Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Klimaatactie voor jaarvergadering moederbedrijf Albert Heijn

Klimaatactie voor jaarvergadering moederbedrijf Albert Heijn

ZAANDAM (ANP) - Aanhangers van Milieudefensie hebben voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering van supermarktconcern Ahold Delhaize een kleine protestactie gehouden. Ze hielden onder andere een spandoek omhoog met de leus "schaamteloos hamsteren ten koste van het klimaat".

Winnie Oussoren van Milieudefensie Jong legt uit dat ze met ongeveer honderd sympathisanten met een aandeel naar de vergadering zijn. Ze zullen daar vragen of het moederbedrijf van Albert Heijn bereid is de volledige CO2-uitstoot tot en met 2030 met 48 procent te verlagen in vergelijking met 2019, inclusief de emissies van leveranciers. Zo niet, dan dreigt de milieubeweging met een nieuwe klimaatzaak.

Ahold Delhaize mikt op een van de CO2-uitstoot uit de eigen activiteiten met 50 procent in 2030. De emissies van leveranciers, de zogeheten scope 3, moeten in dat jaar 37 procent lager zijn dan in 2020.

Meer uit Financieel

HBO Max volgt voorbeeld concurrentie, kondigt prijsverhoging aan

NEW YORK (ANP) - Streamingdienst HBO Max gaat de prijs voor een standaardabonnement vanaf juni verhogen van 7,99 euro naar 9,99 euro. Ook komt er een goedkoper abonnement met reclame en een duurder premiumabonnement bij. Daarmee is de Amerikaanse streamingdienst niet de eerste partij die de prijzen verhoogt.

8 minuten geleden
AEX-index breekt voor het eerst door 900-puntengrens

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs is de AEX-index dinsdag voor het eerst in de geschiedenis door de 900-puntengrens gebroken. De hoofdindex, die bestaat uit de 25 grootste bedrijven op de Nederlandse beurs, bereikte omstreeks 15.10 uur de grens van 900,00 punten. Dat is de hoogste stand ooit.

8 minuten geleden
Disney+ en Hulu voor het eerst winstgevend door toename abonnees

BURBANK (ANP/BLOOMBERG) - Streamingdiensten Disney+ en Hulu zijn voor het eerst in hun bestaan winstgevend dankzij een toename van het aantal abonnees. Wereldwijd kreeg Disney+ er ruim 6 miljoen abonnees bij, wat samen met kostenbesparingen voor een positief resultaat zorgde.

1 uur geleden
Dure sportauto's leveren Ferrari meer op

MARANELLO (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari heeft in het eerste kwartaal evenveel auto's verscheept als in dezelfde periode een jaar eerder, maar heeft daar wel flink meer aan verdiend. Het bedrijf zag de inkomsten stijgen, mede omdat Ferrari de prijzen heeft verhoogd. Ook profiteert de sportwagenfabrikant van de verkoop van dure modellen zoals de Daytona SP3, die voor 2 miljoen euro de showroom uit gaat.

1 uur geleden
Duitse bedrijven hekelen extremisme in aanloop EU-verkiezingen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Een alliantie van ruim dertig grote Duitse bedrijven, waaronder Siemens en Volkswagen, neemt in de aanloop naar de Europese verkiezingen stelling tegen extremisme. Onder het motto "Wij staan voor waarden" roepen ze hun ongeveer 1,7 miljoen werknemers op om in juni naar de stembus te gaan.

1 uur geleden
Hof verwijst conflict moeder Gamma en Karwei terug naar arbitrage

ARNHEM (ANP) - Intergamma, het concern achter bouwmarkten Gamma en Karwei, heeft een overwinning behaald in een conflict met zijn grootste franchisenemer BG Retail. Dit bedrijf kreeg eerder in arbitrageprocedures gelijk dat Intergamma bepaalde bonussen volledig moest doorbetalen. Maar volgens het gerechtshof in Arnhem moet de arbitrage opnieuw naar de zaak kijken, omdat Intergamma oude e-mails heeft ontdekt.

3 uur geleden
Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

AMSTERDAM (ANP) - De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande vacatures met 14 procent gedaald.

3 uur geleden