Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM: vrijwel alle gestrande passagiers op bestemming of omgeboekt

KLM: vrijwel alle gestrande passagiers op bestemming of omgeboekt

SCHIPHOL (ANP) - Voor vrijwel alle vliegtuigpassagiers die zaterdag strandden ergens in Europa geldt dat ze deze zondag óf inmiddels op hun bestemming zijn óf dat ze zijn omgeboekt naar een andere vlucht. Dat laatste betekent dat ze op een later moment alsnog kunnen vliegen naar de plek waar zij zaterdag naartoe op reis waren. Dat meldt de KLM in een verklaring.

Hoeveel passagiers inmiddels op bestemming zijn en hoeveel er nog moeten vliegen, is niet bekend.

Zaterdag zag KLM zich gedwongen de vluchten te schrappen van passagiers in 42 vliegtuigen, die leeg vanuit Europese bestemmingen naar Schiphol vlogen. Volgens de luchtvaartmaatschappij was de maatregel nodig omdat er sprake was van ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud. Dat zorgde zaterdag voor een domino-effect en voor verstoringen, liet de luchthaven eerder weten.

Personeelstekorten

Zondag kon KLM "de operatie weer regulier uitvoeren", zoals ook eerder was aangekondigd. De verwachting is dat dit ook het geval is op maandag, tweede pinksterdag.

KLM zei zondag nog eens dat het "een zeer moeilijke keuze was" om passagiers zaterdagavond tijdelijk niet naar of via Amsterdam te vliegen en dat die maatregel "niet lichtzinnig is genomen". Door de situatie op de luchthaven was de maatregel nodig om "de situatie op de luchthaven beheersbaar te houden".

Op Schiphol is het al langere tijd erg druk. De luchthaven kampt al een hele tijd met personeelstekorten bij bijvoorbeeld de afhandelaars van bagage.

Meer uit Binnenland

IND betaalde al bijna evenveel aan dwangsommen als in heel 2023

DEN HAAG (ANP) - De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft in de eerste vier maanden van dit jaar al 9,9 miljoen euro aan dwangsommen uitbetaald. Dat blijkt uit cijfers die dinsdag zijn gepubliceerd. In heel 2023 moest de IND 11,3 miljoen euro aan dwangsommen betalen. De dienst kan een dwangsom opgelegd krijgen als het niet lukt om op tijd te beslissen over bijvoorbeeld een asielprocedure.

4 minuten geleden
Oud-directeur van VPRO Lennart van der Meulen (65) overleden

HILVERSUM (ANP) - Voormalig VPRO-directeur Lennart van der Meulen is maandag op 65-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de omroep bekendgemaakt.

38 minuten geleden
Volgende week geen treinen vanaf Den Bosch naar Boxtel en Tilburg

UTRECHT (ANP) - Door werkzaamheden aan het spoor rijden er van dinsdag 18 juni tot en met zondag 23 juni geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel en tussen Den Bosch en Tilburg, meldt de NS. De spoorwegmaatschappij zet bussen in. Reizigers moeten daardoor rekening houden met gemiddeld zo'n dertig minuten extra reistijd.

38 minuten geleden
Amsterdamse (39) opgepakt op verdenking van mensensmokkel

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft een 39-jarige vrouw uit Amsterdam opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Ze zou de afgelopen jaren grote groepen mensen uit voornamelijk Brazilië hebben geholpen om naar Nederland te komen. De Amsterdamse zou hen tegen betaling illegaal aan werk en woonruimte hebben geholpen.

45 minuten geleden
Vervolgonderzoek naar deels ingestorte garage Nieuwegein

DEN HAAG (ANP) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) stelt een vervolgonderzoek in naar het instorten van de rijhellingen van de parkeergarage in Nieuwegein. Daaruit moet blijken wat de directe oorzaak van de instorting is en dienen "bredere veiligheidsvraagstukken" beantwoord te worden, meldt de OVV dinsdag.

1 uur geleden
20 jaar cel en tbs geëist voor fatale steekpartij in Leiden

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag twintig jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 39-jarige verdachte van de fatale steekpartij in Leiden op 14 juli vorig jaar. Tareq S. houdt vol dat hij er niets mee te maken heeft. Het Pieter Baan Centrum heeft ernstige schizofrenie bij hem vastgesteld.

1 uur geleden
Zwaargewond meisje Vlaardingen naar revalidatiecentrum

VLAARDINGEN (ANP) - Het 10-jarige meisje uit Vlaardingen dat zwaargewond was geraakt nadat ze mogelijk door haar pleegouders was mishandeld, heeft het ziekenhuis verlaten. Ze is overgebracht naar een medisch centrum dat gespecialiseerd is in revalidatiezorg. Ze is niet meer in levensgevaar, maar "de onzekerheid over haar herstel blijft groot", staat in een verklaring die namens haar biologische familie is verspreid.

2 uur geleden