Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine uitslagen op Wall Street

Kleine uitslagen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine uitslagen de handel uit gegaan. Beleggers op Wall Street waren vooral gespitst op de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus, dat zich steeds verder verspreidt. Het sentiment verbeterde wat nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) had gestele dat het nog te vroeg is om een internationale noodsituatie uit te roepen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 29.160,09 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3325,54 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 9402,48 punten.

Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) maakte bekend dat de winst en omzet zijn gestegen in het afgelopen kwartaal en dat de prognoses voor het gehele lopende boekjaar worden verhoogd. De omzet viel evenwel lager uit dan verwacht en het aandeel ging ruim 1 procent omlaag. Chipconcern Texas Instruments won na het openen van de boeken bijna 1 procent. In het afgelopen kwartaal werd een lagere winst behaald, maar Texas Instruments wist ternauwernood aan de eigen prognoses te voldoen.

Oliemarkten

De Amerikaanse luchtvaartsector stond eveneens in de schijnwerpers, met cijfers van Southwest Airlines en American Airlines. Zij wonnen tot ruim 5 procent. Andere bedrijven met resultaten waren bijvoorbeeld kabel- en entertainmentbedrijf Comcast (min 3,8 procent), verzekeraar Travelers (min 5,1 procent) en mijnbouwer Freeport-McMoran (min 2,8 procent).

Het coronavirus speelde onder meer een rol op de oliemarkten. De olieprijzen gingen omlaag door zorgen dat de vraag naar olie geraakt kan worden wanneer Chinezen massaal reizen afzeggen die ze gepland hadden in verband met de viering van het Chinese Nieuwjaar. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent goedkoper op 55,66 dollar. Brentolie kostte 1,7 procent minder op 62,11 dollar per vat.

Koersen

Amerikaanse casino-uitbaters stonden ook onder druk door de zorgen over het coronavirus, omdat China een belangrijke markt is. Het gaat bijvoorbeeld om Wynn Resorts (min 0,7 procent) en Melco Resorts & Entertainment (min 5 procent).

De euro was 1,1057 dollar waard, tegen 1,1041 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Europa overtrof doelstelling groene stroom in 2020

LUXEMBURG (ANP) - De Europese Unie heeft in 2020 ruimschoots voldaan aan de eigen doelstelling voor het aandeel van groene stroom, becijferde Eurostat. Volgens het Europese statistiekbureau kwam in het eerste coronajaar 22,1 procent van alle energie uit hernieuwbare bron, terwijl de doelstelling 20 procent was.

31 minuten geleden
Vliegtuigfabrikant Airbus wil duizenden werknemers aannemen

TOULOUSE (ANP) - Vliegtuigfabrikant Airbus heeft duizenden nieuwe werknemers nodig. De lucht- en ruimtevaartindustrie vertoont volgens het in meerdere landen aanwezige concern namelijk sterke tekenen van herstel na de eerdere coronadip. Ook voorziet Airbus extra werk in verband met het terugbrengen van de CO2-uitstoot.

1 uur geleden
Pubketen tegen Johnson: bij open pubs zat je nu niet in de puree

WATFORD (ANP/BLOOMBERG) - De Britse pubketen JD Wetherspoon heeft het partygate-schandaal rond premier Boris Johnson gebruikt om een punt te maken over zijn coronabeleid. Volgens het bedrijf had Johnson nu niet in de problemen gezeten als hij in 2020 de horeca niet had gesloten tijdens de eerste coronagolf.

1 uur geleden
Moldaviƫ in de problemen omdat het gasrekening niet kan betalen

CHISINAU (ANP/RTR) - Moldaviƫ kan Gazprom niet betalen voor het aardgas dat het volgende maand wil gebruiken. Daardoor komt de energievoorziening van het Oost-Europese land direct in gevaar. Waarschijnlijk wordt donderdag de noodtoestand uitgeroepen voor de energiesector van het land.

1 uur geleden
Adyen en Signify aan kop in groene AEX, ASML stijgt na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index wist woensdag de weg omhoog te vinden onder aanvoering van fintechconcern Adyen en verlichtingsbedrijf Signify. Ook ASML werd hoger gezet na een recordjaar van de chipmachinemaker. Na een kwakkelend begin van de handelsdag trokken beleggers zich uiteindelijk op aan sterke resultaten van de luxeconcerns Richemont en Burberry en werden de zorgen over de oplopende rentes op obligatiemarkten even aan de kant geschoven.

1 uur geleden
BAM mag bekend gebouw in Londens Covent Garden verbouwen

HEMEL HEMPSTEAD (ANP) - Bouwbedrijf BAM heeft de opdracht gekregen om de herontwikkeling van het Space House in de Londense wijk Covent Garden uit te gaan voeren. Vastgoedbedrijf Seaforth heeft in totaal 100 miljoen pond over voor de herontwikkeling, omgerekend is dat ruim 132 miljoen euro. Wat de opdracht voor BAM precies waard is, is niet bekendgemaakt.

2 uur geleden
IEA: krappere oliemarkt door beperkte impact omikron op olievraag

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De krapte op de wereldwijde oliemarkten is groter dan gedacht omdat de snelle opmars van de omikronvariant verrassend weinig impact heeft gehad op de vraag naar olie. Dat meldt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een nieuw rapport.

2 uur geleden