Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine plussen bij opening Wall Street

Kleine plussen bij opening Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag licht hoger geopend. Beleggers op Wall Street buigen zich over het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat zwakker uitviel dan verwacht. Verder blijft de aandacht uitgaan naar de politieke ontwikkelingen in Washington rond een nieuw steunpakket om de economie van de Verenigde Staten door de coronacrisis te loodsen.

De Dow-Jonesindex noteerde na enkele minuten handel een plus van 0,3 procent en bereikte daardoor een stand van 30.060 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg ook 0,3 procent tot 3677 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,1 procent hoger gezet, op 12.384 punten.

Het aantal nieuwe banen in de Verenigde Staten lag in november aanzienlijk lager dan een maand eerder. Met 245.000 nieuwe banen werd het laagste niveau in zes maanden bereikt. Het aantal nieuwe banen neemt bovendien al vijf maanden op rij af.

Steunpakket

De kans op een steunpakket ter waarde van 908 miljard dollar lijkt toe te nemen. Hooggeplaatste Republikeinen in het Congres lijken meer open staan voor voorstellen van de Democraten om tot een deal te komen. Mogelijk kan voor het einde van het jaar een overeenkomst worden gesloten in Washington na maandenlang politiek getouwtrek.

Moderna daalde 3,6 procent. De farmaceut levert voor het einde van het jaar nog 20 miljoen coronavaccins aan de VS.

Oliebedrijven

Vuurwapenfabrikant Smith & Wesson Brands opende de boeken en werd 2,2 procent lager gezet. Ook technologiebedrijf DocuSign (plus 8 procent), cosmeticaverkoper Ulta Beauty (min 1,5 procent) en de aanbieder van cloudsoftware Cloudera (plus 12,1 procent) kwamen met cijfers naar buiten.

Oliebedrijven als Chevron, ExxonMobil en ConocoPhillips stegen tot 3,5 procent na het besluit van oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland om de olieproductie minder te verruimen dan eerder was afgesproken.

Meer uit Financieel

Opnieuw storing bij Rabobank, problemen met afronden transacties

UTRECHT (ANP) - Klanten van de Rabobank kunnen vrijdagmiddag last hebben van een storing. Op de website van de bank staat vermeld dat er problemen kunnen ontstaan bij het afronden van overboekingen. Het is de tweede storing in een week tijd.

28 minuten geleden
Wall Street opent licht lager na belangrijk banenrapport VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen begonnen aan de laatste handelsdag van de week. Beleggers op Wall Street verwerkten het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Dat wees op een sterkere aanwas van banen dan verwacht.

1 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder dan verwacht

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in november harder gegroeid dan verwacht. In totaal kwamen er vorige maand 199.000 banen bij, meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid in zijn belangrijke maandelijkse banenrapport. De werkloosheid daalde onverwachts.

1 uur geleden
Beeldmakers naar rechter om vergoeding beelden op sociale media

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse auteursrechtorganisatie Pictoright sleept Meta voor de rechter om te eisen dat beeldmakers een eerlijke vergoeding krijgen voor het gebruik van hun beelden op Facebook en Instagram. Daar hebben ze volgens Pictoright recht op, maar Meta zou de wettelijke verplichtingen niet nakomen.

1 uur geleden
Schiphol: vrijdag 117 vluchten geannuleerd door slecht weer

SCHIPHOL (ANP) - Van en naar Schiphol zijn vrijdag 117 vluchten geannuleerd, meldt een woordvoerder van de luchthaven. Dat is volgens hem het gevolg van slechte weersomstandigheden en vluchten die donderdag vanwege dichte mist uitvielen en vertraging opliepen. Zo'n veertig van de geannuleerde vluchten vrijdag zijn van KLM, laat een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij weten.

1 uur geleden
Heel Scandinaviƫ keert zich nu tegen Tesla om Zweeds cao-conflict

HELSINKI (ANP/BLOOMBERG/RTR) - In navolging van Deense en Noorse vakbonden heeft nu ook de Finse transportvakbond AKT aangekondigd mee te doen aan acties tegen Tesla. Aanleiding zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao voor automonteurs in Zweden die in een impasse zitten. Medewerkers van alle havens in Finland zullen vanaf 20 december de doorvoer van Tesla-auto's blokkeren.

2 uur geleden
Curator: meerdere partijen interesse in bedrijf achter Perry Sport

AMSTERDAM (ANP) - Meerdere partijen hebben al interesse in een doorstart met het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, meldt curator Kees van de Meent. Moederbedrijf Sports Unlimited Retail ging woensdag failliet en Van de Meent werkt sindsdien aan de voorbereidingen voor een doorstart.

2 uur geleden