
KLM maakt omvang reorganisatieplannen bekend
AMSTELVEEN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM komt vrijdag met duidelijkheid over het banenverlies bij het bedrijf. De afgelopen tijd werd al duidelijk dat de luchtvaartsector zwaar getroffen is door de coronacrisis en dat KLM zal moeten reorganiseren. Hoeveel banen er op de tocht staan, is echter nog niet bekendgemaakt.
KLM opende alvast een vrijwillige vertrekregeling. Daar meldden ruim 2400 medewerkers zich voor aan. Ook werden tijdelijke contracten niet verlengd en moesten uitzendkrachten vertrekken. De besparingen die dat oplevert zullen echter niet genoeg zijn. Bij Transavia loopt de aanmelding voor zo'n vertrekregeling nog. Die sluit vrijdag.
Zusterbedrijf Air France maakte eerder al bekend dat er 7600 banen zouden verdwijnen. Ook dat gebeurt deels middels een vrijwillige regeling.
Air France-KLM maakte donderdag bekend in het tweede kwartaal een omzet van 1,2 miljard euro te hebben gehaald tegen 7 miljard euro vorig jaar. Daarbij zette het concern een nettoverlies van 2,6 miljard euro in de boeken.
Meer uit Financieel
NEW YORK (ANP) - Beurshandelaren op Wall Street deden het maandag voorzichtig aan door zorgen over de torenhoge schuld van de Verenigde Staten. Ze namen gas terug nadat de invloedrijke kredietbeoordelaar Moody's zijn rating voor de VS verlaagde, ingegeven door de Amerikaanse staatsschuld van meer dan 36 biljoen dollar.
4 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - De beurs op het Damrak sloot maandag licht lager, waarbij de verliezen van eerder op de dag in het slotuur grotendeels werden weggewerkt. Beleggers haalden steun uit Wall Street, waar de verlaging van de Amerikaanse kredietwaardigheid door Moody's weinig indruk maakte.
8 uur geledenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen maandag omlaag. De stemming werd gedrukt door de toenemende bezorgdheid over de staatsschuld van de Verenigde Staten. Kredietbeoordelaar Moody's verlaagde de rating voor de VS met één stap van Aaa naar Aa1. In de afgelopen jaren raakten de VS al de hoogste rating kwijt bij kredietbureaus S&P en Fitch. Een lagere schuldrating maakt het voor de Amerikaanse overheid duurder om geld te lenen.
10 uur geledenURK (ANP) - Het visserijakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk is "goed nieuws voor Nederlandse vissers", zegt belangenorganisatie VisNed. Directeur Geert Meun is vooral te spreken over de lange looptijd van de deal die maandag is beklonken, tot 2038.
13 uur geledenNEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van goud ging maandag omhoog en de Amerikaanse dollar daalde in waarde, na de verlaging van de kredietrating van de Verenigde Staten door Moody's. De verlaging van de kredietwaardigheid van de VS komt volgens de kredietbeoordelaar door het oplopende begrotingstekort van de Amerikaanse overheid.
14 uur geledenBRUSSEL (ANP) - De economie van de Europese Unie groeit dit jaar met 1,1 procent, aldus de voorjaarsprognose van de Europese Commissie. Voor de eurozone wordt op een groei van 0,9 procent gerekend, ondanks de wereldwijde economische onzekerheid en handelsspanningen. Daarmee valt de groei minder sterk uit dan de Commissie in november had verwacht. Toen werd voor dit jaar nog op een EU-groei gerekend van 1,5 procent en 1,3 procent voor de eurozone.
15 uur geledenVERSAILLES (ANP/BLOOMBERG) - De Franse president Emmanuel Macron zal maandag een recordbedrag van 37 miljard euro aan buitenlandse investeringen in Frankrijk aankondigen. De investeringsprojecten zullen tijdens de jaarlijkse top met internationale zakenlieden in het kasteel van Versailles bij Parijs bekend worden gemaakt. Macron initieerde de bijeenkomst met het internationale bedrijfsleven zeven jaar geleden in een poging meer investeerders aan te trekken om het land te herindustrialiseren.
15 uur geleden