Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine winsten voor Wall Street

Kleine winsten voor Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht hoger gesloten. De aandacht op Wall Street bleef uitgaan naar de verdere ontwikkelingen in de Chinees-Amerikaanse handelsstrijd. Berichten dat beide landen elkaar toch naderen op het handelsvlak zorgden echter niet voor een uitgelaten sfeer. Ook de ontwikkelingen rond de impeachment van president Donald Trump werden in de gaten gehouden

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent in de plus op 27.677,79 punten. De S&P 500-index steeg 0,2 procent tot 3117,43 punten en schermenbeurs Nasdaq ging een fractie omhoog tot 8570,70 punten.

Een opmerking van president Donald Trump dat hij NAVO-lidstaten die niet genoeg bijdragen aan het militair verbond op handelsvlak wil aanpakken, leverde weer handelszorgen op. Dat zou betekenen dat de Verenigde Staten een handelsoorlog ontketent met landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Olie

De aandacht gaat ook uit naar de vergadering van de OPEC in Wenen die donderdag en vrijdag wordt gehouden. Het oliekartel en zijn bondgenoten waaronder Rusland overwegen naar verluidt verdere productiebeperkingen om daarmee de olieprijzen te stutten. Er zou gesproken worden over een productieverlaging met meer dan 400.000 vaten per dag. De olieprijzen zaten in de lift.

Een vat Amerikaanse olie was onveranderd in prijs op 58,42 dollar. De prijs van Brentolie klom 0,5 procent tot 63,30 dollar per vat.

Tiffany

Juweliersketen Tiffany, die voor meer dan 16 miljard dollar overgenomen wordt door het Franse LVMH, werd 0,1 procent lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers. Supermarktconcern Kroger verhoogde de omzet en de winst, maar verloor desondanks 3 procent. Ook juweliersonderneming Signet, de verkoper van vrouwenmode J. Jill, budgetwinkelketen Dollar General en Brown-Forman, het moederbedrijf van whiskey-merk Jack Daniel's, kwamen met cijfers.

Biotechnoloog Sage Therapeutics kelderde bijna 60 procent. De resultaten van patiƫnttesten met een experimenteel middel tegen zware depressies waren niet zoals verwacht.

De euro noteerde op 1,1108 dollar tegen 1,1103 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Meer uit Financieel

Productie industrie eurozone stijgt door achterstallige orders

LUXEMBURG (ANP) - De industrie in de eurozone heeft in juni opnieuw meer geproduceerd dan de maand ervoor, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook ten opzichte van juni 2021 bracht de industrie meer producten voort. In mei nam de productiegroei ook al toe door achterstallige werkzaamheden.

13 minuten geleden
Duitse boeren vrezen mislukte oogsten door droogte

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse boeren vrezen dat oogsten kunnen mislukken vanwege de enorme droogte. De problemen door de droogte komen bovenop de uitdagingen voor boeren door de sterk gestegen kosten voor energie, kunstmest en veevoer, zegt de president van brancheorganisatie Deutscher Bauernverband (DBV).

1 uur geleden
Moeder Peijnenburg verkoopt meer koek, maar niet in Nederland

LEMBEKE (ANP/BELGA) - De Belgische koekjesbakker Lotus Bakeries, het moederbedrijf van merken als Peijnenburg en Snelle Jelle, verkocht in de eerste helft van dit jaar ruim 6 procent meer koekjes dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar door prijsverhogingen deed het bedrijf in Nederland minder goede zaken.

1 uur geleden
Scheepsbouwer Damen heeft voor recordbedrag aan werk liggen

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen Shipyards heeft voor een recordbedrag aan werk op de plank liggen. Het bedrijf merkt een grote vraag naar jachten. Daarnaast zit ook de orderportefeuille bij de divisie die werkschepen maakt goed vol.

1 uur geleden
Verzekeraar Aegon zet opmars voort in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Aegon zette vrijdag de opmars voort op het Damrak en won ruim 1 procent na een verhoging van het koersdoel door analisten van Berenberg. De verzekeraar kreeg er donderdag al bijna 9 procent bij na goed ontvangen kwartaalcijfers. Beleggers deden het verder rustig aan nu het kwartaalcijferseizoen bijna ten einde loopt. Ook staakte Wall Street donderdag de rally die volgde op de meevallende inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

2 uur geleden
Britse economie krimpt door zuinige consument

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar gekrompen ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. Het is de eerste krimp in het Verenigd Koninkrijk sinds het begin van de coronacrisis. De omvang van de economie nam 0,1 procent af, wat wel minder was dan economen in doorsnee hadden verwacht. Vooral huishoudens hielden de uitgaven scherper in de gaten.

2 uur geleden
De Volksbank houdt winst in eerste jaarhelft stabiel

UTRECHT (ANP) - De Volksbank heeft over de eerste zes maanden van het jaar een winst van 95 miljoen euro in de boeken gezet. Daarmee hield het concern achter onder meer SNS en RegioBank 1 miljoen euro meer over onder de streep in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

2 uur geleden