Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM blij met Schipholplannen in regeerakkoord

KLM blij met Schipholplannen in regeerakkoord

DEN HAAG (ANP) - KLM is blij met de plannen rondom Schiphol die in het regeerakkoord staan. Ook is de luchtvaartmaatschappij te spreken over het feit dat het "gelijke speelveld voorop" staat.

"Al ruim 100 jaar mag KLM bijdragen aan een sterk verbonden Nederland met de rest van de wereld. Iets wat we moeten koesteren en blijven verbeteren. KLM is blij om te zien dat deze vier partijen dat onderschrijven en de netwerkkwaliteit van Schiphol willen behouden", zegt de luchtvaartmaatschappij.

Ook wil KLM samen met iedereen in Den Haag "haar ambities verwezenlijken", zodat het voor omwonenden van Schiphol en het klimaat "ook beter" wordt. Dat gaat de luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen de komende jaren doen met schonere, stillere en zuiniger vliegtuigen.

'Belangrijk uitgangspunt'

Eerder op de dag zeiden omwonenden van Schiphol niet blij te zijn met de plannen. "Dit is weer oude wijn in nieuwe zakken", reageerde Jan Boomhouwer van de stichting Recht op Bescherming tegen Vlieghinder (RBV).

"Het gelijke speelveld staat voorop, volgens het hoofdlijnenakkoord. Dat is voor KLM ook een heel belangrijk uitgangspunt", stelt de luchtvaartmaatschappij. "Daar past wat KLM betreft niet een verhoging van de nationale vliegbelasting bij omdat vliegen er niet schoner en stiller van wordt, maar alleen duurder voor de reiziger. Hierdoor gaan passagiers omvliegen via andere luchthavens. En verplaatsen is niet verduurzamen."

Meer uit Binnenland

Transdev en Keolis verzorgen vanaf eind 2025 ov in Utrecht

UTRECHT (ANP) - De vervoerbedrijven Transdev en Keolis gaan vanaf eind 2025 het openbaar vervoer verzorgen in de provincie Utrecht. Gedeputeerde André van Schie maakte dinsdag bekend dat Gedeputeerde Staten (GS) hebben besloten concessies aan de twee bedrijven te verlenen voor de periode tot en met 2035. Beide vervoerders gaan, zoals voorgeschreven door de provincie, rijden onder de merknaam U-OV.

12 minuten geleden
Veel steun voor politieactie voor vroegpensioen, zegt actieleider

DEN HAAG (ANP) - Een politieactie voor structureel vroegpensioen kon dinsdag op veel steun rekenen, zegt actieleider Maarten Brink van politievakbond ACP. Sinds middernacht hebben politiebureaus met een publieksfunctie de deuren gesloten voor de duur van 24 uur. Hierdoor kan onder meer geen aangifte worden gedaan op de bureaus.

19 minuten geleden
Vrouw door bekende neergestoken in Uden en zwaargewond

UDEN (ANP) - Een 38-jarige vrouw uit Uden is dinsdagmiddag in haar woonplaats neergestoken door een man van 59 jaar uit Erp. De vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Volgens een woordvoerder speelde de gebeurtenis zich af "op een zichtbare plek, een rotonde" aan de Kazernestraat in Uden en waren daardoor meerdere mensen getuige.

33 minuten geleden
Halsema ontbindt tentenkamp op de VU in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft een tentenkamp op de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam-Zuid dinsdagavond ontbonden. "De demonstranten hebben herhaaldelijk de voorschriften overtreden. De demonstranten worden opgeroepen te vertrekken", aldus de gemeente.

35 minuten geleden
Eindhoven zet volgende stap met woningen van beton uit 3D-printer

EINDHOVEN (ANP) - In de Eindhovense wijk Bosrijk komen vier nieuwe woningen te staan waarvan de onderdelen uit een grote 3D-printer komen. Het is de volgende stap in een project van de TU Eindhoven en diverse partners, waaronder het bedrijf Saint-Gobain Weber Beamix. "Hiermee schalen we de techniek op", zegt hoogleraar Theo Salet, de bedenker van het concept. "Je hoort mij niet zeggen dat we in 2030 alleen nog maar op deze manier bouwen. Maar als dit lukt, voorzie ik dat 3D-betonprinten binnen vijf tot tien jaar een vast onderdeel is van het arsenaal van de bouw".

1 uur geleden
COA 'betreurt' situatie Ter Apel 'enorm'

DEN HAAG (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) "betreurt de situatie in Ter Apel enorm". De rechter besloot dat in het aanmeldcentrum niet meer dan 2000 asielzoekers mogen zijn en elke dag dat het COA zich daar niet aan zou houden moest een boete van 15.000 euro worden betaald aan de gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, tot een maximum van 1,5 miljoen euro. Dat maximum werd dinsdag bereikt.

2 uur geleden
Kans op terroristische aanslag in Nederland licht toegenomen

DEN HAAG (ANP) - De kans dat in Nederland een terreuraanslag gepleegd wordt, is het afgelopen half jaar licht toegenomen. Dat schrijft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in het halfjaarlijkse dreigingsbeeld. In december werd het dreigingsniveau voor Nederland al verhoogd naar niveau vier, het een na hoogste, wat betekent dat er een reële kans is op een aanslag.

2 uur geleden