Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klopp eist reactie van Liverpool tegen Ajax na afgang in Napels

Klopp eist reactie van Liverpool tegen Ajax na afgang in Napels

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp kreeg tijdens zijn afsluitende persconferentie voor het duel met Ajax van dinsdagavond in de Champions League de vraag of hij het betreurt dat zijn ploeg afgelopen weekeinde niet in actie is gekomen vanwege het overlijden van koningin Elizabeth. "Waarom zou ik?", antwoordde hij. "Omdat we nu geen ritme houden? Ik weet niet of je onze laatste wedstrijd tegen Napoli hebt gezien? Wij hebben helemaal geen ritme, echt totaal niet."

Klopp kon zelf wel lachen om zijn sarcastische grapje. Dat was ook de enige keer tijdens zijn persconferentie. Verder sprak de Duitser met zo'n zachte stem dat het wel leek alsof hij nog zeer aangeslagen was van de nederlaag van woensdag in Napels (4-1). "Dat was echt onze slechtste wedstrijd onder mijn leiding", stelde hij. "We moeten terug naar de manier waarop ik hier zeven jaar geleden ben begonnen. We moeten terug naar de basis. Goed verdedigen, daar begint het allemaal mee."

Liverpool is ook wel eens beter aan het nieuwe seizoen in de Premier League begonnen, met twee overwinningen, drie gelijke spelen en een nederlaag tegen Manchester United. Klopp eist van zijn spelers een snelle reactie. "Natuurlijk hebben we veel gepraat de afgelopen dagen", zei hij. "Maar we kunnen praten wat we willen. Het begint echt bij goed verdedigen. Ajax heeft een nieuwe trainer en veel nieuwe voetballers. Maar ze winnen alweer alles. Ajax hoort in de Champions League, vanwege het heden en het verleden. Het wordt zeker niet makkelijk voor ons."

'Het moet echt snel beter'

De 55-jarige Klopp hield het bij zijn vorige clubs 1. FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund zeven jaar vol. Volgende maand is hij ook zeven jaar in dienst bij Liverpool, de club met wie hij kampioen werd en de Champions League won. "We hebben een heel lange periode vrij constant gepresteerd', zei de coach. "Daar moeten we snel weer naar terug. Het moet echt snel beter, veel beter."

Rond Anfield, het roemruchtige stadion van Liverpool, hangen vlaggen halfstok vanwege het overlijden van koningin Elizabeth. De Engelse club condoleert alle nabestaanden van de Queen op een poster bij de hoofdingang. "Logisch", zei Klopp. "Ze was een lieve, zachte, innemende en zorgzame vrouw. Ze verdient alle respect. Ik begreep dat er een verzoek bij de UEFA ligt voor een minuut stilte voor het duel met Ajax. Ik hoop dat de UEFA akkoord gaat. Ze verdient al onze respect."

Meer uit Voetbal

Puntenverlies koploper Internazionale zonder grote gevolgen

MILAAN (ANP) - Internazionale heeft voor de zesde keer dit seizoen puntenverlies geleden in de Serie A. De koploper wist in eigen stadion niet te winnen van Cagliari, de nummer 14: 2-2.

12 uur geleden
Anderlecht klopt Union en neemt koppositie over

BRUSSEL (ANP) - Anderlecht heeft de koppositie in de play-offs om de Belgische titel overgenomen van Union. De ploeg van coach Brian Riemer versloeg Union met 2-1 en passeert de club uit Sint-Gillis in Brussel daarmee ook in de ranglijst van de play-offs.

13 uur geleden
NEC weet week voor bekerfinale thuis niet te winnen van PEC

NIJMEGEN (ANP) - NEC is er een week voor de bekerfinale niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle te winnen. De Nijmegenaren kwamen op eigen veld niet verder dan 2-2.

13 uur geleden
Speler N'Dicka van AS Roma onwel, duel met Udinese gestaakt

UDINE (ANP) - De wedstrijd in de Serie A tussen Udinese en AS Roma is gestaakt nadat voetballer Evan N'Dicka van Roma onwel was geworden. De in Frankrijk geboren verdediger ging in de tweede helft van het duel plotseling naar de grond en werd na korte behandeling ter plekke met brancard van het veld gedragen. Het stond op dat moment 1-1.

14 uur geleden
Trainer Alonso denkt dat doorbreken hegemonie Bayern gezond is

LEVERKUSEN (ANP) - Xabi Alonso, de trainer van Bayer Leverkusen, denkt dat het goed is dat de hegemonie van Bayern München eindelijk doorbroken is. Leverkusen werd zondag voor het eerst landskampioen, na elf titels op een rij voor Bayern.

14 uur geleden
Trainer Oosting baalt van tweede helft van FC Twente

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Joseph Oosting had na de nederlaag van FC Twente bij Ajax (2-1) geen goed woord over voor het spel van zijn ploeg in de tweede helft. "Ik herkende mijn team totaal niet", zei hij. "Ajax veranderde van systeem en ging met vier verdedigers spelen. Maar zo ingewikkeld hoeft dat toch niet te zijn?"

14 uur geleden
Van 't Schip ziet tactische omzettingen goed uitpakken voor Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Trainer John van 't Schip zag zijn tactische aanpassing goed uitpakken in het thuisduel van Ajax met FC Twente (2-1). Hij stapte na rust af van een systeem met vijf verdedigers en liet Kenneth Taylor niet meer als linksback maar als aanvallende middenvelder voetballen. "Op die manier hebben we het duel omgebogen", erkende de coach.

14 uur geleden