Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM biedt excuses aan in Zuid-Korea om coronabriefje

KLM biedt excuses aan in Zuid-Korea om coronabriefje

AMSTELVEEN (ANP/RTR) - KLM heeft in Zuid-Korea excuses aangeboden om een briefje dat cabinepersoneel op een toilet in een vliegtuig had geplakt. Daar was beroering om ontstaan in het Aziatische land omdat het racistisch zou zijn. De hashtag BoycottKLM was enige tijd trending op Twitter in het land.

Cabinepersoneel had maandag op een vlucht van Schiphol naar Seoul één toilet aan boord voor eigen gebruik gereserveerd uit angst voor het nieuwe coronavirus. Dat was echter gedaan met een briefje dat alleen in het Koreaans was opgesteld. Een foto daarvan werd op sociale media gezet en zorgde daar voor veel ophef. Ook het Zuid-Koreaanse ministerie van Transport waarschuwde KLM al.

Uiteindelijk besloot KLM het boetekleed aan te trekken. Op een persconferentie in de Koreaanse hoofdstad boog een aantal managers het hoofd en verontschuldigde zich. De luchtvaartmaatschappij zegt beschuldigingen van discriminatie "uiterst serieus" te nemen, maar geeft aan dat daar in dit geval geen sprake van was. "Dit is een menselijke fout en het was zeker niet de bedoeling van de crew om te discrimineren." Het cabinepersoneel zou een Engelse tekst hebben toegevoegd nadat reizigers hadden geklaagd.

Ook de Nederlandse ambassadeur in Zuid-Korea heeft aan transportminister Kim Hyun-mee aangegeven dat het incident te betreuren was.

Meer uit Financieel

Oliewerkers boorplatformen BP in Noordzee zien af van staking

LONDEN (ANP/RTR) - Werknemers die werken voor een onderaannemer op olie- en gasboorplatformen van het Britse BP in de Noordzee hebben een geplande staking afgeblazen. Dat meldde vakbond Unite. Volgens de bond krijgen zij van hun werkgever Sparrows Offshore Services drie weken extra aan betaald verlof.

22 minuten geleden
Klokkenluider: Belastingdienst zette zich in om Uber te helpen

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst heeft zich actief ingezet om taxiapp Uber te helpen. Zo kreeg het Amerikaanse bedrijf van de fiscus precies te horen wat er met andere landen werd besproken, en wat standpunten van landen als Frankrijk en België waren. Ook hoefde Uber in Nederland nauwelijks belasting te betalen. Dat zei klokkenluider Mark MacGann dinsdag tegen de commissie Financiën van de Tweede Kamer.

46 minuten geleden
Banken grote winnaars op aandelenbeurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Europese banken hebben dinsdag een van hun beste handelsdagen van dit jaar op de aandelenbeurzen gehad, met forse winsten voor onder andere ING en ABN AMRO in Amsterdam. Grote financieel dienstverleners wonnen aan waarde na sussende woorden van toezichthouders, die stelden dat risicovollere schuldpapieren van banken die onder hun toezicht staan niet zomaar waardeloos worden. Verwarring over de volledige afschrijving van bepaalde obligaties van het in problemen geraakte Credit Suisse zorgde begin deze week nog voor onzekerheid.

1 uur geleden
ECB: geen beperkingen bij dividenduitkeringen banken

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) is niet van plan vanwege de recente onrust in de financiële sector beperkingen op te leggen bij het uitkeren van dividend en aandeleninkoopprogramma's van banken. Dat zei Andrea Enria, die bij de ECB gaat over bankentoezicht in het Europees Parlement.

1 uur geleden
Rusland produceert minder olie tot eind juni

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Rusland zal tot zeker eind juni van dit jaar minder olie produceren, meldt de Russische vicepremier Alexander Novak dinsdag aan lokale media. Het is een reactie van Rusland op sancties vanuit westerse landen, waaronder een importverbod van de Europese Unie voor olie die wordt vervoerd met tankers. Daarmee wil het Westen de olie-inkomsten voor Moskou verminderen vanwege de oorlog in Oekraïne.

1 uur geleden
Honderden aanvragen tegemoetkoming van energiekosten bedrijven

DEN HAAG (ANP) - In totaal hebben 364 ondernemers dinsdag een aanvraag ingediend bij de overheid voor een tegemoetkoming in de hoge energiekosten. Het loket voor de zogenaamde TEK-regeling ging dinsdagochtend om 09.00 uur open voor bedrijven die minimaal 7 procent van de omzet kwijt waren aan energiekosten.

1 uur geleden
Reuters: Duitse bonden plannen grote transportstaking op maandag

BERLIJN (ANP) - Duitse vakbonden zijn van plan volgende week maandag een grote staking in het trein-, bus- en luchtverkeer te organiseren. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Naar verluidt wordt daarover donderdag een persconferentie gehouden door de bonden Verdi en EVG.

2 uur geleden