Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine minnen op Europese beurzen

Kleine minnen op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag kleine verliezen zien. Beleggers deden het rustig aan na de flinke opmars in de afgelopen weken. Tegenvallend nieuws over de Europese dienstensector zorgde voor enige terughoudendheid. Daarnaast bleef de blik gericht op de ontwikkelingen rond het coronavirus en de extra steunmaatregelen in de Verenigde Staten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de min op 609,76 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 902,53 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,4 procent.

De tweede coronagolf in Europa zorgde ervoor dat de bedrijvigheid in de dienstensector van de eurozone in november flink is teruggevallen. Volgens marktonderzoeker Markit kampten de detailhandel, horeca, luchtvaart en toerisme met het oplopende aantal coronabesmettingen en nieuwe lockdowns.

Prosus

In Washington zitten de onderhandelingen tussen de Democraten en Republikeinen over een nieuw coronasteunpakket al maanden vast. De voorzitter van de Federal Reserve (Fed), Jerome Powell, pleitte in het Congres opnieuw voor extra steun om de VS door de crisis te loodsen. Uit het zogeheten Beige Book, een economisch rapport van de Fed, bleek dat het herstel van de Amerikaanse economie stagneert door het toenemende aantal coronabesmettingen.

In de AEX ging techinvesteerder Prosus aan kop met een winst van dik 2 procent. Winkelvastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield stond onderaan met een verlies van 3,9 procent. Chemicaliƫndistributeur IMCD en ING stonden eveneens in de staartgroep met minnen van 1,5 en 1 procent.

TUI

Bodemonderzoeker Fugro en maritiem oliedienstverlener SBM Offshore sloten de rij in de MidKap met minnen tot 2,6 procent. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM en fitnessketen Basic-Fit waren de sterkste stijgers met plussen tot 1,7 procent.

In Frankfurt ging TUI (min 6,3 procent) verder omlaag. Het aandeel verloor een dag eerder al dik 5 procent na een akkoord met de Duitse staat en aandeelhouders over 1,8 miljard euro aan extra coronasteun voor de Duits-Britse touroperator.

De euro zette de opmars voort en was 1,2114 dollar waard, tegenover 1,2089 dollar een dag eerder. Op de oliemarkt bleven de ogen gericht op de onderhandelingen tussen oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland over het verlengen van de productiebeperkingen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent minder op 45,06 dollar. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 48,10 dollar per vat.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

5 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

7 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

9 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

10 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

11 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

11 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

21 uur geleden