Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine verliezen op aandelenbeurzen Europa

Kleine verliezen op aandelenbeurzen Europa

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met rode cijfers gesloten. Beleggers waren wat voorzichtig in aanloop naar het begin van het kwartaalcijferseizoen op Wall Street later deze week. Ook was er vrees dat centrale banken sneller hun steunmaatregelen voor de economie kunnen gaan afbouwen om de oplopende inflatie door de sterk stijgende energieprijzen te beteugelen. In de AEX-index in Amsterdam was supermarktconcern Ahold Delhaize de grootste daler vanwege een adviesverlaging.

De AEX eindigde met een min van 0,3 procent op 771,47 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 1053,92 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt leverden tot 0,4 procent in.

Ahold Delhaize was hekkensluiter bij de hoofdfondsen op het Damrak met een min van 2 procent. Het Belgisch-Nederlandse supermarktconcern werd door zakenbank Goldman Sachs van de kooplijst gehaald. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, die woensdag met omzetcijfers over het afgelopen kwartaal komt, stond bij de koplopers met een plus van 1,8 procent.

Fagron

Toeleverancier aan apotheken Fagron, die woensdag ook cijfers publiceert, klom 2,5 procent in de MidKap dankzij een koopadvies van KBC Securities. Op de lokale markt zakte Fastned 4,7 procent. De uitbater van snellaadstations zag de omzet in het derde kwartaal bijna verdubbelen. De vraag naar opladen wordt volgens het bedrijf echter nog wel beïnvloed door het coronavirus doordat nog steeds veel mensen thuiswerken. Het opladen van elektrische auto's wordt waarschijnlijk ook duurder nu de stroomkosten stijgen.

In Londen daalde easyJet 3,5 procent. De Britse budgetmaatschappij leed in het afgelopen gebroken boekjaar een fors verlies, maar merkt wel dat het herstel uit de coronacrisis is ingezet. GlaxoSmithKline (GSK) werd 1,2 procent hoger gezet in Londen, na berichten dat de tak voor consumentenmiddelen van de farmaceut de interesse heeft van diverse investeringsmaatschappijen. De divisie zou een waarde hebben van omgerekend 47 miljard euro.

CureVac

In Frankfurt kelderde biotechnoloog CureVac bijna 10 procent door de aankondiging dat wordt gestopt met de ontwikkeling van een coronavaccin.

De euro was 1,1533 dollar waard, tegen 1,1573 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 80,62 dollar, maar Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 83,43 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

1 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

19 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

19 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

20 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

22 uur geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

23 uur geleden
Frankrijk krijgt nieuwe waarschuwing over kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn financiële status. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd van stabiel naar negatief. Dat betekent dat Scope zijn oordeel over de Franse rating kan gaan verlagen, vooral vanwege zorgen over de hoge overheidsschuld.

1 dag geleden