Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine uitslagen op Wall Street

Kleine uitslagen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine uitslagen de handel uit gegaan. Beleggers op Wall Street waren vooral gespitst op de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus, dat zich steeds verder verspreidt. Het sentiment verbeterde wat nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) had gestele dat het nog te vroeg is om een internationale noodsituatie uit te roepen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 29.160,09 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3325,54 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 9402,48 punten.

Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) maakte bekend dat de winst en omzet zijn gestegen in het afgelopen kwartaal en dat de prognoses voor het gehele lopende boekjaar worden verhoogd. De omzet viel evenwel lager uit dan verwacht en het aandeel ging ruim 1 procent omlaag. Chipconcern Texas Instruments won na het openen van de boeken bijna 1 procent. In het afgelopen kwartaal werd een lagere winst behaald, maar Texas Instruments wist ternauwernood aan de eigen prognoses te voldoen.

Oliemarkten

De Amerikaanse luchtvaartsector stond eveneens in de schijnwerpers, met cijfers van Southwest Airlines en American Airlines. Zij wonnen tot ruim 5 procent. Andere bedrijven met resultaten waren bijvoorbeeld kabel- en entertainmentbedrijf Comcast (min 3,8 procent), verzekeraar Travelers (min 5,1 procent) en mijnbouwer Freeport-McMoran (min 2,8 procent).

Het coronavirus speelde onder meer een rol op de oliemarkten. De olieprijzen gingen omlaag door zorgen dat de vraag naar olie geraakt kan worden wanneer Chinezen massaal reizen afzeggen die ze gepland hadden in verband met de viering van het Chinese Nieuwjaar. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent goedkoper op 55,66 dollar. Brentolie kostte 1,7 procent minder op 62,11 dollar per vat.

Koersen

Amerikaanse casino-uitbaters stonden ook onder druk door de zorgen over het coronavirus, omdat China een belangrijke markt is. Het gaat bijvoorbeeld om Wynn Resorts (min 0,7 procent) en Melco Resorts & Entertainment (min 5 procent).

De euro was 1,1057 dollar waard, tegen 1,1041 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag.

Meer uit Financieel

ByteDance wil vaart achter rechtszaak tegen Amerikaanse ban TikTok

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De populaire video-app TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance willen vaart maken in hun juridische strijd ter voorkoming van een dreigende ban in de Verenigde Staten. Advocaten van de bedrijven hebben daarom voor het weekend een verzoek ingediend om hun proces tegen de Amerikaanse overheid te bespoedigen.

12 uur geleden
Beursweek begint rustig, beleggers kijken uit naar Fed en Nvidia

DEN HAAG (ANP) - Beleggers maken zich op voor een rustig begin van de nieuwe beursweek. De Amsterdamse beurs is maandag open, maar veel Nederlandse bedrijven zijn op tweede pinksterdag gesloten. Laadpalenbedrijf Alfen uit Almere komt na de slotbel op maandag met een kwartaalbericht. De Federal Reserve publiceert woensdag notulen van de laatste beleidsvergadering. Dan komt ook maker van AI-chips Nvidia met cijfers.

12 uur geleden
Tientallen Fiats in beslag genomen om sticker met Italiaanse vlag

LIVORNO (ANP/BLOOMBERG) - Italiaanse autoriteiten hebben tientallen Fiat Topolino's in beslag genomen omdat op de wagens een Italiaans vlaggetje is geplakt, maar de auto's zijn in werkelijkheid in Marokko in elkaar gezet. De voertuigen werden geblokkeerd in de haven van Livorno om vermeende schendingen van de zogenaamde 'Made in Italy'-wet, die moederbedrijf Stellantis al dwong zijn sportwagen Alfa Romeo Milano om te dopen tot Junior.

13 uur geleden
Bloomberg: China bereid tot actie als EU doorgaat met onderzoeken

BEIJING (ANP) - China is bereid tegenmaatregelen te nemen tegen de Europese Unie als het landenblok een reeks onderzoeken naar Chinees beleid en Chinese bedrijven voortzet. Dat valt volgens financieel persbureau Bloomberg op te maken uit een bericht op een aan Chinese staatsmedia gelieerd socialmedia-account.

13 uur geleden
Krant: Sony alleen geïnteresseerd in bezittingen Paramount

NEW YORK (ANP/RTR) - De filmtak van Sony en investeerder Apollo hebben geheimhoudingsovereenkomsten ondertekend die hen in staat stellen de boeken van Paramount te bekijken voorafgaand aan een mogelijk bod op bezittingen van de filmstudio. Maar ze zijn niet meer geïnteresseerd in een overname van Paramount als geheel, heeft The New York Times gehoord van ingewijden.

15 uur geleden
Brussels Airlines maakt formeel bezwaar tegen vergunning Zaventem

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Brussels Airlines maakt formeel bezwaar tegen de nieuwe omgevingsvergunning voor Brussels Airport, ook wel bekend als Zaventem, omdat Europese regels bij de totstandkoming ervan niet zouden zijn gerespecteerd. In de dit weekend aangekondigde bezwaarstap verwijst de luchtvaartmaatschappij naar dezelfde 'balanced-approach-procedure' waarover eerder rond Schiphol veel te doen was.

16 uur geleden
Lamborghini: nog te vroeg voor volledig elektrische sportauto

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto's te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

18 uur geleden