Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KLM biedt excuses aan in Zuid-Korea om coronabriefje

KLM biedt excuses aan in Zuid-Korea om coronabriefje

AMSTELVEEN (ANP/RTR) - KLM heeft in Zuid-Korea excuses aangeboden om een briefje dat cabinepersoneel op een toilet in een vliegtuig had geplakt. Daar was beroering om ontstaan in het Aziatische land omdat het racistisch zou zijn. De hashtag BoycottKLM was enige tijd trending op Twitter in het land.

Cabinepersoneel had maandag op een vlucht van Schiphol naar Seoul één toilet aan boord voor eigen gebruik gereserveerd uit angst voor het nieuwe coronavirus. Dat was echter gedaan met een briefje dat alleen in het Koreaans was opgesteld. Een foto daarvan werd op sociale media gezet en zorgde daar voor veel ophef. Ook het Zuid-Koreaanse ministerie van Transport waarschuwde KLM al.

Uiteindelijk besloot KLM het boetekleed aan te trekken. Op een persconferentie in de Koreaanse hoofdstad boog een aantal managers het hoofd en verontschuldigde zich. De luchtvaartmaatschappij zegt beschuldigingen van discriminatie "uiterst serieus" te nemen, maar geeft aan dat daar in dit geval geen sprake van was. "Dit is een menselijke fout en het was zeker niet de bedoeling van de crew om te discrimineren." Het cabinepersoneel zou een Engelse tekst hebben toegevoegd nadat reizigers hadden geklaagd.

Ook de Nederlandse ambassadeur in Zuid-Korea heeft aan transportminister Kim Hyun-mee aangegeven dat het incident te betreuren was.

Meer uit Financieel

Mogelijk rechtszaken tegen Volkswagen na batterijbrand op vrachtschip

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) - Volkswagen moet binnenkort misschien voor de Duitse rechter verschijnen omdat een in brand gevlogen elektrische auto van het bedrijf geleid zou hebben tot het zinken van een vrachtschip. De brand die twee jaar geleden op het schip Felicity Ace met duizenden auto's aan boord uitbrak zou zijn ontstaan door een defecte batterij van een Porsche, een dochtermerk van Volkswagen. Volkswagen bevestigt de aanklachten, maar wil verder niks kwijt.

4 minuten geleden
Chipmaker AMD bij dalers op lager Wall Street

NEW YORK (ANP) - Advanced Micro Devices (AMD) behoorde dinsdag tot de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse chipfabrikant zou volgens persbureau Bloomberg een AI-chip niet in China mogen verkopen omdat de chip te krachtig zou zijn. De chip met kunstmatige intelligentie (AI) was al minder krachtig gemaakt dan de AI-chips die AMD in andere landen verkoopt, zodat het buiten exportbeperkingen zou vallen. Maar de Amerikaanse overheid vindt de chip alsnog te geavanceerd. Het aandeel zakte 2,6 procent.

24 minuten geleden
Russische inkomsten olie en gas in februari 80 procent gestegen

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De Russische inkomsten uit olie en gas zijn de afgelopen maand met 80 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de westerse sancties verdiende de Russische staat vorige maand in totaal 945,6 miljard roebel (9,6 miljard euro) aan belastingen uit de olie- en gasindustrie, vooral dankzij de hogere prijzen voor ruwe olie.

1 uur geleden
Google maakt diensten van concurrentie beter zichtbaar in zoekmachine

BRUSSEL (ANP/RTR) - Google, de zoekmachine van Alphabet, komt met veranderingen van zoekresultaten voor gebruikers waardoor ze sneller de diensten van concurrenten, zoals vergelijkingssites voor hotels of vluchten, zien. Ook komen er nieuwe tools uit voor ontwikkelaars die hun producten op de platformen van concurrenten aanbieden. De veranderingen komen kort voordat strengere regelgeving vanuit Brussel van kracht wordt.

1 uur geleden
Felyx komt in handen van Spaans deelscooterbedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse deelscooterbedrijf Felyx komt in handen van de Spaanse branchegenoot Cooltra. Door de krachtenbundeling ontstaat volgens de partijen de grootste aanbieder van elektrische deelscooters in Europa. Felyx blijft wel onder de eigen naam actief in steden waar de scooters van het bedrijf nu al rondrijden.

2 uur geleden
Lufthansa annuleert vluchten van en naar Schiphol om staking

SCHIPHOL (ANP) - Lufthansa schrapt de komende dagen een twintigtal vluchten van en naar Schiphol omdat het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij gaat staken. Op woensdagavond leggen de medewerkers zestig uur lang het werk neer, tot zaterdagochtend. Op al die dagen worden vluchten geschrapt, is te zien op de website van Schiphol. Het betreft vluchten van en naar de Duitse steden München en Frankfurt.

2 uur geleden
Batterijproducent LeydenJar bouwt fabriek in Eindhoven

LEIDEN (ANP) - Batterijproducent LeydenJar gaat zijn productie fors opvoeren. Het Leidse bedrijf, dat een techniek heeft ontwikkeld waarmee batterijen veel langer meegaan, gaat in Eindhoven een fabriek bouwen die binnen enkele jaren plaats moet bieden aan honderden werknemers.

2 uur geleden