Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine minnen op beurzen na koersrally

Kleine minnen op beurzen na koersrally

AMSTERDAM (ANP) - De meeste Europese aandelenbeurzen gingen woensdag licht omlaag. Beleggers namen wat gas terug na de koersrally in november en het sterke begin van de maand december. Daarnaast werd uitgekeken naar het banenrapport van de Amerikaanse salarisstrookverwerker ADP en het Beige Book van de Federal Reserve (Fed) over de stand van zaken in de Amerikaanse economie, die later op de dag verschijnen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de min op 610,24 punten. De MidKap zakte 0,6 procent tot 906,87 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,4 procent.

De Londense FTSE-index klom 0,1 procent. De Britse toezichthouder heeft het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer als eerste ter wereld goedgekeurd. Het vaccin moet vanaf volgende week beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk. Het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech, dat het vaccin samen met Pfizer heeft ontwikkeld, steeg 6 procent in Frankfurt.

Fugro

Heineken was koploper in de AEX met een winst van dik 2 procent. Citi verhoogde het advies voor het aandeel. De bierbrouwer kondigde daarnaast aan het merk Amstel ook in China te gaan verkopen. Heineken verwacht dat China binnen drie jaar een van de belangrijkste markten voor het pilsmerk wordt. De financiële bedrijven Aegon, ABN AMRO en NN Group stonden onderaan met verliezen tot 2,6 procent.

In de MidKap kende Fugro (min 21 procent) een wild koersverloop als gevolg van de eerder aangekondigde claimemissie. Aandeelhouders van de bodemonderzoeker krijgen voor elk aandeel één claim. Tegen inlevering van 13 claims kan worden ingeschreven op 11 nieuwe aandelen met bijbetaling van 2,12 euro per nieuw aandeel. Baggeraar Boskalis was de sterkste stijger met een winst van 1,2 procent.

G4S

Amsterdam Commodities zakte 2,8 procent bij de kleinere bedrijven. De thee-, specerijen- en notenhandelaar heeft iets meer dan 96 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. In Londen zette G4S (plus 7,7 procent) de opmars voort. Het Canadese GardaWorld heeft zijn bod op de Britse beveiliger verhoogd nadat een eerder bod was afgewezen. Het aandeel zat een dag eerder ook al in de lift, na geluiden over een mogelijke verhoging van het overnamebod.

De euro was 1,2058 dollar waard, tegenover 1,2036 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 44,52 dollar. Brentolie kostte een fractie minder op 47,40 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

3 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

6 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

8 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

10 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden