Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kleine koersuitslagen op rustige beurzen

Kleine koersuitslagen op rustige beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag kleine koersuitslagen zien. Beleggers deden het rustig aan na de recente opmars. Ook zijn de belangrijke beurzen in New York gesloten vanwege Martin Luther King Day. Daarnaast werd uitgekeken naar de jaarcijferperiode die later deze week op gang komt.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent lager op 614,19 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 942,04 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,4 procent. De Duitse DAX bleef vlak.

Informatieleverancier Wolters Kluwer was hekkensluiter in de AEX met een min van 1,8 procent na een adviesverlaging door Goldman Sachs. Biotechnologiebedrijf Galapagos ging aan kop met een winst van 1,1 procent.

ASMI

In de MidKap stonden de chipbedrijven ASMI en Besi bovenaan met plussen van rond 1,7 procent. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM kampte met een adviesverlaging door Davy en sloot de rij met een verlies van meer dan 3 procent. De fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel zakte ruim 5 procent op de lokale markt na een winstwaarschuwing.

In Helsinki kreeg de Finse roestvrijstaalmaker Outokumpu er 17 procent bij na een positief handelsbericht. Branchegenoot Aperam won 0,8 procent in Amsterdam. Telefónica dikte 1,6 procent aan in Madrid. De Spaanse telecomprovider heeft naar verluidt een bod van 10 miljard euro gekregen van een groep investeerders op een belang van 51 procent in de Latijns-Amerikaanse activiteiten van de onderneming exclusief Brazilië.

Lufthansa

Sirius Minerals won 2 procent in Londen. Mijnbouwonderneming Anglo American (min 0,2 procent) neemt zijn branchegenoot over voor omgerekend 474 miljoen euro. In Frankfurt verloor Lufthansa 1,7 procent. De vakbond voor cabinepersoneel Ufo heeft nieuwe stakingen aangekondigd bij de Duitse luchtvaartmaatschappij.

De euro was 1,1084 dollar waard tegen 1,1095 dollar op vrijdag. De olieprijzen stegen door de onrust in Libië, waar troepen van krijgsheer Khalifa Haftar een belangrijke pijpleiding hebben afgesloten. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder op 58,69 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 65,13 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Duizenden woningen zijn te bezichtigen tijdens Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Woningverkopers openen zaterdag hun deuren voor potentiële kopers tijdens de Open Huizen Dag. Daar komen waarschijnlijk tienduizenden bezoekers op af. Makelaarsorganisatie NVM kan nog niet zeggen hoeveel bezoekers deze editie worden verwacht of hoeveel huizen opengaan. Volgens huizenwebsite Funda doen meer dan 9000 woningen mee. De NVM meldt dat er nog steeds aanmeldingen kunnen binnenkomen.

1 uur geleden
Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

6 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

7 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiële spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiële stabiliteit.

7 uur geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

10 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

10 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

11 uur geleden