Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klopp roept fans Liverpool op om thuis te blijven

Klopp roept fans Liverpool op om thuis te blijven

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp van Liverpool heeft vlak voor de hervatting van de Engelse voetbalcompetitie een dringende oproep gedaan aan de fans. "Blijf veilig en moedig ons vanuit huis aan", zei de Duitser in een filmpje van ruim 3 minuten, gericht aan de supporters van de 'Reds'. Liverpool staat op het punt om voor het eerst in 30 jaar kampioen van Engeland te worden, maar een groot volksfeest is nu niet mogelijk vanwege de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus in te dammen.

"Het voetbal is terug, wel heel anders dan normaal", zegt Klopp. "We hebben allemaal, over de hele wereld, hetzelfde probleem. Voetbal is even niet zo belangrijk als we allemaal dachten, dat is een belangrijke les. We hebben allemaal onze eigen problemen. Familie en gezondheid gaan boven alles. We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en dat hebben we gedaan. Er waren tijden dat we niet wisten of we dit seizoen nog zouden voetballen. Maar we gaan weer beginnen, omdat iedereen zich goed heeft gedragen. Wij kunnen weer voor ons enorme doel gaan, het kampioenschap. Daar hebben we jullie voor nodig."

Klopp roept de voetbalfans op om niet naar de stadions te komen, de pubs te mijden en thuis de wedstrijden te kijken op televisie. "Het 'You'll never walk alone' is nog steeds een mooi lied, maar het zal zonder jullie een stuk minder mooi klinken als we het stadion in lopen. Maar we moeten het er even mee doen. Er komt een moment dat we het weer met een koor van 300, 400 miljoen fans kunnen zingen. Maar voor nu geldt: wij zijn in het stadion, jullie zijn thuis. Ik zal ervoor zorgen dat de jongens jullie steun voelen. Die hebben we nodig ook. You'll never walk alone."

Meer uit Voetbal

Aké wil na korte en roerige week bij Oranje niet te hard oordelen

PARIJS (ANP) - Nathan Aké wil na de teleurstellende start van de tweede periode onder bondscoach Ronald Koeman niet te hard oordelen.Volgens de verdediger van Manchester City heeft Oranje tijd nodig, zeker na de onrustige aanloop naar het duel met de Fransen.

49 minuten geleden
Trainer Koeman: dit heeft niets te maken met ontbrekende spelers

PARIJS (ANP) - Volgens bondscoach Ronald Koeman had de stevige nederlaag van het Nederlands elftal bij Frankrijk (4-0) niets te maken met de vele ontbrekende spelers. "Wij maken fouten op plekken in het veld waar geen fouten mogen worden gemaakt. Dat was de oorzaak dat we al snel een verloren wedstrijd speelden. Verliezen bij Frankrijk kan, maar het verschil was te groot. Dat had ik niet verwacht", zei hij bij de NOS.

9 uur geleden
Oranje-aanvoerder Van Dijk: na 7 minuten was het duel verloren

PARIJS (ANP) - Volgens Virgil van Dijk speelde het Nederlands elftal in Parijs tegen Frankrijk al snel een verloren wedstrijd. "Als je na 7 minuten al met 2-0 achter staat wordt het een hels karwei", zei de aanvoerder bij de NOS. "Dan is het eigenlijk al verloren." De vicewereldkampioen won met 4-0.

10 uur geleden
Oranje lijdt kansloze nederlaag in Frankrijk na dramatische start

PARIJS (ANP) - Oranje is de EK-kwalificatiereeks begonnen met een ruime nederlaag in en tegen Frankrijk. In het Stade de France bij Parijs werd het 4-0 voor de vicewereldkampioen. Al na 21 minuten was het 3-0.

10 uur geleden
Griekenland begint in 'groep Oranje' met zege op Gibraltar

FARO (ANP) - Griekenland is de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal begonnen met een zege op Gibraltar. In het Portugese Faro, waar Gibraltar een thuiswedstrijd speelde, werd het 3-0 voor de voormalig Europees kampioen. Beide landen spelen in dezelfde kwalificatiepoule als het Nederlands elftal.

10 uur geleden
Tadic wijst Servië de weg tegen Litouwen

BELGRADO (ANP) - Servië is aan de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2024 begonnen met een overwinning op Litouwen. Dusan Tadic speelde een belangrijke rol bij de zege van 2-0 in Belgrado.

10 uur geleden
Lukaku bezorgt bondscoach Tedesco goede start bij België

SOLNA (ANP) - De voetballers van België zijn onder de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco de EK-kwalificatie begonnen met een ruime overwinning op Zweden. In Solna wonnen de Belgen dankzij drie treffers van Romelu Lukaku met 3-0.

10 uur geleden