Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine plussen op Wall Street na uitkeringscijfers

Kleine plussen op Wall Street na uitkeringscijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine winsten geopend. Waar gedurende de voorbeurshandel nog duidelijke plussen waren te zien, slonken die voor een groot deel door een alarmerend cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Door de coronacrisis vroegen een recordaantal Amerikanen afgelopen week een uitkering aan, maken nieuwe cijfers van het ministerie van Handel duidelijk.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 20.990 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 2484 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot 7388 punten.

Ruim 6,6 miljoen Amerikanen vroegen de afgelopen week een eerste uitkering aan. Dat was veel meer dan economen hadden verwacht en een verdubbeling van de 3,3 miljoen uitkeringsaanvragen van een week eerder, toen er ook al sprake was van een explosieve stijging.

Oliesector

Bedrijven uit de oliesector zaten in de lift dankzij de sterke stijging van de olieprijzen. President Donald Trump heeft gezegd dat hij wil bemiddelen in de prijzenoorlog op de oliemarkt tussen Rusland en Saudi-Arabiƫ en dat hij snel op een wapenstilstand tussen die landen rekent. Een vat Amerikaanse olie werd 9,2 procent meer waard op 22,18 dollar, Brentolie steeg 8 procent tot 26,73 dollar.

Oliereuzen Chevron en ExxonMobil wonnen tot 4,5 procent. Belangrijke dienstverleners voor de olie-industrie als Schlumberger (plus 3,3 procent) en Halliburton (plus 3,9 procent) profiteerden ook van de prijsstijgingen.

Boeing verloor 1 procent. De vliegtuigbouwer heeft personeelsleden een vrijwillige vertrekregeling aangeboden om zo op kosten te besparen.

Meer uit Financieel

Adyen verder omhoog op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Adyen was maandag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. De betalingsverwerker werd vorige week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten. Het aandeel werd 1,9 procent hoger gezet. De chipbedrijven ASMI en Besi volgden met plussen van 1,4 en 1,2 procent.

3 minuten geleden
Lobbyclub: recordaantal mensen VS pakt vliegtuig rond feestdagen

ORLANDO (ANP/BLOOMBERG) - Maar liefst 7,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten zullen gedurende de feestdagenperiode in het vliegtuig stappen. Dat verwacht de American Automobile Association (AAA), die spreekt van een recordaantal. Ook het aantal mensen dat met de auto op pad gaat om bijvoorbeeld vrienden en familie te bezoeken neemt flink toe.

44 minuten geleden
AFM legt miljoenenboete op aan vastgoedinvesteerder Bever Holding

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) heeft vastgoedinvesteerder Bever Holding twee boetes opgelegd met een totale waarde van 5 miljoen euro. Het bedrijf zou een tijd lang hebben nagelaten voorwetenschap tijdig openbaar te maken. Ook heeft Bever Holding onjuiste informatie verspreid, stelt de markttoezichthouder.

1 uur geleden
AEX koerst af op vlak begin van week vol rentebesluiten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst maandag af op een vrijwel vlak begin. Beleggers doen het rustig aan in afwachting van de rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve, de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England. De Fed begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering en op woensdag wordt het rentebesluit bekendgemaakt. De rentebesluiten van de ECB en de Britse centrale bank volgen op donderdag.

1 uur geleden
Franse AI-start-up haalt 385 miljoen euro aan investeringen op

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse kunstmatige intelligentie-start-up Mistral AI heeft 385 miljoen euro aan investeringen opgehaald en is daarmee een van de leidende AI-bedrijven in Europa. De waarde van het bedrijf wordt inmiddels geschat op 2 miljard euro.

2 uur geleden
Chipbedrijf Nvidia wil basis opzetten in Vietnam

HANOI (ANP/AFP/RTR) - Het grote Amerikaanse chipconcern Nvidia wil een basis opzetten in Vietnam om de halfgeleiderindustrie in het Aziatische land te helpen ontwikkelen. Dat heeft Nvidia-topman Jensen Huang gezegd bij een bezoek aan Vietnam en een ontmoeting met premier Pham Minh Chinh.

2 uur geleden
Krant: investeerders doen miljardenbod op warenhuisketen Macy's

NEW YORK (ANP) - Een groep investeerders heeft een voorstel gedaan om de Amerikaanse warenhuisketen Macy's te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De investeerdersgroep heeft het voorstel ook met Macy's besproken en het bestuur van de keten is bijeengekomen om het bod te bestuderen. Het is volgens de ingewijden echter niet duidelijk of de retailer voorstander is van het bod.

3 uur geleden