Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM schrapt zondag nog eens 12 vluchten door personeelstekort

KLM schrapt zondag nog eens 12 vluchten door personeelstekort

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM heeft zondag nog eens 12 vluchten geschrapt vanwege personeelstekorten. Het gaat om vluchten binnen Europa, laat een woordvoerster weten. Die komen bij de 42 al eerder geschrapte vluchten voor zondag. Voor maandag annuleert de luchtvaartmaatschappij 28 vluchten, dus 14 zogeheten retourvluchten, binnen Europa vanwege personeelsgebrek.

KLM heeft net als andere luchtvaartmaatschappijen, zoals easyJet en dochtermaatschappij Transavia, erg veel last van personeelstekorten, maar ook van ziekteverzuim. Daarom schrapte de luchtvaartmaatschappij de afgelopen tijd al meer vluchten, om de werkdruk voor personeel te verlichten. Daarmee vertrekken er niet alleen minder vliegtuigen vanaf Schiphol, maar komen er dus ook minder vliegtuigen aan.

Luchthaven Schiphol liet andermaal weten dat het zondag ook druk is op de luchthaven. "Het is gewoon een drukke dag zoals we de afgelopen weken zien. We zetten zoveel mogelijk collega's in zodat alle passagiers op tijd hun vlucht halen", aldus een zegsman.

Piekdag

Op de druktemeter van de website van de luchthaven valt te lezen dat zondag een piekdag is, waarop passagiers "veel langer" in de rij moeten staan bij check-inbalies, de beveiliging en controle voor paspoorten. Voor maandag geeft de druktemeter een drukke dag aan, wederom met lange rijen.

Schiphol had eerder al gezegd dat het vanaf de meivakantie richting de zomer drukker zou worden, met name in de weekenden. Daardoor kunnen op piekmomenten lange rijen ontstaan. De weekenden zijn doorgaans drukker dan doordeweekse dagen.

In de meivakantie zorgde een gebrek aan personeel bij ondersteunende diensten zoals de beveiliging voor chaos op de luchthaven. Een wilde staking bij vracht- en bagage-afhandelaars schopte het vluchtschema verder in de war.

Meer uit Financieel

Turkish Airlines vliegt na bijna tien jaar weer op Libië

ISTANBUL (ANP/AFP) - Turkish Airlines vliegt na bijna tien jaar afwezigheid weer naar Libië. De Turkse maatschappij was in 2015 gestopt met vluchten naar het Noord-Afrikaanse land door het geweld in Libië. Maar nu vindt Turkish Airlines het dus weer veilig genoeg om terug te keren.

15 minuten geleden
Tabak weer duurder, winkeliers vooral de dupe, zeggen fabrikanten

DEN HAAG (ANP) - Tabaksfabrikanten verwachten dat vooral winkeliers getroffen worden door de belastingverhoging die op 1 april van kracht wordt. De prijs van een pakje sigaretten stijgt daardoor van gemiddeld 9 euro naar ruim 11 euro. Het is de grootste prijsverhoging ooit, stellen de tabaksfabrikanten.

18 minuten geleden
Piek in aantal nieuwbouwhuizen dat te koop blijft staan, zegt ING

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal nieuwbouwhuizen dat te koop blijft staan is gestegen tot een hoogtepunt, meldt ING. Volgens de bank worden minder nieuwbouwwoningen verkocht omdat de overbruggingskosten zijn gestegen. Ook zorgden de dalende prijzen van bestaande huizen van halverwege 2022 tot vorig jaar voor onzekerheid en terughoudendheid bij doorstromers, zegt ING.

25 minuten geleden
Brussels Airport mag blijven groeien, wel minder nachtvluchten

BRUSSEL (ANP) - Brussels Airport mag ook de komende jaren blijven groeien. Nachtvluchten blijven mogelijk, al moeten dat er wel een stuk minder worden, staat in de nieuwe vergunning voor de nationale luchthaven in Zaventem bij Brussel.

1 uur geleden
Huawei profiteert van lagere verkopen iPhones in China

SHENZHEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het Chinese techconcern Huawei heeft vorig jaar geprofiteerd van de zwakkere verkopen van de iPhone van Apple op de grote Chinese markt en van de lancering van zijn nieuwe smartphone Mate 60 Pro. Mede daardoor wist Huawei de winst fors op te voeren, ondanks de Amerikaanse sancties tegen het bedrijf wegens verdenking van spionage voor de Chinese overheid.

1 uur geleden
Zonnepanelenconcurrentie China gevaar voor kwaliteit, stelt bedrijf

BO'AOZHEN (ANP/BLOOMBERG) - De kwaliteit van zonnepanelen komt in gevaar door de hevige concurrentie in de Chinese zonnepanelenindustrie. Dat stelt bestuursvoorzitter Bao Shen Zhong van het Chinese Longi Green Technology Energy, de grootste fabrikant van zonnepanelen ter wereld. Hij merkt dat fabrikanten op kwaliteit inleveren om kosten te besparen. "Een gevaarlijk signaal", meent Zhong.

2 uur geleden
Personeelstekorten in Duitse openbaar vervoer groter

KEULEN (ANP/DPA) - Het Duitse openbaar vervoer kampt met steeds grotere tekorten aan personeel. Het gaat om bestuurders van bussen, treinen, metro's en trams, maar ook mensen die werken bij signaleringssystemen voor het ov. Dat staat in een studie van een economisch onderzoeksinstituut uit Keulen.

3 uur geleden