Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM schrapt in pinksterweekend tot 50 vluchten per dag om drukte

KLM schrapt in pinksterweekend tot 50 vluchten per dag om drukte

AMSTELVEEN (ANP) - KLM annuleert in het pinksterweekend tot vijftig vluchten per dag. De maatschappij verwacht opnieuw grote drukte op luchthaven Schiphol en zegt zich genoodzaakt te voelen de stap te zetten "om bij te dragen aan een beheersbare situatie op de luchthaven en in de eigen operatie". Passagiers op deze vluchten zijn volgens KLM omgeboekt naar andere vluchten.

Het gaat om hoofdzakelijk Europese vluchten op vrijdag, zaterdag en de pinksterdagen zondag en maandag, aldus KLM. Een woordvoerder kon niet zeggen hoeveel vluchten vrijdag komen te vervallen. Ook kon hij niet aangeven hoeveel vluchten per dag exact worden geannuleerd. Dat kan volgens hem per dag verschillen, met een maximum van dus vijftig. Passagiers zijn volgens hem al geïnformeerd.

Ook heeft KLM op bepaalde vluchten stoelen vrijgemaakt, zodat passagiers die hun vlucht of overstap niet halen vanwege drukte op de luchthaven, op een later moment van de dag alsnog kunnen vertrekken. Daarnaast heeft KLM voor dit weekend bij wijze van proef een alternatief bagageproces opgezet, waarbij bagage later aan boord gebracht wordt. Daarmee wordt voorkomen dat koffers van passagiers die uiteindelijk hun vlucht niet halen, later weer van boord gehaald moeten worden.

Belangrijke stappen

KLM spreekt van "belangrijke stappen om processen zo in te richten dat ze bijdragen aan een veilige en werkbare situatie op de luchthaven en een goed uitvoerbare en voorspelbare eigen operatie". De maatschappij zegt te begrijpen dat de reis voor sommige passagiers hierdoor anders loopt dan gepland en vraagt begrip voor deze "uitzonderlijke situatie".

Het luchtvaartbedrijf benadrukt tegelijkertijd dat deze acties genomen zijn in het belang van de klanten. "Deze maatregelen moeten eraan bijdragen dat ook dit weekend zoveel mogelijk passagiers en hun bagage goed aan kunnen komen op de eindbestemming. KLM neemt met deze beslissingen verantwoordelijkheid en zoekt hiermee naar oplossingen voor de huidige problemen op Schiphol. KLM roept Schiphol, maar zeker ook andere luchtvaartmaatschappijen nadrukkelijk op hetzelfde te doen in het belang van alle passagiers."

Schiphol laat weten dat KLM daarmee verantwoordelijkheid neemt bij het tegengaan van de problemen op de luchthaven. Volgens een woordvoerster zal de stap KLM zelf ook helpen, omdat de maatschappij eveneens kampt met personeelstekorten. Schiphol zegt constant in gesprek te zijn met maatschappijen over manieren om de drukte aan te pakken.

Meer uit Financieel

Groei economische bedrijvigheid eurozone neemt verder af

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in juli opnieuw minder sterk gegroeid dan een maand eerder, meldt marktonderzoeker S&P Global. Dat kwam vooral door een onverwachte krimp in Duitsland, de grootste economie van de eurozone en de belangrijkste handelspartner van Nederland.

5 minuten geleden
ASMI zakt op Damrak na publicatie resultaten

AMSTERDAM (ANP) - ASMI ging woensdag omlaag op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf, dat systemen levert voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt, zag het aantal nieuwe orders afgelopen kwartaal flink stijgen. Ook de omzet viel hoger uit dan verwacht, dankzij de sterke vraag naar AI-gerelateerde producten. Voor de tweede jaarhelft rekent ASMI op een sterkere omzetgroei dan eerder voorzien. Het aandeel werd desondanks dik 2 procent lager gezet.

1 uur geleden
Hogere winst en meer passagiers voor easyJet

LUTON (ANP) - De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in het afgelopen kwartaal meer winst geboekt. Ook stapten meer passagiers aan boord van de vliegtuigen van de budgetmaatschappij.

1 uur geleden
FrieslandCampina profiteert van eerder aangekondigd banenverlies

AMERSFOORT (ANP) - FrieslandCampina profiteert van het eerder aangekondigde banenverlies bij het zuivelconcern. Waar in heel 2023 nog verlies werd geleden, staat er over de eerste helft van dit jaar weer een duidelijke winst in de boeken. FrieslandCampina kondigde in december nog aan 1800 banen te schrappen om de kosten omlaag te brengen, waarvan ruim de helft in Nederland.

1 uur geleden
Aandacht voor kwartaalcijfers KPN en ASMI op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de resultaten van telecomconcern KPN en chipbedrijf ASMI. KPN zag de omzet in het tweede kwartaal stijgen. Ook de nettowinst nam toe. Topman Joost Farwerck verklaarde erop te vertrouwen de vooruitzichten voor het hele jaar te zullen realiseren en op koers te liggen om de doelen voor de middellange termijn waar te maken.

2 uur geleden
Fors meer mobiele klanten KPN dankzij overname Youfone

DEN HAAG (ANP) - KPN heeft er dankzij de overname van provider Youfone dit jaar 634.000 mobiele klanten bijgekregen. Er kwamen in het eerste halfjaar daarnaast 109.000 nieuwe glasvezelklanten bij.

2 uur geleden
Cognacproducent Rémy Cointreau kampt zwakke verkoop VS

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Rémy Cointreau heeft in het afgelopen kwartaal de verkopen flink zien dalen door zwakte op de Amerikaanse markt en ook in Zuidoost-Azië. De omzet van het Franse drankenconcern, bekend van cognacmerk Rémy Martin, daalde met bijna 16 procent tot 217 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder.

2 uur geleden