Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine winst Tesla op Wall Street, Apple bijna 3 biljoen waard

Kleine winst Tesla op Wall Street, Apple bijna 3 biljoen waard

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Tesla steeg woensdag op de beurzen in New York. Beleggers verwerkten het nieuws dat topman Elon Musk opnieuw aandelen in de maker van elektrische auto's heeft verkocht. Technologieconcern Apple lag op koers om als eerste bedrijf een marktwaarde van 3 biljoen dollar te bereiken. De beurshandel was in de laatste week van het jaar traditiegetrouw dun.

Het aandeel Apple won in de vroege handel 0,4 procent tot 179,93 dollar. De koers van het aandeel moet boven de 182,86 dollar uitkomen voor het doorbreken van de grens van 3 biljoen. In 2018 ging Apple al als eerste door de grens van 1 biljoen dollar heen en in 2020 werd het bedrijf als eerste meer dan 2 biljoen dollar waard.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,1 procent hoger op 36.446 punten. De S&P 500 steeg 0,2 procent tot 4796 punten en de Nasdaq klom 0,1 procent tot 15.793 punten.

Musk

Tesla steeg 0,5 procent. Musk heeft voor nog eens ruim 1 miljard dollar aan aandelen Tesla verkocht, omgerekend zo'n 900 miljoen euro. De rijkste mens op aarde lijkt daarmee hard op weg om zijn belofte in te lossen om 10 procent van zijn belang in Tesla van de hand te doen.

Verder steeg het aantal dagelijkse coronabesmettingen in de VS tot een record van ruim 440.000 nieuwe gevallen. Het vorige record van 294.000 gevallen stamt uit begin januari dit jaar. Het aantal sterfgevallen ligt wel ruim onder de piek van de besmettingsgolf van vorige winter. Hoewel de ziekteverschijnselen van de omikronvariant over het algemeen milder lijken te zijn dan bij de deltavariant, zorgen de hoge besmettingscijfers wel voor personeelsproblemen bij bedrijven. Producenten van coronavaccins verloren terrein vanwege een mogelijk minder heftig ziekteverloop bij omikron. BioNTech zakte 2,2 procent, Pfizer daalde 0,8 procent en Moderna verloor 2,1 procent.

Alibaba

Alibaba verloor 0,9 procent. Het Chinese webwinkelconcern, dat ook een notering heeft op Wall Street, voert volgens persbureau Bloomberg gesprekken over de verkoop van zijn belang van ongeveer 30 procent in het socialmediabedrijf Weibo aan het Chinese staatsbedrijf Shanghai Media Group. De verkoop houdt mogelijk verband met de aanpak van de grote machtspositie van de techbedrijven door Beijing. Weibo zakte 0,5 procent in New York.

De euro was 1,1332 dollar waard, tegen 1,1315 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 75,64 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 78,70 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

4 uur geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

5 uur geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

6 uur geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

8 uur geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

8 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

9 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

9 uur geleden