Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM kreeg ruim 300 miljoen euro aan loonsubsidie

KLM kreeg ruim 300 miljoen euro aan loonsubsidie

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM was bij de eerste ronde voor loonsubsidie van de overheid een grootverbruiker van de steunmaatregel. In totaal betaalde de overheid de vliegmaatschappij en verschillende onderhouds- en cateringonderdelen van het bedrijf ruim 304 miljoen euro om de loonkosten deels te dekken.

Het kabinet riep eind maart de NOW-regeling in het leven. Bedrijven die door de virusuitbraak met lockdownmaatregelen te maken kregen met een fikse terugval van de inkomsten tot gevolg, konden tot 90 procent van de loonkosten vergoed krijgen van de overheid. Een van de voorwaarden was wel dat ze geen grootscheepse ontslagen om bedrijfseconomische redenen zouden doorvoeren. Uitkeringsinstantie UWV publiceerde een ellenlange lijst met alle ontvangers van de steun, voor openheid naar de maatschappij.

De luchtvaart is een van de zwaarst getroffen bedrijfstakken door de coronacrisis, doordat reisbeperkingen internationale vluchten amper mogelijk maakten. Daarom kreeg ook Transavia, dochtermaatschappij van KLM, ruim 24 miljoen euro aan loonsubsidie.

Corendon en TUI

Touroperators Corendon en TUI ontvingen respectievelijk 4,8 miljoen en 18 miljoen euro uit de NOW-regeling. Voetbalclubs in de eredivisie hadden te maken met het stopzetten van de voetbalcompetitie. Zij vroegen daardoor gezamenlijk voor meer dan 23,2 miljoen euro aan hulp aan.

Booking.com vroeg meer dan 64 miljoen euro aan steun aan. Dat het internetbedrijf bij de overheid aanklopte voor hulp, deed veel stof opwaaien. Zakenblad Quote meldde dat het bedrijf via gunstige regelingen met de Belastingdienst de afgelopen jaren bijna 1,8 miljard aan belastingvoordelen genoot.

Bodemonderzoeker Fugro staat ook op de lijst van de ontvangers van de loonsubsidie. Dat is opvallend, want het beursgenoteerde bedrijf kondigde bij zijn eerstekwartaalcijfers nog aan dat zo goed als zeker gedwongen ontslagen in Nederland zouden vallen. Verschillende onderdelen van het bedrijf ontvingen voor zeker 1,9 miljoen euro aan NOW-steun.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Apple verwijdert populair schietspel Fortnite uit App Store

CUPERTINO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Apple heeft het populaire schietspel Fortnite uit zijn App Store verwijderd. Dit gebeurde enkele uren nadat de maker van de game, Epic Games, met een nieuw betaalsysteem was gekomen voor mobiele spelers. Met dat nieuwe systeem probeerde Epic bepaalde verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen.

12 minuten geleden
Wegvallende staalvraag zorgt voor kwartaalverlies Tata Steel

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Staalproducent Tata Steel heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar last gehad van lockdowns in verschillende landen om het coronavirus te beteugelen. Onder meer in thuisland India werd daardoor de productie van staal gehinderd, maar ook de vraag kwam een stuk lager uit. Het bedrijf leed voor het derde kwartaal op rij verlies, maar is "voorzichtig optimistisch dat het ergste achter de rug is".

3 uur geleden
Verzekeraar Aegon gaat hard onderuit op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Aegon is donderdag hard onderuitgegaan op de beurs in Amsterdam, en trok de AEX-index daarbij omlaag. Beleggers reageerden teleurgesteld op het intrekken van de financiële doelstellingen door de verzekeraar. Ook de andere Europese beurzen deden een stap terug na de recente sterke opmars. Elders in Europa kwamen grote bedrijven als Carlsberg, Deutsche Telekom, RWE, TUI en Thyssenkrupp met cijfers.

4 uur geleden
FNV overweegt KLM voor rechter te dagen na uitstel loonsverhoging

AMSTELVEEN (ANP) - Vakbond FNV overweegt naar de rechter te stappen omdat KLM eenzijdig een eerder overeengekomen loonsverhoging van 2,5 procent voor alle medewerkers tot nader order uitstelt. Volgens FNV-bestuurder Jan van den Brink, die de belangen behartigt van het grondpersoneel bij de luchtvaartmaatschappij, is de actie van KLM "schandalig".

5 uur geleden
KLM stelt eenzijdig loonsverhoging uit

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stelt de eerder overeengekomen loonsverhoging van 2,5 procent voor alle medewerkers per augustus tot nader order uit. De maatschappij, die door de coronacrisis aan het infuus van de overheid ligt, nam dit besluit eenzijdig. De vakbonden zijn donderdagmiddag ingelicht.

5 uur geleden
Kleine uitslagen bij opening Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine uitslagen geopend. Beleggers op Wall Street reageerden op de nieuwste WW-cijfers uit de Verenigde Staten en een pluk bedrijfsresultaten. Op de financiële markten wordt daarnaast nog altijd uitgekeken naar ontwikkelingen rond de onderhandelingen over een nieuw Amerikaanse crisissteunpakket.

6 uur geleden
'Opvallende daling' in het aantal uitgesproken faillissementen

AMSTERDAM (ANP) - Rechters lijken terughoudend te zijn met het uitspreken van corona-gerelateerde faillissementen. Volgens de Raad voor de rechtspraak werden er in juli honderd faillissementen minder uitgesproken dan een maand eerder. Op jaarbasis gaat het om zelfs om een daling van tweehonderd.

7 uur geleden