Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM breidt aantal vluchten geleidelijk uit

KLM breidt aantal vluchten geleidelijk uit

SCHIPHOL (ANP) - De KLM is haar wereldwijde netwerk geleidelijk weer aan het opstarten en uitbreiden. Het streven is in juli zo’n 80 procent van het normale aantal Europese bestemmingen aan te vliegen en driekwart van de intercontinentale bestemmingen aan te doen. In augustus wordt dat opgevoerd naar respectievelijk circa 95 procent en 80 procent, meldt de KLM.

In de maand juli verwacht KLM 5000 Europese vluchten uit te voeren. De prognose voor augustus is 11.000. Intercontinentaal zullen dat er zo’n 1.900 in juli zijn en 2.100 in augustus. Op het ogenblik wordt bij ongeveer de helft van de intercontinentale vluchten alleen vracht vervoerd. De KLM verwacht door het versoepelen van reisrestricties met ingang van juli op een toenemend aantal intercontinentale vluchten ook weer passagiers te vervoeren.

De maatschappij zegt ervoor te kiezen eerst zo veel mogelijk bestemmingen op te starten. Daarna is het de bedoeling om de frequenties van de vluchten en de capaciteit uit te breiden.

Stilstand

Door de coronacrisis kwam in de maand april de vluchtoperatie van KLM vrijwel tot stilstand. Binnen Europa voerde het bedrijf in april nog slechts 1.116 vluchten uit, intercontinentaal waren dat er 612.

In de maanden juli en augustus van het recordjaar 2019 voerde KLM zo’n 22.000 vluchten uit.

Meer uit Financieel

Tesla schrapt 400 banen in Duitse fabriek door zwakke verkopen

BERLIJN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla schrapt vierhonderd banen in zijn enige Europese fabriek, in de buurt van Berlijn. Tesla maakte onlangs bekend wereldwijd ruim 10 procent van de banen te schrappen.

9 minuten geleden
Spotify draait recordwinst, ondanks omzetdaling

STOCKHOLM (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify heeft in de eerste drie maanden van dit jaar het aantal abonnees zien stijgen, maar de omzet op kwartaalbasis daalde door teruggelopen advertentie-inkomsten. Toch bleef er onder de streep een recordwinst van 197 miljoen euro over. Een kwartaal eerder leed het bedrijf nog een verlies van 70 miljoen euro en een kwartaal daarvoor nog 225 miljoen euro.

15 minuten geleden
Google investeert 600 miljoen in vierde Nederlandse datacenter

GRONINGEN (ANP) - Google investeert 600 miljoen euro in de bouw van een nieuw datacenter op bedrijventerrein Westpoort in Groningen. Dit wordt het vierde datacenter van het techbedrijf in Nederland. Tot nu toe heeft Google 3,8 miljard euro in Nederland geïnvesteerd, zo maakte het bedrijf bekend.

52 minuten geleden
Economische bedrijvigheid eurozone neemt verder toe

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in april verder toegenomen tot het hoogste niveau in elf maanden. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector sterker toenam dan in maart en de bedrijvigheid in Duitsland terugkeerde naar groei, meldt marktonderzoeker S&P Global.

1 uur geleden
Topman Randstad Nederland optimistisch over toekomst uitzendmarkt

DIEMEN (ANP) - Hoewel uitzendconcern Randstad de resultaten in de eerste drie maanden van dit jaar zag verslechteren, stelt topman Jeroen Tiel van de Nederlandse tak van Randstad dat de toekomst er beter uit gaat zien voor het bedrijf. Bedrijven zijn voorzichtiger met het aannemen van personeel door moeilijkere economische omstandigheden, ziet Tiel. "Er wordt een pas op de plaats gemaakt, maar op de lange termijn verwachten we dat er weer groei gaat ontstaan."

1 uur geleden
Von der Leyen verwacht lagere gasprijzen in Europa

STRAATSBURG (ANP) - De Europese Commissie verwacht dat de gasprijzen in Europa gaan dalen, omdat er steeds meer leveringen zijn van vloeibaar gemaakt aardgas (lng). Dat heeft commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd.

2 uur geleden
Apple verkoopt 19 procent minder iPhones in China

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Apple heeft in het eerste kwartaal van het jaar 19 procent minder iPhones verkocht in China, meldt onderzoeksbureau Counterpoint Research. Het Amerikaanse techconcern kende daarmee het slechtste kwartaal in China sinds 2020. Apple kampt met tegenwind door de felle concurrentie van onder meer het Chinese Huawei en met een verbod voor Chinese overheidsmedewerkers om iPhones mee te brengen naar het werk.

2 uur geleden