Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klopp denkt 'interessante' Gakpo pas 7 januari te laten debuteren

Klopp denkt 'interessante' Gakpo pas 7 januari te laten debuteren

LIVERPOOL (ANP) - Jürgen Klopp denkt dat Cody Gakpo op zijn vroegst op 7 januari kan debuteren voor Liverpool. De Duitse trainer van de Engelse topclub noemde de 23-jarige aanvaller "een heel, heel interessante speler".

"De leeftijd die hij heeft en het potentieel dat hij laat zien, maken hem heel interessant. De kwaliteit die hij al in Nederland en ook bij het nationale team heeft laten zien, zorgden ervoor dat wij erg geïnteresseerd waren om hem binnen te halen. En ik ben erg blij dat we dat hebben kunnen doen", zei Klopp.

Volgens de trainer moet Gakpo nog wel even geduld hebben. Vrijdag komt de aanvaller sowieso niet in actie tegen Leicester City en ook het duel met Brentford op 2 januari komt vermoedelijk te vroeg.

Virgil van Dijk

"Het is duidelijk dat 1 januari een officiële feestdag is en alle papieren, die niet wij maar andere mensen moeten ondertekenen, moeten op 2 januari voor lunchtijd zijn ondertekend. Ik ben er niet zo zeker van dat dat zal gebeuren, maar we zullen het toch niet overhaasten. Dus waarschijnlijk richten we ons op het duel met de Wolves." De wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers in de FA Cup wordt op 7 januari gespeeld.

Virgil van Dijk, de captain van Oranje, had ook een aandeel in de transfer. Volgens Klopp waren de woorden van Van Dijk echter niet nodig om Gakpo over de streep te trekken. "Virgil was er vanaf een bepaald moment bij betrokken. Maar we zeiden niet tegen hem 'praat met hem', want daar was geen reden voor", aldus Klopp. "We hadden Virgil niet nodig om hem te overtuigen, maar hij bemoeit zich natuurlijk graag met dit soort zaken. En vanaf een bepaald moment heeft hij ook zijn zegje gedaan. Dat is alleen maar goed."

Meerdere posities

Klopp denkt dat Gakpo op meerdere posities tot zijn recht komt. "Maar de positie waar hij waarschijnlijk zelf het liefst speelt, is op de linkervleugel in een 4-3-3-systeem. Voor ons is het duidelijk dat hij ook op andere posities kan spelen. Daarom was hij zo interessant voor ons. Zijn komst heeft niets te maken met blessures bij anderen, want we waren twee of drie maanden geleden al met hem bezig."

Meer uit Voetbal

Rumoer rond club kwam spel degradant Volendam 'niet ten goede'

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam-aanvoerder Damon Mirani zegt dat de degradatie uit de Eredivisie deels een gevolg is van de onrust rond de club dit seizoen. Voorzitter Jan Smit werd eind vorig jaar ontslagen en de hele technische staf, onder leiding van technisch directeur Wim Jonk, besloot daarop op te stappen.

3 minuten geleden
PSV-coach Bosz hoopt dat titel leidt tot meer aanvallend voetbal

EINDHOVEN (ANP) - Peter Bosz hoopt dat de landstitel van PSV trainers inspireert tot het spelen van aanvallend voetbal. De Apeldoorner rekende op 60-jarige leeftijd af met het feit dat hij nog nooit een hoofdprijs had gewonnen op het hoogste niveau.

10 minuten geleden
Ajax blijft vijfde en duwt Volendam naar eerste divisie

VOLENDAM (ANP) - Ajax heeft FC Volendam het laatste zetje richting de Keuken Kampioen Divisie gegeven. Het team van trainer John van 't Schip zegevierde in Volendam met 4-1. Daardoor kan de thuisploeg zich twee speelronden voor het einde van de competitie niet meer handhaven.

20 minuten geleden
FC Utrecht houdt dankzij 1-0-zege op Vitesse zicht op plek vijf

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht houdt dankzij een minimale thuiszege op Vitesse nog kans om zich direct te plaatsen voor Europees voetbal. De Deen Victor Jensen bezorgde de ploeg van trainer Ron Jans amper twee minuten na zijn invalbeurt de overwinning (1-0). Daardoor blijft de achterstand op concurrent Ajax, de huidige nummer 5, twee duels voor het einde 3 punten.

25 minuten geleden
Spelers bezorgen PSV-coach Bosz 'bierdouche' op persconferentie

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz heeft tijdens de persconferentie na de kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam een 'bierdouche' gekregen van zijn spelers. Toen de Apeldoorner bezig was aan zijn terugblik op het seizoen, stormde de gehele selectie de persruimte binnen. De spelers gooiden een grote kan met bier leeg over het hoofd van Bosz.

28 minuten geleden
FC Volendam neemt na twee jaar afscheid van Eredivisie

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam is na twee jaar gedegradeerd uit de Eredivisie. De club kan zich na de thuisnederlaag tegen Ajax (1-4) niet meer handhaven in de laatste twee speelronden van de competitie.

31 minuten geleden
Club Brugge boekt zesde overwinning op rij in play-offs België

ANTWERPEN (ANP) - Club Brugge heeft de zesde overwinning op rij geboekt in de play-offs om de titel in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. De ploeg won de uitwedstrijd tegen regerend kampioen Antwerp van trainer Mark van Bommel met 2-1. Club heeft nu 3 punten voorsprong op Anderlecht, dat later op zondag op bezoek gaat bij Union.

1 uur geleden