Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine verliezen op Wall Street

Kleine verliezen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn licht lager de handel uitgegaan, waarmee de verliezen van eerder op de dag grotendeels werden teruggedrongen. Beleggers wogen de kans op een doorbraak in de politieke impasse rond een nieuw steunpakket. Verder hing de opleving van het nieuwe coronavirus boven de markt, nu de angst voor economische schade door lockdowns toeneemt.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 28.494,20 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent tot 3483,34 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,5 procent in tot 11.713,87 punten.

President Donald Trump zei in een interview voorstander te zijn van omvangrijkere stimuleringsmaatregelen dan hij eerder voorstelde, maar Republikeinen in de Senaat zien daar niets in. De Democratisch leider in het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi verklaarde dat een steunpakket niet kan wachten tot in januari.

Steunaanvragen

Beleggers kregen ook tegenvallende cijfers over steunaanvragen in de VS voor de kiezen. Het aantal Amerikanen dat in één week een beroep deed op het sociale vangnet steeg, terwijl juist rekening werd gehouden met een daling. Dat is een slecht teken voor het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Dat de coronacrisis bedrijven ook een duwtje in de rug kan geven, blijkt uit de kwartaalcijfers van Morgan Stanley. De Amerikaanse bank profiteerde van de verhoogde activiteit op de financiële markten en zette een van zijn hoogste kwartaalwinsten ooit in de boeken. Het aandeel won 1,3 procent.

United Airlines

Branchegenoot Wells Fargo ging 1,3 procent omlaag. De bank heeft meer dan honderd medewerkers ontslagen omdat ze geprobeerd hadden om te frauderen met Amerikaanse coronasteunregelingen.

United Airlines verloor 3,8 procent na de publicatie van dieprode kwartaalcijfers Net als andere luchtvaartmaatschappijen heeft het concern het erg zwaar door de coronacrisis. Bij Tiffany (plus 2,2 procent), dat met voorlopige resultaten kwam, is het beeld complexer. De juweliersketen heeft de laatste maanden de wereldwijde verkopen iets zien afnemen, maar de operationele winst ging stevig omhoog.

De euro was 1,705 dollar waard, tegenover 1,1704 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 41,00 dollar. Brent-olie werd 0,3 procent goedkoper op 43,18 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Ook Lufthansa annuleert vluchten naar Israël

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft ook besloten om vrijdag alle vluchten naar Israël te annuleren. In de nacht van donderdag op vrijdag zou Israël een aanval op Iran hebben uitgevoerd, wat veiligheidsrisico's voor de luchtvaart met zich meebrengt. Om die reden maakte KLM eerder op de dag al bekend de vluchten naar Tel Aviv tot en met maandag op te schorten.

6 minuten geleden
Economie eurozone in recessie na krimp in slotkwartaal 2023

LUXEMBURG (ANP) - De economie van de eurozone is in de laatste drie maanden van vorig jaar toch in een recessie terechtgekomen. In het vierde kwartaal van 2023 was sprake van een krimp van 0,1 procent, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van nieuwe gegevens.

38 minuten geleden
Transavia sluit vertrek uit Nederland bij nachtsluiting niet uit

HILVERSUM (ANP) - Transavia-topman Marcel de Nooijer sluit niet uit dat de luchtvaartmaatschappij uit Nederland vertrekt als de nachtsluiting van Schiphol er komt. Dat zei hij tijdens het radioprogramma Sven op 1. "Ik denk dat wij op een tijdpad zitten dat we niets uitsluiten", aldus De Nooijer.

1 uur geleden
Winst 100-jarige verzekeraar De Goudse gehalveerd

GOUDA (ANP) - De winst van ondernemersverzekeraar De Goudse is in 2023 gehalveerd ten opzichte van het jaar daarvoor. Het familiebedrijf, dat deze maand zijn 100-jarig bestaan viert, kreeg te maken met een toename van het aantal ongevallen met motorrijtuigen, een stijging in arbeidsongeschiktheid bij zzp'ers en meer brandschade.

3 uur geleden
Schiphol Group koopt stikstofrechten voor vliegveld bij Rotterdam

SCHIPHOL (ANP) - Luchthavenexploitant Schiphol Group heeft stikstofrechten van twee boerenbedrijven in Zuid-Holland gekocht voor vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Dat bevestigt een woordvoerder na een bericht van de Volkskrant. Het vliegveld bij Rotterdam heeft een natuurvergunning nodig en moet daarvoor voldoende rechten hebben om stikstof uit te stoten.

4 uur geleden
AEX in het rood door oplopende spanningen Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag omlaag door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De beurshandel was de hele week al nerveus na de Iraanse aanval met drones en raketten op Israël afgelopen weekend, die grotendeels werd afgeslagen. Israël dreigde daarop terug te zullen slaan en heeft naar verluidt in de nacht van donderdag op vrijdag raketten gelanceerd die een onbekend doel in Iran hebben geraakt.

4 uur geleden
Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af

LONDEN (ANP) - Voedings- en verzorgingsmiddelenbedrijf Unilever zwakt een aantal duurzaamheidsdoelen af, waaronder de belofte om vanaf volgend jaar het verbruik van nieuw plastic te hebben gehalveerd. Nu mikt het bedrijf achter merken als Axe, Knorr en Dove op een vermindering van het plasticverbruik van 30 procent in 2026.

4 uur geleden