Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleinzoon Robert Kennedy verliest voorverkiezing Massachusetts

Kleinzoon Robert Kennedy verliest voorverkiezing Massachusetts

BOSTON (ANP/RTR) - Joe Kennedy, kleinzoon van de in 1968 vermoorde Democratische presidentskandidaat Robert F. Kennedy, heeft de Democratische voorverkiezing in de staat Massachusetts verloren van de zittende senator Ed Markey. Die zal zijn zetel verdedigen tegen de Republikeinen in de komende senaatsverkiezingen in de noordoostelijke staat.

Kennedy heeft Markey inmiddels gebeld om hem te feliciteren met de verkiezingswinst. De race tussen de twee Democraten geldt in de Verenigde Staten als een politieke titanenstrijd. Markey verloor nog nooit in zijn politieke carrière een verkiezing en een Kennedy verloor nog nooit in de thuisstaat van de illustere politieke dynastie, schreef The Washington Post onlangs.

Joe Kennedy III (39) geldt als een aanstormend talent binnen de Democratische partij. De telg uit het roemruchte Iers-Amerikaanse geslacht zit momenteel in het Huis van Afgevaardigden, het lagerhuis in het Amerikaanse Congres.

Markey (74), wordt in de VS gezien als een van de vaandeldragers van de klimaatbeweging en heeft het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen een prominente plaats gegeven op zijn politieke agenda. Hij wordt waarschijnlijk herkozen, aangezien Massachusetts van oudsher een Democratisch bolwerk is.

Meer uit Buitenland

Kremlin denkt dat ruzie tussen Polen en Oekraïne zal toenemen

MOSKOU (ANP/AFP) - De ruzie tussen Oekraïne en Polen over de handel in graan is ook in Rusland niet onopgemerkt gebleven. Het Kremlin denkt dat de spanningen tussen die twee bondgenoten alleen maar zullen toenemen. Sterker nog, Moskou verwacht ook ruzies tussen Kyiv en andere Europese landen. "Dat is onvermijdelijk", zei Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov.

35 minuten geleden
Frans OM eist proces tegen Marine Le Pen voor fraude met EU-geld

PARIJS (ANP/BELGA) - Het Openbaar Ministerie in Parijs zegt dat er een proces moet komen tegen voormalig Rassemblement National-voorzitter Marine Le Pen en 26 anderen. De extreemrechtse politica wordt ervan verdacht tussen 2004 en 2016 Europese overheidsgelden te hebben verduisterd.

1 uur geleden
Kyiv: Russische 'energieterreur' voor winter is nu al begonnen

KYIV (ANP/AFP) - De Oekraïense premier Denys Sjmyhal zegt dat Rusland weer is begonnen met het systematisch aanvallen van de Oekraïense energievoorzieningen. Maar volgens Sjmyhal is de Oekraïense luchtafweer dit jaar een stuk beter voorbereid op de "energieterreur" dan vorige winter.

1 uur geleden
Separatisten: Azerbeidzjan omsingelt stad in Nagorno-Karabach

STEPANAKERT (ANP/AFP) - Azerbeidzjaanse soldaten zouden aan de rand van Stepanakert, de regiohoofdstad van Nagorno-Karabach, staan. Dat beweren de Armeense separatisten die het daar voor het zeggen hebben. Volgens een woordvoerder verstoppen inwoners zich in kelders.

1 uur geleden
Syrië en China kondigen 'strategische samenwerking' aan

HANGZHOU (ANP) - De Syrische president Bashar al-Assad heeft in China een ontmoeting gehad met zijn ambtgenoot Xi Jinping. Assad hoopte in zijn eerste bezoek in bijna twintig jaar de banden aan te halen met Beijing en lijkt succes te hebben. Xi kondigde na het gesprek een nieuwe "strategische samenwerking" aan.

2 uur geleden
Tweede graanschip vertrokken uit Oekraïne na stop graandeal

KYIV (ANP/RTR) - Sinds het aflopen van de graandeal heeft een tweede schip Oekraïne verlaten met een lading graan. Het is de Aroyat, die is vertrokken uit de haven van Chornomorsk, bevestigt de Oekraïense vicepremier Oleksandr Koebrakov.

3 uur geleden
Duitse concentratiekampen hebben meer last van extreemrechts

BERLIJN (ANP) - Duitse concentratiekampen die nu zijn ingericht als herdenkingsmonumenten voor de Holocaust ervaren steeds meer overlast van extreemrechtse groepen. Ze zien bijvoorbeeld steeds vaker graffiti van hakenkruizen en antisemitische leuzen opduiken bij de monumenten. De nieuwssite RND deed een rondvraag bij vijf Duitse kampen die de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten en die zien allemaal een toename.

4 uur geleden