Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine uitslagen op Wall Street

Kleine uitslagen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine uitslagen de handel uit gegaan. Beleggers op Wall Street waren vooral gespitst op de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus, dat zich steeds verder verspreidt. Het sentiment verbeterde wat nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) had gestele dat het nog te vroeg is om een internationale noodsituatie uit te roepen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 29.160,09 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3325,54 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 9402,48 punten.

Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) maakte bekend dat de winst en omzet zijn gestegen in het afgelopen kwartaal en dat de prognoses voor het gehele lopende boekjaar worden verhoogd. De omzet viel evenwel lager uit dan verwacht en het aandeel ging ruim 1 procent omlaag. Chipconcern Texas Instruments won na het openen van de boeken bijna 1 procent. In het afgelopen kwartaal werd een lagere winst behaald, maar Texas Instruments wist ternauwernood aan de eigen prognoses te voldoen.

Oliemarkten

De Amerikaanse luchtvaartsector stond eveneens in de schijnwerpers, met cijfers van Southwest Airlines en American Airlines. Zij wonnen tot ruim 5 procent. Andere bedrijven met resultaten waren bijvoorbeeld kabel- en entertainmentbedrijf Comcast (min 3,8 procent), verzekeraar Travelers (min 5,1 procent) en mijnbouwer Freeport-McMoran (min 2,8 procent).

Het coronavirus speelde onder meer een rol op de oliemarkten. De olieprijzen gingen omlaag door zorgen dat de vraag naar olie geraakt kan worden wanneer Chinezen massaal reizen afzeggen die ze gepland hadden in verband met de viering van het Chinese Nieuwjaar. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent goedkoper op 55,66 dollar. Brentolie kostte 1,7 procent minder op 62,11 dollar per vat.

Koersen

Amerikaanse casino-uitbaters stonden ook onder druk door de zorgen over het coronavirus, omdat China een belangrijke markt is. Het gaat bijvoorbeeld om Wynn Resorts (min 0,7 procent) en Melco Resorts & Entertainment (min 5 procent).

De euro was 1,1057 dollar waard, tegen 1,1041 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag.

Meer uit Financieel

Hornbach groeit door en heeft kwart Nederlandse markt in handen

BORNHEIM (ANP) - Doe-het-zelfketen Hornbach is ook afgelopen jaar weer gegroeid. Door het eindigen van allerlei coronabeperkingen in de landen waar het Duitse bedrijf actief is liepen de onlineverkopen terug. Maar in de winkels werd ondanks de hoge inflatie nog altijd meer verkocht. In Nederland gaat het volgens het bedrijf om een omzetgroei van meer dan 10 procent. Hornbachs marktaandeel hier is gegroeid naar 26 procent.

12 minuten geleden
Tencent populair op beurs Hongkong na meevallende kwartaalcijfers

HONGKONG (ANP) - Tencent was donderdag op de aandelenbeurs van Hongkong een van de grote winnaars na goed ontvangen kwartaalcijfers. Het Chinese game- en techbedrijf was na twee kwartalen van krimp weer gegroeid en boekte betere resultaten dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Ook andere techbedrijven wonnen in Hongkong. Op de beurs in Tokio behoorden banken tot de verliezers, mogelijk na de verklaring van de Amerikaanse minister van Financiën dat ze niet van plan is bankdeposito's tot boven de 250.000 dollar te verzekeren.

43 minuten geleden
Financiële toezichthouder SEC pakt cryptobeurs Coinbase aan

SAN FRANCISCO (ANP) - De Amerikaanse toezichthouder voor effectenhandel SEC verdenkt cryptoplatform Coinbase van meerdere overtredingen en is van plan het bedrijf aan te pakken. De marktwaakhond vindt dat veel bedrijven die de handel in digitale munten faciliteren eigenlijk actief zijn in de handel in effecten, zoals aandelen en obligaties, maar niet aan de strengere regels daarvoor voldoen.

1 uur geleden
Vakbond CNV wil meer aandacht voor nieuwe technologie als ChatGPT

UTRECHT (ANP) - Vakbond CNV wil dat werkgevers in Nederland, samen met werknemers, een visie ontwikkelen over het gebruik van nieuwe technologie in de dagelijkse werkzaamheden. "Nieuwe technologie, zoals ChatGPT, verovert nu razendsnel de werkvloer. Denk aan feilloze vertalingen, strakke teksten en fiscaal en juridisch advies van robots", zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin. "Maar de meeste werkgevers leunen vooralsnog achterover en ondernemen geen actie."

2 uur geleden
Wall Street sluit flink lager na renteverhoging Federal Reserve

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag flink lager gesloten nadat de Federal Reserve de rente opnieuw had opgevoerd om de hoge inflatie te bestrijden. Vanwege de recente onrust in de bankensector had Wall Street voorzichtige hoop op een pauze van de Fed bij het verder opkrikken van de rente. Maar dat gebeurde niet. Sterker nog, Fed-baas Jerome Powell stelde in een persconferentie na afloop van het rentebesluit dat er mogelijk later nog meer renteverhogingen komen.

10 uur geleden
Banensite Indeed schrapt 2200 banen, impact Nederland onduidelijk

AUSTIN (ANP) - De zoekmachine voor vacatures Indeed gaat 2200 banen schrappen, heeft topman Chris Hyams in een bericht aan het personeel meegedeeld. Dat staat gelijk aan ongeveer 15 procent van alle werknemers. Volgens Indeed koelt de arbeidsmarkt in onder andere de Verenigde Staten sterk af na de sterke stijging van het aantal vacatures van vlak na de coronacrisis, toen de economie zich krachtig herstelde. Het Amerikaanse bedrijf moet daarom zelf nu ook stevig inkrimpen.

12 uur geleden
Topman TikTok: nog nooit Amerikaanse gegevens gedeeld met Peking

WASHINGTON (ANP) - Filmpjesapp TikTok heeft nog nooit Amerikaanse gebruikersgegevens gedeeld met de Chinese overheid, of een verzoek ontvangen om deze te delen. Het dochterbedrijf van het Chinese ByteDance zou een dergelijk verzoek ook niet honoreren als dat ooit zou gebeuren, zal TikTok-topman Shou Zi Chew donderdag verklaren voor een commissie van het Amerikaanse Congres.

12 uur geleden