Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine uitslagen op beurzen New York, Gilead verder omhoog

Kleine uitslagen op beurzen New York, Gilead verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine koersuitslagen de handelsweek uitgegaan. Farmaceut Gilead Sciences stond opnieuw bij de winnaars op Wall Street, na de stevige plus een dag eerder. Vuurwapenmaker Smith & Wesson Brands had juist een slechte dag door een sombere voorspelling voor de omzet in het lopende kwartaal.

De Dow-Jonesindex sloot iets hoger op 39.150,33 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 5464,62 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,2 procent tot 17.689,36 punten, mede door een verlies van ruim 3 procent voor AI-chipbedrijf Nvidia.

Gilead klom 3,2 procent. Beleggers bleven positief over de goede resultaten van de eerste grote proef van Gilead met zijn hiv-medicijn Lenacapavir. Volgens het bedrijf kan het middel 100 procent van de hiv-besmettingen bij vrouwen en tienermeisjes in Afrika voorkomen. Ook hoeft het middel slechts twee keer per jaar ingespoten te worden, waarmee het makkelijker te gebruiken is dan andere hiv-medicijnen.

Onderuit

Smith & Wesson ging bijna 13 procent onderuit. De producent van pistolen, revolvers en geweren denkt dat de omzet dit kwartaal met 10 procent zal dalen vergeleken met een jaar eerder. Branchegenoot Sturm Ruger stond ook onder druk met een min van 4 procent.

Spirit AeroSystems steeg 6 procent. Volgens persbureau Reuters is vliegtuigfabrikant Boeing dicht bij een deal om de leverancier van vliegtuigonderdelen weer terug te kopen. Boeing startte eerder dit jaar al gesprekken om zijn voormalige dochteronderneming, die in 2005 werd afgesplitst, over te nemen. Concurrent Airbus, aan wie Spirit ook onderdelen levert, dreigde een deal echter te blokkeren. Volgens bronnen zou Spirit substantiƫle vooruitgang hebben geboekt in de onderhandelingen met Airbus om de problemen op te lossen.

Gentherapie

Sarepta Therapeutics werd 30 procent meer waard. De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft toestemming gegeven om het gebruik van de gentherapie van het bedrijf voor de behandeling van de erfelijke spierziekte Duchenne, uit te breiden tot patiƫnten van vier jaar en ouder.

De euro was 1,0692 dollar waard, vergelijkbaar met het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 80,63 dollar. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper op 85,14 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Wall Street kampt met grootste verkoopgolf in anderhalf jaar

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten kampten woensdag met de grootste verkoopgolf in zo'n anderhalf jaar tijd. Dat kwam vooral door tegenvallende kwartaalberichten van de grote concerns Tesla en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

35 minuten geleden
UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

3 uur geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

4 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

5 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

7 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

8 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

8 uur geleden