Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine minnen op Europese beurzen

Kleine minnen op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen lieten maandag kleine minnen zien. Beleggers deden het rustig aan op de laatste volle handelsdag van het jaar. De beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs en Londen zijn dinsdag nog een halve dag open. De financiële markten in Frankfurt, Zürich en Milaan zijn op oudjaarsdag gesloten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent lager op 608,81 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 914,05 punten. De beurzen in Parijs en Londen verloren elk 0,4 procent. De DAX in Frankfurt zakte 0,6 procent en stevent af op een jaarwinst van dik 25 procent.

Hekkensluiter in de AEX was tankopslagbedrijf Vopak met een verlies van 1,3 procent. De verzekeraars Aegon en NN Group gingen aan kop met winsten van 0,4 procent.

Fugro

KPN verloor 0,4 procent. Het telecomconcern heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een boete gekregen van bijna 3,5 miljoen euro. Ook concurrenten Tele2, T-Mobile en Vodafone hebben miljoenenboetes gekregen voor het onjuist en onvolledig informeren van klanten op hun websites. De bedrijven hebben bezwaar aangetekend tegen die beslissing.

In de MidKap stond Fugro (plus 2,2 procent) bovenaan. De bodemonderzoeker wordt volledig eigenaar van dochter Seabad Geosolutions. De Franse branchegenoot CGG doet zijn belang in de joint venture over aan Fugro. Als onderdeel van de deal betaalt CGG 35 miljoen dollar aan Fugro.

Heijmans

Pharming klom 0,2 procent bij de kleinere bedrijven. De biotechnoloog neemt alle aan het Zweedse Orphan Biovitrum (Sobi) gelicentieerde markten voor zijn medicijn Ruconest terug. Pharming betaalt daarvoor 7,5 miljoen euro. De transactie draagt direct bij aan de winstgevendheid.

Heijmans won 0,5 procent. De bouwer heeft een opdracht van ruim 40 miljoen euro binnengesleept voor de bouw van een datacenter. In Milaan verloor EssilorLuxottica ruim 2 procent. De brillengigant heeft een grote fraude ontdekt bij een eigen fabriek in Thailand.

De euro noteerde op 1,1193 dollar tegen 1,1174 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,3 procent tot 61,91 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer op 68,61 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

4 uur geleden
Warner Bros. Discovery stijgt verder op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - Warner Bros. Discovery heeft de handelsdag op Wall Street opnieuw met een stevige plus van 6,9 procent afgesloten. Het entertainmentconcern kondigde woensdag aan een deel van zijn schuldenlast te hebben afbetaald, tot genoegen van beleggers.

6 uur geleden
Overwinning Jack Daniel’s bij hof VS in zaak over hondenspeeltje

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Door een hondenspeeltje te ontwerpen naar het evenbeeld van een kenmerkende whiskyfles van Jack Daniel’s, heeft een bedrijf uit Arizona het merkenrecht geschonden. Zo luidt het oordeel van het Amerikaanse hooggerechtshof in een zaak die door de whiskymaker was aangespannen vanwege het speeltje met de naam ‘Bad Spaniels’.

7 uur geleden
'Groene' termen maken opmars in vacatureteksten

AMSTERDAM (ANP) - In Nederlandse vacatures staan steeds vaker termen die te maken met het milieu. Dat signaleert banensite Indeed op basis van een analyse van miljoenen vacatures. Woorden als duurzaamheid, klimaatverandering, circulaire economie en biodiversiteit kwamen in april 23 procent vaker voor dan in dezelfde maand van 2022.

9 uur geleden
Schiphol definitief mede-eigenaar vliegveld Maastricht

AMSTERDAM (ANP) - Schiphol heeft donderdag in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee de Royal Schiphol Group 40 procent van de aandelen van Maastricht Aachen Airport (MAA) overneemt. Limburg behoudt de overige 60 procent. De partijen willen MAA verder ontwikkelen tot een duurzame, omgevingsbewuste en toekomstbestendige luchthaven, zowel voor passagiers als voor vracht.

10 uur geleden
Randstad eindigt bovenaan vrijwel vlakke AEX

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group is donderdag op Beursplein 5 in de AEX-kopgroep geëindigd met een plus van 1,6 procent. Ook Aegon dikte aan, met 0,3 procent. Investeringsbank RBC heeft beide verzekeraars in een positief analistenrapport als favorieten in de Benelux bestempeld. Uitzender Randstad (plus 1,8 procent) ging er echter met de grootste winst vandoor.

10 uur geleden