Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine uitslagen op Wall Street

Kleine uitslagen op Wall Street

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse aandelenbeurzen in New York zijn donderdag zonder grote koersverschillen de dag uitgegaan. Beleggers leken zoekende naar richting door tegenstrijdige signalen. Aan de ene kant waren er gunstige cijfers over de bedrijvigheid in de Amerikaanse economie, maar daar stond tegenover dat er meer uitkeringsaanvragen bij de Amerikaanse overheid binnenkwamen dan verwacht. Ook laait het coronavirus in sommige Amerikaanse staten weer op.

De Dow-Jonesindex eindigde op een min van 0,2 procent, wat tot een stand van 26.080,10 punten leidde. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3115,34 punten en techbeurs Nasdaq dikte 0,3 procent aan, tot 9943,05 punten.

Cruisemaatschappij Carnival kwam met cijfers over het afgelopen kwartaal. Er werd een nettoverlies van bijna 4,4 miljard dollar geleden en Carnival verwacht ook voor de rest van het jaar verliezen door de crisis, omdat daardoor zijn cruiseschepen voor anker liggen. Het aandeel Carnival verloor 1,4 procent.

Spotify

Supermarktketen Kroger opende eveneens de boeken. Kroger gaf aan geen prognoses voor het gehele jaar te kunnen geven vanwege de onzekerheid door de coronacrisis. De koers ging 3,1 procent omlaag.

Muziekstreamingdienst Spotify maakte een sprong van 12,7 procent. Het Zweedse bedrijf sloot een deal met AT&T waardoor het podcasts over cartoons van het merk DC Comics kan gaan aanbieden.

Biogen

Winkelketen Francesca's leverde 3 procent in. De verkoper van kleding en sieraden gaf aan dat de omzet zo hard geraakt is dat problemen dreigen als het bedrijf geen extra financiering kan vinden.

Farmaceut Biogen leverde 7,5 procent in. Het bedrijf verloor een rechtszaak over patenten van de maker van generieke medicijnen Mylan. Dat bedrijf werd juist 2,3 procent hoger gezet.

De euro was 1,1207 dollar waard, tegen 1,1217 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 2,5 procent duurder op 38,90 dollar. Brentolie klom 2 procent in prijs tot 41,52 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Musk gaat voor financieringsronde van 1 miljard dollar voor xAI

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk plant een financieringsronde die kan oplopen tot 1 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor xAI, de start-up die moet rivaliseren met OpenAI (bekend van ChatGTP) en Google. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

41 minuten geleden
Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

3 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

4 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

4 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

5 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

7 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

8 uur geleden