Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM: perspectief nodig voor investeringen in duurzaamheid

KLM: perspectief nodig voor investeringen in duurzaamheid

AMSTERDAM (ANP) - Er moet snel duidelijkheid komen over de opening van Lelystad Airport en de verdere ontwikkeling van Schiphol om zo de luchtvaartmaatschappijen perspectief te bieden. Die stip op de horizon is weer nodig voor de sector om te kunnen blijven investeren in duurzaamheid. Dat meldt luchtvaartmaatschappij KLM in een reactie op het advies van de commissie onder leiding van Johan Remkes. Die stelt dat de luchtvaart in Nederland alleen kan groeien als de stikstofuitstoot door de sector afneemt.

KLM is zich bewust van haar verantwoordelijkheid rond de stikstofproblematiek en zal zich naar eigen zeggen blijven inzetten om de noodzakelijke maatregelen te realiseren. Daar zal het zich samen met sectorpartijen hard voor maken.

KLM wijst er verder op dat er de laatste tijd al de nodige maatregelen zijn genomen om de uitstoot te verminderen. Als voorbeeld noemt de maatschappij het taxiën met één motor en de wijziging in vliegprocedures om de uitstoot omlaag te krijgen. Ook werkt KLM aan de verdere elektrificatie van grondgebonden voertuigen.

Verder merkt KLM op dat de ontwikkeling van het intercontinentale bestemmingennetwerk op Schiphol van groot belang is voor de Nederlandse bereikbaarheid, het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid.

Meer uit Financieel

Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

25 minuten geleden
Pfizer daalt op Wall Street na tegenvaller afslankpil

NEW YORK (ANP) - Pfizer behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het farmacieconcern stopt met de ontwikkeling van een tweemaal daagse versie van zijn experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiënten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen. Het concern is nog wel steeds van plan om medio 2024 de proefgegevens vrij te geven over een eenmaal daagse versie van het medicijn, bekend als danuglipron. Het aandeel werd bijna 7 procent lager gezet.

54 minuten geleden
Achmea wil uitstoot verzekerde auto's verlagen

ZEIST (ANP) - Achmea wil de uitstoot van auto's die het concern verzekert omlaag krijgen. Die inspanningen maken deel uit van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse verzekeraar achter merken als Centraal Beheer en Interpolis.

2 uur geleden
Gemeenten kunnen WOZ-bezwaren niet op tijd afhandelen

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten slagen er dit jaar niet in alle WOZ-bezwaren op tijd af te handelen. De bezwaren moeten eind deze maand zijn beoordeeld, maar in waarschijnlijk een vijfde van de gevallen gaat dat niet lukken.

2 uur geleden
Krant: Apple en Paramount praten over bundelen streamingdiensten

CUPERTINO (ANP) - Apple en Paramount hebben gesprekken over het bundelen van hun streamingdiensten, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Door samen te werken zouden de bedrijven hun diensten goedkoper en aantrekkelijker kunnen maken.

2 uur geleden
Maximumprijs warmtenet gaat hard omlaag dankzij goedkoper gas

DEN HAAG (ANP) - De maximale prijs die energieleveranciers mogen vragen aan klanten van warmtenetten gaat hard omlaag. De prijs voor 'stadsverwarming', die toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) reguleert, is gekoppeld aan de gasprijzen en die zijn nu een stuk lager dan een jaar geleden. Het maximumtarief bedraagt daarom iets meer dan de helft van dat van vorig jaar.

3 uur geleden
Fletcher neemt hotel-restaurant Oud London over

ZEIST (ANP) - Fletcher, de grootste hotelketen van Nederland, neemt het historische hotel-restaurant Oud London in Zeist over. Ook gaat de keten de exploitatie van het zeventiende-eeuwse Slot Zeist overnemen.

3 uur geleden