Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleinschalige uitvaart in trek na corona

Kleinschalige uitvaart in trek na corona

ENSCHEDE (ANP) - Door de coronamaatregelen moest het aantal belangstellenden voor een uitvaart lange tijd noodgedwongen beperkt blijven, maar inmiddels lijkt een meerderheid van de Nederlanders ook zelf voor een kleinschalige uitvaart te willen kiezen.

Bureau Ipsos hield een representatief onderzoek onder ruim duizend 18-plussers, gehouden in opdracht van uitvaartverzekeraar Ardanta. De deelnemers antwoordden medio februari op 36 vragen.

Circa twee derde van de ondervraagden geeft volgens de onderzoekers de voorkeur aan een kleinschalige uitvaart met alleen directe naasten, eventueel gecombineerd met een aparte condoleancemogelijkheid of een livestream voor overige genodigden. Een livestream wordt sowieso door een grote groep gezien als een welkome vernieuwing. Slechts 16 procent wil het afscheid groots laten aanpakken.

Ook is er aardig wat belangstelling voor een plechtigheid in de openlucht in plaats van in een kerk of een rouwcentrum. Meer dan een derde heeft daar wel oren naar.

Meer uit Binnenland

Woning in Rotterdam beschadigd door explosie, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een woning aan de Karmozijnbes in Rotterdam is zondag rond 05.30 uur een explosief afgegaan. Door de ontploffing zijn het rolluik en een ruit van het huis in de wijk Ommoord beschadigd. Niemand is gewond geraakt.

3 uur geleden
Dode en drie gewonden na brand in woning in Gouda

GOUDA (ANP) - In een woning aan de Westerkade in Gouda is zondagmorgen vroeg na een brand een overleden persoon aangetroffen. Ook zijn drie gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Hoe zij er aan toe zijn is niet bekend.

3 uur geleden
Ontploffing in woning in Hoofddorp

HOOFDDORP (ANP) - In een woning in het Noord-Hollandse Hoofddorp is zondag rond 05.50 uur een ontploffing geweest. Er is schade aan de voordeur van het huis aan de Kelloggstraat en de benedenverdieping staat vol rook. Niemand is gewond geraakt.

3 uur geleden
Gaskraan in Groningen dichtgedraaid

GRONINGEN (ANP) - De gaskraan in Groningen is zondag om 06.00 uur in het kantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) dichtgedraaid, meldt een ANP-fotograaf die ter plaatse is. Daarmee stopt de gaswinning in de noordelijke provincie na zestig jaar.

3 uur geleden
Gaswinning stopt na zestig jaar, maar nog geen feest in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Na zestig jaar stopt zondag de gaswinning in Groningen, vanwege de aardbevingsrisico's en het leed dat de inwoners is aangedaan. Maar omdat in uitzonderlijke gevallen de kans bestaat dat de gaskraan komend jaar toch weer wordt opengezet, vinden velen in de provincie het nog geen tijd voor een feestje.

6 uur geleden
Duizenden mensen willen stoppen met roken in tiende Stoptober

DEN HAAG (ANP) - Duizenden mensen gaan de komende vier weken proberen om van hun verslaving aan sigaretten af te komen. Ze doen mee aan Stoptober, dat voor de tiende keer wordt gehouden.

6 uur geleden
Grote brand in schuur op Texel onder controle

OOSTEREND (ANP) - In een schuur in Oosterend op het eiland Texel heeft in de nacht van zaterdag op zondag urenlang een grote brand gewoed. Even na 03.30 uur was de brand onder controle, meldt de veiligheidsregio.

7 uur geleden