Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine winst voor AEX

Kleine winst voor AEX

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam liet donderdag een klein plusje zien. Ook de andere Europese beurzen gingen overwegend licht vooruit. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street, die volgden op de ondertekening van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Ook hielden ze de blik gericht op de kwartaalcijfers van bedrijven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 613,50 punten. De MidKap daalde een fractie tot 936,12 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 0,3 procent. De Londense FTSE-index bleef ongewijzigd.

Uitzender Randstad (min 1 procent) was de grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak na een winstalarm van de Britse detacheerder Hays, die 4 procent verloor in Londen. Biotechnoloog Galapagos ging aan kop met een plus van 1,4 procent.

HelloFresh

Chipmachinemaker ASML won 0,1 procent. Chipfabrikant TSMC, een belangrijke klant van ASML, wist zijn resultaten afgelopen kwartaal verder te verbeteren. Het Taiwanese bedrijf profiteerde van de stijgende vraag naar duurdere chips in smartphones. SnowWorld won 2 procent op de lokale markt. De uitbater van skihallen zag de omzet in het afgelopen boekjaar flink stijgen, mede dankzij verschillende overnames.

HelloFresh dikte bijna 14 procent aan in Frankfurt dankzij beter dan verwachte omzetcijfers van de Duitse bezorger van maaltijdboxen. In Londen klom AB Foods 3 procent dankzij sterke kerstverkopen van kledingketen Primark. De Britse uitgever Pearson kelderde 11 procent na een tegenvallend handelsbericht. De Franse treinenmaker Alstom zakte 2 procent in Parijs na publicatie van de resultaten. De Franse automaker PSA, die met omzetcijfers kwam, won 0,9 procent.

De euro was 1,1158 dollar waard, net als een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent tot 58,23 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 64,52 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Hypotheek met kortere rentevaste periode wint aan populariteit

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Het aantal aanvragen voor een hypotheek met een relatief korte rentevaste periode is in de eerste vijf maanden van dit jaar flink gestegen. Dat constateert De Hypotheker. Tegelijkertijd merkt de hypotheekadviseur dat het aantal hypotheekaanvragen met een langere rentevaste periode afneemt. De Hypotheker verwacht dat deze ontwikkeling zal doorzetten, omdat de hypotheekrentes licht zullen blijven dalen.

5 uur geleden
Nike mag schoenen in Europa geen 'footware' noemen na uitspraak

LUXEMBURG (ANP/BLOOMBERG) - Nike mag zijn sportschoenen in Europa geen 'footware' noemen. Nike had een aanvraag gedaan om dat woord als handelsmerk te laten registeren. Concurrent Puma had daartegen een zaak aangespannen en kreeg van het Gerecht van de Europese Unie gelijk.

6 uur geleden
Wisselend beeld op Wall Street na rentebesluit Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag wisselend geëindigd. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve, die het rentetarief in de Verenigde Staten opnieuw ongewijzigd liet. Uit de verklaring van de Amerikaanse centrale bank kwam onder meer naar voren dat de Fed voor dit jaar één renteverlaging voorziet en vier voor volgend jaar.

7 uur geleden
SpaceX en topman Musk aangeklaagd door klokkenluiders om seksisme

LOS ANGELES (ANP/RTR) - SpaceX en zijn topman Elon Musk zijn aangeklaagd door acht ex-medewerkers van het ruimtevaartbedrijf. Zij zijn naar eigen zeggen ontslagen nadat zij hun zorgen hadden geuit over vermeende seksuele intimidatie en discriminatie van vrouwen. In de aanklacht staat dat Musk met zijn gedrag een "alomtegenwoordige seksistische cultuur" bevorderde bij SpaceX.

8 uur geleden
Federal Reserve laat rente in de VS opnieuw ongewijzigd

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de rente opnieuw onveranderd gelaten, in lijn met de verwachtingen op de financiële markten. Het rentetarief in de Verenigde Staten blijft daarmee staan tussen de 5,25 en 5,50 procent, nog altijd het hoogste niveau sinds 2001.

9 uur geleden
ACM mist middelen om te handhaven op postmarkt, zegt bestuurslid

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt het lastig om in de gaten te houden of PostNL wel goed de post bezorgt. De toezichthouder zegt signalen te ontvangen over de slechte kwaliteit bij aangetekende post. Ook zijn er klachten dat postbezorgers van PostNL niet de verplichte vijf dagen per week langskomen. Maar goede middelen om een goede postbezorging af te dwingen, heeft de ACM volgens bestuurslid Manon Leijten niet.

9 uur geleden
Tesla vraagt EU om uitzondering op hogere Chinese importheffing

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft de Europese Unie gevraagd om zijn elektrische auto's die vanuit China worden ingevoerd uit te zonderen van een hogere importheffing. Het Amerikaanse bedrijf voert aan dat het namelijk minder profiteert van staatssteun dan Chinese branchegenoten. Tesla heeft een fabriek in Shanghai, waar meer dan de helft van de wereldwijde productie van het bedrijf plaatsvindt.

9 uur geleden