Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM: komende zomer in Europa bijna op niveau van voor de crisis

KLM: komende zomer in Europa bijna op niveau van voor de crisis

AMSTELVEEN (ANP) - KLM vliegt de komende maanden binnen Europa "bijna weer op het niveau" van voor de coronacrisis. De luchtvaartmaatschappij profiteert naar eigen zeggen van de coronaversoepelingen die zijn doorgevoerd in Nederland en in andere lidstaten van de Europese Unie. Vluchten naar Kiev, Sint-Petersburg en Moskou worden voorlopig niet uitgevoerd vanwege de oorlog in Oekraïne en de sluiting van het Russische luchtruim.

KLM biedt vanaf eind maart wereldwijd 167 rechtstreekse bestemmingen aan. Het zomerschema loopt tot eind oktober. In het schema gaat het om 96 Europese en 71 intercontinentale bestemmingen. In Europa gaat het komende zomer om 16,7 miljoen beschikbare vliegtuigstoelen. Dat betekent een uitbreiding met 10 procent op jaarbasis.

In het intercontinentale netwerk gaat het om een uitbreiding van de capaciteit met 17 procent. Vooral sinds de heropening van de Verenigde Staten als bestemming is de vraag naar tickets toegenomen. Naar de VS wordt komende zomer even vaak gevlogen als in 2019, het jaar voor de coronapandemie. Daarbij is het aantal bestemmingen uitgebreid tot twaalf. De Texaanse hoofdstad Austin maakt het dozijn in de VS vol, nadat ook de vluchten naar Salt Lake City weer worden aangeboden. Ook naar Zuid-Amerika is op het merendeel van de routes de capaciteit weer nagenoeg op het niveau van voor corona.

In Azië merkt KLM nog een groot verschil als het gaat om reisbeperkingen. Zo hanteert China nog strikte inreisregels. Verder maken vluchten naar Japan en China een tussenstop in Seoul, omdat om Rusland heen moet worden gevlogen. De vluchten duren ook anderhalf tot tweeënhalf uur langer. Azië blijft volgens KLM een belangrijke markt als het gaat om vracht.

Meer uit Financieel

Reuters: Shell en Exxon dicht bij verkoop Noordzee-gasvelden

LONDEN (ANP) - Shell en ExxonMobil zijn dicht bij een deal over de verkoop van twee gasvelden in de Noordzee, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Ze zouden de bezittingen willen verkopen aan Viaro Energy, een Britse branchegenoot die al actief is in de Noordzee.

45 minuten geleden
American Airlines zakt op Wall Street na tegenvallende update

NEW YORK (ANP) - American Airlines behoorde woensdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. De luchtvaartmaatschappij verlaagde zijn verwachtingen voor de omzet en winst voor het huidige kwartaal, na tegenvallende ticketverkopen. Ook kondigde het bedrijf het vertrek aan van zijn commercieel directeur Vasu Raja. Investeringsbank Jefferies haalde American Airlines van de kooplijst af. Het aandeel zakte bijna 14 procent.

1 uur geleden
Duitsers waren in mei weer duurder uit

WIESBADEN (ANP) - De inflatie in Duitsland is in mei licht gestegen. Dat komt vooral door hogere prijzen voor diensten.

2 uur geleden
Duits postorderbedrijf Otto meldt voor tweede jaar op rij verlies

HAMBURG (ANP/DPA) - Het Duitse retailconcern Otto Group heeft voor het tweede jaar op rij verlies geleden. Het in Hamburg gevestigde concern leed in het gebroken boekjaar 2023-2024 een verlies van 426 miljoen euro, na een verlies van 413 miljoen euro een jaar eerder.

2 uur geleden
Barista's van Starbucks klagen over onderbezetting door algoritme

SEATTLE (ANP) - Barista's van Starbucks klagen over onderbezetting. In sommige winkels waar een jaar geleden ijskoude macchiato's en dubbele espresso's door vijf mensen werden bereid, zijn dat er nu drie of vier. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met anonieme managers en werknemers.

3 uur geleden
Volkswagen wil haast maken met goedkope elektrische auto

WOLFSBURG (ANP/AFP) - Volkswagen wil haast maken met de ontwikkeling van een goedkope elektrische auto, die 20.000 euro moet gaan kosten. De auto moet in 2027 op de markt verschijnen. De raad van bestuur van de VW Group heeft deze week het groene licht gegeven voor het model van de elektrische auto, die voorlopig ID.1 gaat heten.

3 uur geleden
ConocoPhillips neemt Marathon Oil over in miljardendeal

HOUSTON (ANP) - Het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ConocoPhillips heeft overeenstemming bereikt met de kleinere branchegenoot Marathon Oil over een overname. Met die overname is een bedrag gemoeid van 22,5 miljard dollar, inclusief schulden van Marathon Oil. Zakenkrant Financial Times meldde eerder al dat de partijen in vergevorderde onderhandelingen waren over een deal.

3 uur geleden