Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine winst voor AEX

Kleine winst voor AEX

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam liet donderdag een klein plusje zien. Ook de andere Europese beurzen gingen overwegend licht vooruit. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street, die volgden op de ondertekening van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Ook hielden ze de blik gericht op de kwartaalcijfers van bedrijven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 613,50 punten. De MidKap daalde een fractie tot 936,12 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 0,3 procent. De Londense FTSE-index bleef ongewijzigd.

Uitzender Randstad (min 1 procent) was de grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak na een winstalarm van de Britse detacheerder Hays, die 4 procent verloor in Londen. Biotechnoloog Galapagos ging aan kop met een plus van 1,4 procent.

HelloFresh

Chipmachinemaker ASML won 0,1 procent. Chipfabrikant TSMC, een belangrijke klant van ASML, wist zijn resultaten afgelopen kwartaal verder te verbeteren. Het Taiwanese bedrijf profiteerde van de stijgende vraag naar duurdere chips in smartphones. SnowWorld won 2 procent op de lokale markt. De uitbater van skihallen zag de omzet in het afgelopen boekjaar flink stijgen, mede dankzij verschillende overnames.

HelloFresh dikte bijna 14 procent aan in Frankfurt dankzij beter dan verwachte omzetcijfers van de Duitse bezorger van maaltijdboxen. In Londen klom AB Foods 3 procent dankzij sterke kerstverkopen van kledingketen Primark. De Britse uitgever Pearson kelderde 11 procent na een tegenvallend handelsbericht. De Franse treinenmaker Alstom zakte 2 procent in Parijs na publicatie van de resultaten. De Franse automaker PSA, die met omzetcijfers kwam, won 0,9 procent.

De euro was 1,1158 dollar waard, net als een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent tot 58,23 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 64,52 dollar per vat.

Meer uit Financieel

FNV dreigt met staking bij afhandelaar Swissport Cargo op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Vakbond FNV dreigt met stakingen bij vrachtafhandelbedrijf Swissport Cargo op Schiphol. De directie van het bedrijf krijgt van de bond nog tot woensdag halverwege de dag de tijd om in te gaan op eisen voor een nieuwe cao, anders zullen medewerkers hun werk neerleggen.

1 uur geleden
Timmermans doet handreiking om natuurherstelwet te redden

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Frans Timmermans komt de tegenstanders van de natuurherstelwet tegemoet nu het erom spant of die het wel zal halen. Zo wil hij het verbod op verslechtering van de natuur afzwakken. Dat voorschrift is een van de belangrijkste bezwaren van critici als het Nederlandse kabinet, de christendemocraten en sommige liberalen in het Europees Parlement.

2 uur geleden
Chemiebedrijven IMCD en DSM zetten AEX in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht omlaag door forse koersverliezen van IMCD en DSM-Firmenich. De chemiebedrijven kampten met een winstwaarschuwing van de Britse branchegenoot Croda International, die daarop bijna 14 procent verloor in Londen. IMCD en DSM-Firmenich raakten rond de 6 procent kwijt in Amsterdam.

3 uur geleden
UBS bereikt akkoord over verliesgarantie overname Credit Suisse

Z√úRICH (ANP/BLOOMBERG) - UBS en de Zwitserse overheid hebben een akkoord bereikt over een dekking van de verliezen die de Zwitserse bank zou kunnen lijden als gevolg van de redding van zijn Credit Suisse. UBS heeft daarmee de laatste grote horde genomen om de historische overname van zijn branchegenoot af te ronden. Door de overname ontstaat een bankkolos die twee keer zo groot is als de gehele Zwitserse economie.

4 uur geleden
NS moet werknemers definitief toeslag betalen over alle vakantie

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten hun personeel definitief onregelmatigheidstoeslag betalen over alle vakantiedagen. Dat heeft de Hoge Raad beslist die daarmee een eerdere uitspraak van het gerechtshof bekrachtigde. De uitspraak kan een dure worden voor NS dat duizenden werknemers mogelijk nog geld verschuldigd is.

4 uur geleden
Mogelijk doorbraak gesprekken tussen VDL en vakbonden rond Nedcar

HOLTUM (ANP) - Na enkele informele gesprekken eerder deze week lijkt er een doorbraak te komen in de onderhandelingen tussen vakbonden en industrieconcern VDL rond autofabriek Nedcar. Volgens CNV-bestuurder Jeroen Bruinsma is Nedcar-eigenaar VDL "bereid om grote stappen te zetten".

4 uur geleden
Personeel veerdienst Ameland bezorgd over inkomen

UTRECHT (ANP) - Het personeel van Wagenborg Passagiersdiensten is bezorgd over hun inkomen, als het plan om veel veerdiensten naar Ameland te schrappen doorgaat. De circa 150 werknemers worden betaald voor het aantal uren dat zij werken. Als er vanaf 20 juni veel minder veren gaan varen, kunnen zij minder uren werken en verdienen ze veel minder. CNV Vakmensen wil garanties van Wagenborg voor de huidige arbeidsvoorwaarden, laat de bond vrijdag weten.

4 uur geleden