Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine verliezen op Wall Street

Kleine verliezen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn licht lager de handel uitgegaan, waarmee de verliezen van eerder op de dag grotendeels werden teruggedrongen. Beleggers wogen de kans op een doorbraak in de politieke impasse rond een nieuw steunpakket. Verder hing de opleving van het nieuwe coronavirus boven de markt, nu de angst voor economische schade door lockdowns toeneemt.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 28.494,20 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent tot 3483,34 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,5 procent in tot 11.713,87 punten.

President Donald Trump zei in een interview voorstander te zijn van omvangrijkere stimuleringsmaatregelen dan hij eerder voorstelde, maar Republikeinen in de Senaat zien daar niets in. De Democratisch leider in het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi verklaarde dat een steunpakket niet kan wachten tot in januari.

Steunaanvragen

Beleggers kregen ook tegenvallende cijfers over steunaanvragen in de VS voor de kiezen. Het aantal Amerikanen dat in één week een beroep deed op het sociale vangnet steeg, terwijl juist rekening werd gehouden met een daling. Dat is een slecht teken voor het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Dat de coronacrisis bedrijven ook een duwtje in de rug kan geven, blijkt uit de kwartaalcijfers van Morgan Stanley. De Amerikaanse bank profiteerde van de verhoogde activiteit op de financiële markten en zette een van zijn hoogste kwartaalwinsten ooit in de boeken. Het aandeel won 1,3 procent.

United Airlines

Branchegenoot Wells Fargo ging 1,3 procent omlaag. De bank heeft meer dan honderd medewerkers ontslagen omdat ze geprobeerd hadden om te frauderen met Amerikaanse coronasteunregelingen.

United Airlines verloor 3,8 procent na de publicatie van dieprode kwartaalcijfers Net als andere luchtvaartmaatschappijen heeft het concern het erg zwaar door de coronacrisis. Bij Tiffany (plus 2,2 procent), dat met voorlopige resultaten kwam, is het beeld complexer. De juweliersketen heeft de laatste maanden de wereldwijde verkopen iets zien afnemen, maar de operationele winst ging stevig omhoog.

De euro was 1,705 dollar waard, tegenover 1,1704 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 41,00 dollar. Brent-olie werd 0,3 procent goedkoper op 43,18 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Eerste Deense supermarkten 7-Eleven weer open na hackaanval

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - De Amerikaanse supermarktketen 7-Eleven zegt dinsdag zijn winkels in Denemarken langzaamaan weer te heropenen. Maandag moest de Deense tak van 7-Eleven alle winkels sluiten nadat een hacker de kassasystemen had aangevallen.

12 minuten geleden
Autoverzekeringen goedkoper ondanks hoge inflatie

EINDHOVEN (ANP) - Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van dit jaar goedkoper geworden. Dit constateert de financiële vergelijkingswebsite Geld.nl. Volgens de site komt dit onder meer doordat er vorig jaar minder sprake was van autobranden en andere vormen van voertuigcriminaliteit.

47 minuten geleden
Mark Zuckerberg kondigt nieuwe privacyfuncties aan voor WhatsApp

MENLO PARK (ANP) - Berichtendienst WhatsApp voert veranderingen door waardoor de privacy van gebruikers moet verbeteren. Topman Mark Zuckerberg van moederconcern Meta Platforms heeft dat laten weten in een post op Facebook.

1 uur geleden
Huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar WK voetbal

DOHA (ANP/BLOOMBERG) - De huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal dat vanaf 21 november in het Arabisch emiraat wordt gehouden. Bewoners in populaire buurten zeggen dat ze gedwongen worden in te stemmen met huurverhogingen van 40 procent en contractperiodes van twee jaar. Sommige van hen zijn gedwongen hun huis te verlaten omdat ze de huur niet meer kunnen betalen.

1 uur geleden
Italianen hoeven pizza's van Domino's niet, pizzamaker vertrekt

NEW YORK (ANP) - Domino's Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza's van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het van huis uit Amerikaanse Domino's daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino's in Italië hebben inmiddels hun deuren gesloten.

2 uur geleden
Just Eat Takeaway en PostNL grootste dalers op lager Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging dinsdag licht omlaag onder aanvoering van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. Bij de middelgrote bedrijven bungelde PostNL onderaan met een verlies van dik 7 procent. Analisten van de Amerikaanse bank Jefferies haalden het aandeel van hun kooplijst na de tegenvallende resultaten die het postbedrijf een dag eerder bekendmaakte.

3 uur geleden
Bestelknop van bol.com deugde volgens kantonrechter niet

AMSTERDAM (ANP) - Een uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam heeft mogelijk grote gevolgen voor bol.com en andere webwinkels. Volgens de rechter voldeed de bestelknop van bol.com namelijk niet aan de vereisten. Een consument die nog een rekening had openstaan bij de webwinkel hoefde die van de rechter daarom niet te betalen.

3 uur geleden