor de tweede plaats afstaan aan stadgenoot Atlético, dat eerder op zondag van Osasuna wel won (3-0).

Een tik

In die blessuretijd werd het opnieuw onvriendelijk op het veld, met een flink opstootje tussen spelers van beide teams. Doelman Giorgi Mamardashvili daagde Vinícius Júnior uit. De Zuid-Amerikaan, die bij het opstootje werd vastgepakt bij zijn nek, deelde een tik uit aan een van de spelers van Valencia en moest met rood vertrekken.

Valencia steeg van de zestiende naar de dertiende plek en heeft een voorsprong van 5 punten op nummer 18 Real Valladolid. In Spanje staan nog drie speelronden op het programma.

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.