Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM-partner Delta wil samenwerken met ITA, niet investeren

KLM-partner Delta wil samenwerken met ITA, niet investeren

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines is geïnteresseerd in een samenwerking met de Italiaanse branchegenoot ITA, maar niet in een investering. Topman Ed Bastian ontkrachtte daarmee berichten in de Italiaanse media dat Delta samen met Air France-KLM een belang wil nemen in de opvolger van Alitalia.

"We zijn al lang partners van ze", zei Bastian over ITA. "We hebben interesse om te blijven samenwerken." Volgens de topman is Delta niet betrokken bij een eventuele aankoop van een belang. "Op dat vlak heeft Air France-KLM de leiding."

Volgens de Italiaanse krant La Repubblica zouden Air France-KLM en Delta samen met een niet genoemde investeerder een belang in ITA, dat staat voor Italia Trasporto Aereo, willen nemen. De Italiaanse staat begon in januari een verkoopproces voor de luchtvaartmaatschappij nadat rederij MSC met een plan kwam om zich in te kopen bij ITA. Dat werd gesteund door Lufthansa, een concurrent van Air France-KLM.

Coronasteun

Een eventuele investering van de Frans-Nederlandse combinatie wordt bemoeilijkt door de coronasteun die Air France-KLM gekregen. Bedrijven die steun van de overheid kregen, mogen volgens Europese regels geen belang groter dan 10 procent nemen in een branchegenoot voordat de staatssteun is terugbetaald.

Zowel Delta als Air France-KLM heeft een samenwerking met ITA. Die opvolger van het al jaren failliete Alitalia begon in oktober met vliegen. Ook met Alitalia werkten Delta en Air France-KLM samen. Lufthansa maakt samen met het Amerikaanse United Airlines onderdeel uit van een ander samenwerkingsverband.

Meer uit Financieel

Faillissement dichtbij voor verpakkingsloze super Pieter Pot

ROTTERDAM (ANP) - De al tijden noodlijdende verpakkingsloze onlinesupermarkt Pieter Pot dreigt dinsdag failliet te worden verklaard. De onderneming meldt dat schuldeiser pensioenfonds BPFL het bankroet heeft aangevraagd, waar Pieter Pot het niet mee eens is. "We hadden gehoopt op een coulanceregeling omdat de weg naar herstel succesvol verloopt. Het is afwachten hoe de rechter dinsdag beslist", licht algemeen directeur Jouri Schoemaker toe.

1 uur geleden
Curator verwacht doorstart e-bikemerk Qwic, leveringen al hervat

AMSTERDAM (ANP) - De curator van het failliet verklaarde e-bikemerk Qwic heeft "goede hoop" op een snelle doorstart van het Amsterdamse bedrijf. Daarom kunnen mensen die nog een bestelling hadden uitstaan bij de onderneming, er weer op rekenen dat deze binnenkort wordt geleverd. Advocaat Jeroen van Straaten van Wieringa Advocaten meldt dat het stilgevallen leveringsproces weer wordt opgestart.

2 uur geleden
Betalingsverwerker Adyen helpt AEX-index verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen was maandag wederom de grote uitblinker in de AEX-index op het Damrak. De Nederlandse onderneming zette de winstreeks van de vorige handelsdagen voort met een nieuwe plus van 2,6 procent. Adyen werd afgelopen week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten.

2 uur geleden
Koerssprong Macy's op Wall Street door overnamespeculatie

NEW YORK (ANP) - Macy's werd maandag bijna 16 procent meer waard op de aandelenbeurzen in New York. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal heeft een groep investeerders een voorstel gedaan om de Amerikaanse warenhuisketen te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Het is echter nog niet duidelijk of Macy's, dat ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, het bod steunt.

4 uur geleden
FNV waarschuwt voor spoorstakingen uit onvrede over loonbod

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV waarschuwt voor mogelijke stakingsacties in Nederland bij de Nederlandse Spoorwegen, uit onvrede over een loonbod van het spoorbedrijf. Volgens de bond gaan vakbondsleden woensdag naar het hoofdkantoor van de NS in Utrecht, om "nog één laatste waarschuwing" te geven. "Komt er geen beweging, dan volgen er stakingen", meldt de FNV.

4 uur geleden
VN-organisatie ziet minder wereldwijde handel in 2023

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - De wereldwijde handel is dit jaar duidelijk kleiner dan vorig jaar, meldt de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) in een nieuw rapport. Dat komt onder meer door gestegen rentes en spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Voor volgend jaar rekent de VN-organisatie nog niet echt op verbetering.

5 uur geleden
Ophef om campagne modeketen Zara door associatie met oorlog Gaza

ARTEIXO (ANP) - Modewinkelketen Zara krijgt online kritiek op een recente campagne. Daarin staan modellen afgebeeld met mannequins die in witte lakens zijn gewikkeld. Op sociale media maken verschillende mensen de vergelijking met dode slachtoffers van de oorlog tussen Israël en Hamas die op bepaalde afbeeldingen ook in witte lakens zijn gewikkeld.

5 uur geleden